Apám tulajdonképpen kihasznál mint olcsó munkás a vállalkozásában vagy valóban "versenyképes" fizetést kinál?
Szakácsként/diétás szakácsként dolgozom apám kifőzdéjében,heti 5 napot 8 órában kell dolgoznom. Az ország keleti régiójában és szerintem ezért apám elképesztően keveset fizet, bruttó 265 ezer forintot havonta. Már többször kértem hogy emeljen fizetést mert ennyi pénzből szinte lehetetlen megélni, szerintem ezt senkinek nem kell bemutatnom mekkora infláció is van.
Persze lehet itt írnom hogy mindennapra ingyenes étkezésem is van, és sosem kell költenem étkezésre, szóval mondhatom hogy még havi 45 ezer forintot spórolok meg legalább még a fizetésemen felül azzal hogy nem kell élelmiszerre költenem, mert mindig marad bőven.
Viszont a tényen nem változtat azt hiszem hogy ennyi pénzzel semmi jövöm nem lehet, így igazából elköltözni sem tudok.
Apám szerint könnyü menzaszakácsot találni szóval örüljek hogy ennyi kapok és hallgassak.
A másik hogy semmi fejlődési lehetőségem nincs, már azt a pár tucat ételt kivülről tudom ami van, nincs hova fejlödnöm tanulnom.
Ugyanakkor a munka sem túl megerőltető, meg az áru rendelése étlapkészítés terhe se az én vállamat nyomja, szóval bizonyos előnyök is vannak.
A kérdés tehát mennyire elfogadható fizetés ez keleten,menzaszakács/kifőzdésként, ilyen körülmények között?
Én nem hiszek az olyan családi vállalkozásokban ahol a gyerek is fizetésért dolgozik.
Simán elvárná az apa, hogy a fia kis pénzért dolgozzon.
Nálunk apám ugyan ez volt. Napi 5 ezret akart adni 10-12 óra munkára a konyhában.
Lépni kell, mert sose lesz változás. Inkább elmentek bolti eladónak, később boltvezető lettem. Most keresek nettó 400-at. Apámnál maradok még mindig napi 5 ezret adna.
Be vagy jelentve rendesen napi 8 órába?
Ha igen, akkor ez a 176 elmegy szódával.
Nekem tetszik hogy faterod nem nyalja ki a segged. Tanulj alázatot munkát és kitartást..azért ez a pénz "jár"
Anno én is apámnál dolgoztam, és nem volt fizetésem.
A megállapodás úgy volt hogy ha kell valami akkor lesz pénzem,és mindig volt.
Persze ez nem azt jelenti hogy kihoztam egy új BMW a szalonból,de amire akkor 21 éves fejjel szükségem volt azt megkaptam ill megvettem.
De egy idő után :
1, szállj be üzlettársként ha érdekel
2,kérj emelést,amit ha ügyesen dolgozol apaként szerintem megadhat ( ha vered a faszod és fűződ a nőket,én sem adnék emelést )
3, járd a saját utad és nézz munkát. De ott legalulról kezdesz,és végig kell menni a létrán. És ez általában az apuci konyháján nevelt srácoknak sokkal nehezebb ( saját példa ) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!