Aki home office-ban kezdett el dolgozni akár gyakornokként akár teljes állásban, mik a tapasztalatok?
Én januárban váltottam munkahelyet. Minthogy 350 km-re van tőlem a cég, így eleve távmunka szerződésem van és home officeban nyomom.
Így közel egy év után kicsit hiányzik, hogy személyesen nem találkoztam még a kollégákkal (sőt, arcokat se nagyon láttam, mert kamera nélkül mennek a meetingek), de elég hatékonyan indultak a dolgok, Teams-en mindent meg tudtunk beszélni, szóval nekem nem volt nehéz.
De persze én senior vagyok, egy juniornak nyilván nehezebb lenne.
#4: Hozzáértő ember nem vírusozza össze a gépet, ha meg a cég admin jogokkal adja a laptopot egy zöldfülűnek, akkor ott az IT valamit nagyon rosszul csinál.
Beállításokat meg megcsinálni jó esetben group policyvel lehet, rosszabb esetben egy Teamviewer session-ben megcsinálják.
Ha napi fél órát tudnak foglalkozni a betanításoddal, akkor nyilván nem várják el, hogy 1 hét után önállóan dolgozz.
Nálunk kb. napi 2 órát foglalkozunk az újakkal online.
Persze ez nem mindenkinél működik, mert a legutóbbi csaj konkrétan rájött, hogy akkor ő inkább elmegy a nagymamához, meg vásárolni, meg ilyenek. Én meg mondtam neki, hogy napi 2 órát beszélek, felvettük az előadást. Akkor a maradék ráérő idejében nézze meg még párszor a felvételt, jegyzetelje ki, nézze végig a toolokat, hogy tudja-e önállóan használni őket. Nem azért napi 2 óra, mert a többi szabad foglalkozás.
Persze felnőtt, motivált emberektől ez szerintem elvárható, de nem mindenki csinálja. Aztán meg volt sértődve, hogy ötödszörre már nem akartam neki még egyszer ugyanazt elmesélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!