Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kevesebb fizetés emelés ?

Kevesebb fizetés emelés ?

Figyelt kérdés

Munkahelyen 20ezer ft-os fizetés emelés történt.

Egyik kolléga kicsapta a balhét, hogy neki nem elég és felmond, ha nem kap minimum +100ezret egy hónapban.

Erre a főnök megkereste és magától ajánlott fel a kollégának +80ezres fizetést, hogy egyenlőre csak ennyit tud első körben ...

Kérdésem az, hogy jogosan nem tartom fernek ? A kollégával forintra pontosan ugyan annyi volt a fizetésunk..most +60ezer/hó val többet keres..mint kiderült (1heti fizetéssel keres többet kb)

Ti ,hogy kizolnetek a főnökkel, hogy ti is igényt tartotok a +80ezer forintra ? Vagy hagynatok?

Esetleg felmondanatok ?

2021. okt. 19. 21:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
80%
Miért ne lenne fer? Neked is megvan a jogod, hogy emelést követelj, neki is megvolt, ő megtette. Te is megteheted, persze lehet kirugnak, de ilyen az élet.
2021. okt. 19. 21:48
 2/19 A kérdező kommentje:
Kirúgni nem fognak ...én mondok fel, ha nem kapom meg pontosan ugyan azt az összeget minimum ezek után (így is kevesen vagyunk)
2021. okt. 19. 21:58
 3/19 anonim ***** válasza:
84%
Mi nem is tudjuk egymás fizuját, mindenkivel egyénileg egyeztek meg. Lehet én alá is mondtam, mert azonnal megadták amit kértem, de én elégedett vagyok vele, nem pampogok. Valószínűleg jövőre kérek majd némi emelést, mert eléggé elszálltak az árak, de azért +60 irreális lenne szerintem. Szerencsére vagyok abban a helyzetben, hogy alkudozzak, mert nem találnának a helyemre a felmondási időm alatt mást, de attól még nem vihetem csődbe a céget.
2021. okt. 19. 22:00
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

1. Ahhoz, hogy a kolléga mennyit keres semmi közöd, tudnod se szabadna

2. Mindenki annyit keres, amennyit ki tud alkudni. Hiába vagy te a legjobb munkaerő, ha nem tárgyalsz jól nem fognak hozzádvágni egy nagyobb emelést...

2021. okt. 19. 22:11
 5/19 A kérdező kommentje:

Értem én, de itt tegyük fel, kolléga elmondta a többi kollégának dicsekves keppen, hogy mennyit kapott..

Erre a többi kolléga felháborodott, hogy pont az a kolléga kapott legnagyobb emelést akire a főnök is mindig panaszkodott stb..így az összes kolléga felháborodott és követeli a fent említett kolléga emelesenek a mértékét

2021. okt. 19. 22:17
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Troll
2021. okt. 19. 22:24
 7/19 anonim ***** válasza:
78%
Mikor fogjak fel a hozzad hasonloak hogy nem az szamit mit csinalsz hanem mekkora a szad...
2021. okt. 19. 22:33
 8/19 anonim ***** válasza:
Tehát a kolléga még ennyire h-lye is. Szép. :D
2021. okt. 19. 22:35
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"Főnök, ha nem ad emelést, a többieknek azt mondom, hogy kaptam"

Szívesen ;)

2021. okt. 20. 06:23
 10/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy troll viszont

Nálunk a gyárban ez úgy működött, hogy volt 6 karbantartó.

Az egyik aki már ott volt 20 éve fellázadt, hogy ő ennyi pénzért nem csinálja. Kapott nettó 40 ezer Ft emelést. A többiek persze nem kaptak.

Erre mind az 5 odament, hogy akkor itt a felmondásunk. Kénytelen volt a vezetőség megadni, mert egy termelő gyárban sokkal nagyobbat buksz pár óra állással is mint a fejenként 40 ezer.

És nem találni pikk pakk olyan karbantartókat akik megjavítják a speciális gépeket.

2021. okt. 20. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!