Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogosan kaphattam kevesebb...

Jogosan kaphattam kevesebb fizetést?

Figyelt kérdés
Május 25.én kezdtem el dolgozni gyárban egy barátnőmmel 240ezer bruttó fizetést írtunk alá mind ketten. Felmondtam tegnap fizetés előtt egy nappal, de dolgoztam így is 25,26,27,28,31.-én a barátnőm pedig csak 25,26,27,31.-én. Még hozzá vesszük az 1-2-3.át is nekem mivel felmondtam mondták egybe fizetik így a 8napomat. Nah ő 4napra kapott 68ezer forintot én pedig 8ra 47ezret. Diákként voltam már itt és 5napra kaptam 40000ft-ot ami reális volt, de így.. A felmondás miatt jogosan kaphattam ennyivel kevesebbet több napra vagy átvágtak? Ez az első munkahelyem és nem értek még semmihez mit kellene tennem hagyni vagy reklamálni? Egyáltalán a reklamálás érne valamit?

2021. jún. 4. 15:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Csak annyira új ez még nekem, hogy nem tudtam van-e köze a felmondásnak hozzá."

Nincs. Az a bérezést nem befolyásolja.

Itt más lehet a bibi. A bérelszámolási lap ismeretében többet tudunk mondani azzal kapcsolatban, hogy van reklamálnivalód vagy sem.

2021. jún. 5. 06:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ez az első munkahelyem és nem értek még semmihez mit kellene tennem hagyni vagy reklamálni? Egyáltalán a reklamálás érne valamit?"

Ha nem jogos, akkor KELL! reklamálni.

Érne valamit? Nem tudjuk, de ha nem, akkor panaszt kell tenni a cég ellen a munkaügyi hatóságnál, mivel tartozik Neked bérrel, amit nem fizetett ki.

Jól gondolom? Nem bruttó összegekről beszélsz...

Írd majd meg, hogy mi áll a bérszámfejtési papírodon.

2021. jún. 5. 06:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Barátnőd is diák?

Nincs adokedvezmenye pl gyereke miatt? Vagy utazási támogatás stb.

2021. jún. 6. 18:34
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk diákok. Kiderült, hogy azért kapott többet, mert be van oltva. De azért a bérpapíromat még elkérem majd. Köszi a segítséget!
2021. jún. 6. 19:04
 15/17 anonim ***** válasza:

Mert be van oltva?

Durva... hogy itt tartunk

2021. jún. 6. 21:30
 16/17 anonim ***** válasza:

"Kiderült, hogy azért kapott többet, mert be van oltva."

Mi van?!?!?!?!?!

Na ezt aztán végképp "tiltja" a jogszabály. Az ilyen fajta megkülönböztetést...

Arról már nem is beszélve, hogy a munkáltató egy olyan adat birtokában van, amihez semmi köze. Ezt hívják érzékenyítő adatnak. Ilyenek a nemi hova tartozásodra, az egészségedre vonatkozó, a magánéletedre vonatkozó, a vallásodra vonatkozó adatok is.

2021. jún. 7. 04:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Elvileg, mert ez a gyár beoltatja a dolgozóit pénz jutalmat ad azoknak akik beoltatták magukat már.
2021. jún. 7. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!