Jogosan kaphattam kevesebb fizetést?
Figyelt kérdés
Május 25.én kezdtem el dolgozni gyárban egy barátnőmmel 240ezer bruttó fizetést írtunk alá mind ketten. Felmondtam tegnap fizetés előtt egy nappal, de dolgoztam így is 25,26,27,28,31.-én a barátnőm pedig csak 25,26,27,31.-én. Még hozzá vesszük az 1-2-3.át is nekem mivel felmondtam mondták egybe fizetik így a 8napomat. Nah ő 4napra kapott 68ezer forintot én pedig 8ra 47ezret. Diákként voltam már itt és 5napra kaptam 40000ft-ot ami reális volt, de így.. A felmondás miatt jogosan kaphattam ennyivel kevesebbet több napra vagy átvágtak? Ez az első munkahelyem és nem értek még semmihez mit kellene tennem hagyni vagy reklamálni? Egyáltalán a reklamálás érne valamit?2021. jún. 4. 15:41
2/17 anonim válasza:
Ha tényleg mindketten 240-re vagytok bejelentve, akkor a barátnőd ehhez mérten többet, te pedig kevesebbet kaptál, mint ami járna.
Kérd el a bérpapírt, azon rajta van mit számoltak el.
3/17 A kérdező kommentje:
Rendben elkérem
2021. jún. 4. 16:17
4/17 anonim válasza:
Amúgy simán lehet, hogy most a rendes havi utalással megkaptad a május végi bért (annak kb reális) és jövő héten intézik a többit. A legtöbb helyen nem szeretik keverni a rendes havi kifizetéseket és a hóközi utalásokat.
5/17 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor is a barátnőm 4 napra kapott a 68at én meg 5napra 47et ez kicsit fura nekem
2021. jún. 4. 16:31
6/17 anonim válasza:
A jún 1., 2., 3. külön lesz fizetve!
7/17 A kérdező kommentje:
Ezt megértettem köszönöm, de én a májusról beszéltem az előbb. Hogy ugyan olyan bérrel egyel több napért kevesebbet kaptam. Csak annyira új ez még nekem, hogy nem tudtam van-e köze a felmondásnak hozzá.
2021. jún. 4. 16:39
8/17 A kérdező kommentje:
Most ahogy így számolgatom a barátnőmnek, ha 4-5 napra kapott 68ezret akkor 20napra az kb 272.000ft nettó (ha jól számolom) és a bruttó 240.000 lehet neki számolhatták csak el?
2021. jún. 4. 18:06
9/17 anonim válasza:
Írtam, hogy neki sem jön ki.
Nem tudjuk volt e pótlékos óra vagy hétvége neki.
10/17 A kérdező kommentje:
Igen ezt kifelejtettem nem volt neki úgy ahogy nekem sem.
2021. jún. 4. 18:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!