Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kevesebb fizetés emelés ?

Kevesebb fizetés emelés ?

Figyelt kérdés

Munkahelyen 20ezer ft-os fizetés emelés történt.

Egyik kolléga kicsapta a balhét, hogy neki nem elég és felmond, ha nem kap minimum +100ezret egy hónapban.

Erre a főnök megkereste és magától ajánlott fel a kollégának +80ezres fizetést, hogy egyenlőre csak ennyit tud első körben ...

Kérdésem az, hogy jogosan nem tartom fernek ? A kollégával forintra pontosan ugyan annyi volt a fizetésunk..most +60ezer/hó val többet keres..mint kiderült (1heti fizetéssel keres többet kb)

Ti ,hogy kizolnetek a főnökkel, hogy ti is igényt tartotok a +80ezer forintra ? Vagy hagynatok?

Esetleg felmondanatok ?

2021. okt. 19. 21:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10-es: erre a vezetőség részéről az egyetlen logikus lépés az, hogy kirúgják azt az 1-et aki először állt neki pampogni ("fellázította a többieket").
2021. okt. 20. 15:18
 12/19 anonim ***** válasza:

Es erre mondta Gyurcsanyne hogy torvenyt/jogszabalyt fognak hozni hogy egyenlo munkaert egyenlo bert.. a versenyszferaban..

Kivancsi leszek..

2021. okt. 20. 15:22
 13/19 anonim válasza:

Hát én még csak kíváncsi se lennék arra, így is túl sok beleszólása van az államnak a piac műdödésébe, a legrosszabb amit tehetünk ezt megnövelni. Vicc kategoria már az ötlet felvetése is, gyakorlatban működésképtelen.

2021. okt. 20. 18:46
 14/19 A kérdező kommentje:

Kis fejlemény.

Felhívtam a főnököt és még ő kért bocsánatot..

Azzal a szöveggel hívtam, és úgy kezdtem, hogy esetleg probléma van a munkámmal ?

Erre azt reagálta le, hogy nincs semmi baj a munkámmal és mindent megbeszéltünk ha nekem sincs bajom. Munkával...a többit már csak a kepzeletekre bízom 😁😁

2021. okt. 20. 22:23
 15/19 A kérdező kommentje:
"Mindent megbeszélhetunk ha nekem sincs bajom a munkával"
2021. okt. 20. 22:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Most gondold el, ha a kolléga nem szól neked róla, te nem kezdesz pampogni, és nem kapsz lófütyit sem... azért jó hogy ennyit lojális a cég is és megbecsül.. :)
2021. okt. 20. 22:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Egyébként szofisztikált cégeknél évente minimum egyszer leül az főnök az alkalmazottakkal beszélgetni és ilyenkor ez a tökéletes alkalom. Ha nincs ilyen céges szinten te is kérheted a főnököt évente egyszer, hogy "visszajelzésre van szükséged a munkáddal kapcsolatban". Megkérdezed, hogy mit gondol a munkádról. Aztán ha azt mondja, hogy minden szép és jó és elégedett, akkor ráterelheted a témát, hogy nem lehetne-e ezt valahogyan honorálni...
2021. okt. 20. 22:44
 18/19 anonim ***** válasza:

Normális cégeknél évente van egy inflációkövető béremelés, vagy több.

2021. okt. 21. 07:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát én is elmondtam a legutóbbi ilyen beszélgetésen azt hogy keveslem kicsit a szakami kihívást, kellene valami a beszűkült feladatköreimen túl.

Jeleztem azt is, hogy igényt tartanék arra is, hogy a fizetésem lekövesse a szakmai fejlődésem és a pozíciómat, mert nagyon cukik, hogy az eredményeimet dicsérik, hogy milyen ügyes meg minden, meg az is, hogy más titulust kaptam, de illene pénzben is megfizetni ezeket..

Hát, mire valamemnyit emeltek volna ( hozzáteszem, nem kifejezetten NEKEM az én teljesítményemre, eredményekre amit hoztam...,) addigra már jött egy másik hely ahol még az melt összegnél is nettó százzal adtak többet.

Ennyit erről. :D Aztán persze utólag már megérződik az ember hiánya, meg látszik a szakmai tudás kiesése, xarabb eredmények formájában.

2021. okt. 21. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!