Mozdonyvezető bérek mennyire versenyképesek a MÁV-nál?
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy magánvasútnál jobban lehet keresni, mert ez relatív, engem az érdekel, hogy az ottani beosztáshoz és az elvégzendő munkák nehézségeihez képest mennyire jó a kereset.
Tudom, hogy van bértáblázat, de az isten igazából nem fix, hiszen a minimálbér is szokott nőni és időnként sztrájkok is felütik a fejüket, amiknek eredménye általában a bérnövekedés, tehát számoljuk bele ezt is.
Szar fizetés.
Nettó 4-450-ért cserébe nincs életed, szar munkaidőbeosztás, több ember életéért felelsz szar vasúti hálózaton, milliárd ft-os rakományért felelsz, leszakadó vezetékek közepette télen-nyáron, nincs ünnep, nincs hétvége, ez mellett családot sem lehet tervezni, ha szeretnél törődni a gyerekeddel.
Nagy felelősség, alacsony fizetés!
De tudom, a 6 osztályos prolinak, közmunkásnak ez nagy pénz.
Legalább nettó 800-1 millíó ft-ot érdemelnének.
"Legalább nettó 800-1 millíó ft-ot érdemelnének."
Álmodban pajtás!
Nettó 800-1m wow, ezt most kicsit megmosolyogtam.
Persze, persze....
Szerencsére abba az irányba megy a helyzet, hogy hamarosan màr vezető se kell.
"Szerencsére abba az irányba megy a helyzet, hogy hamarosan màr vezető se kell."
Teljes tévedésben vagy. Aki most mv lesz, az még biztosan el tud innen menni nyugdíjba 30-40 év múlva, olyan értelemben, hogy az automatizálás még biztosan nem fog ideérni addig. Akik ezt mondják, azok általában vasúthoz egyáltalán nem értő emberek, akik szerint ez csak egy darab vas, ami megy a sínen, mi ebben a bonyolult, vagy előre megy, vagy hátra... Hát nem igazán így van ez, de ezt úgysem fogja megérteni, aki nem ebben dolgozik. Látszólag könnyen automatizálható, ahogy egy zárt rendszerben, mint pl. a 4-es metró, azon a 10 km-en ez kivitelezhető is. De nem egy 6000 km-es országos hálózatban.
"Nettó 4-450-ért cserébe nincs életed, szar munkaidőbeosztás, több ember életéért felelsz szar vasúti hálózaton, milliárd ft-os rakományért felelsz, leszakadó vezetékek közepette télen-nyáron, nincs ünnep, nincs hétvége, ez mellett családot sem lehet tervezni, ha szeretnél törődni a gyerekeddel."
Szerinted szar az egész, ez nem a Te utad, ilyen egyszerű. Azért még nem kell lenézni ezt a bért. Legtöbb mv-nek családja van, és mi több, példásan részt vesz a családi életben. Valahogy sikerül nekik, ami szerinted lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!