Kevesebb fizetés emelés ?
Munkahelyen 20ezer ft-os fizetés emelés történt.
Egyik kolléga kicsapta a balhét, hogy neki nem elég és felmond, ha nem kap minimum +100ezret egy hónapban.
Erre a főnök megkereste és magától ajánlott fel a kollégának +80ezres fizetést, hogy egyenlőre csak ennyit tud első körben ...
Kérdésem az, hogy jogosan nem tartom fernek ? A kollégával forintra pontosan ugyan annyi volt a fizetésunk..most +60ezer/hó val többet keres..mint kiderült (1heti fizetéssel keres többet kb)
Ti ,hogy kizolnetek a főnökkel, hogy ti is igényt tartotok a +80ezer forintra ? Vagy hagynatok?
Esetleg felmondanatok ?
1. Ahhoz, hogy a kolléga mennyit keres semmi közöd, tudnod se szabadna
2. Mindenki annyit keres, amennyit ki tud alkudni. Hiába vagy te a legjobb munkaerő, ha nem tárgyalsz jól nem fognak hozzádvágni egy nagyobb emelést...
Értem én, de itt tegyük fel, kolléga elmondta a többi kollégának dicsekves keppen, hogy mennyit kapott..
Erre a többi kolléga felháborodott, hogy pont az a kolléga kapott legnagyobb emelést akire a főnök is mindig panaszkodott stb..így az összes kolléga felháborodott és követeli a fent említett kolléga emelesenek a mértékét
"Főnök, ha nem ad emelést, a többieknek azt mondom, hogy kaptam"
Szívesen ;)
Lehet, hogy troll viszont
Nálunk a gyárban ez úgy működött, hogy volt 6 karbantartó.
Az egyik aki már ott volt 20 éve fellázadt, hogy ő ennyi pénzért nem csinálja. Kapott nettó 40 ezer Ft emelést. A többiek persze nem kaptak.
Erre mind az 5 odament, hogy akkor itt a felmondásunk. Kénytelen volt a vezetőség megadni, mert egy termelő gyárban sokkal nagyobbat buksz pár óra állással is mint a fejenként 40 ezer.
És nem találni pikk pakk olyan karbantartókat akik megjavítják a speciális gépeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!