Mozdonyvezető bérek mennyire versenyképesek a MÁV-nál?
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy magánvasútnál jobban lehet keresni, mert ez relatív, engem az érdekel, hogy az ottani beosztáshoz és az elvégzendő munkák nehézségeihez képest mennyire jó a kereset.
Tudom, hogy van bértáblázat, de az isten igazából nem fix, hiszen a minimálbér is szokott nőni és időnként sztrájkok is felütik a fejüket, amiknek eredménye általában a bérnövekedés, tehát számoljuk bele ezt is.
#6 Ha mégis vállalnál családot, akkor bevállalnád a mostani beosztásoddal? Csak érdekelne, hogy mint hivatásos mv. mennyire javasolnád családos embernek ezt a munkát.
Egyébként nem értem ezeket a negatív válaszokat. A mozdonyvezető óra szerint nem ugyanannyit dolgozik, mint bárki más is? Annyi, hogy 8 óra helyett 12 óráznak, de viszont a pihenőidejük is több. OK, magáncégnél biztosan megerőltető a több órás munkábajárás, de a MÁV-nál ha jól tudom, akkor telephelyezés van, nem?
Mindig megmosolygom a MÁV-os kérdések válaszait.
Minden nézőpont kérdése.
Először is, érettségi után ha felvesznek képzésre kapsz egy minimálbért már a tanulás idejére, plusz arcképes és cafeteria.
Nem sok,de valami.
Ha érettségi után diplomát szeretnél,akkor az nem 1,5-2 év és nem fizetnek érte túl jól,ha értitek mire gondolok.
A diploma megszerzése sok embernek fizetős és jóval tovább tart,mint egy mozdonyvezető képzés.
Tény ,hogy nehéz és nem is való mindenkinek.
A képzés után a fizetés van akinek magasnak tűnik,van aki szerint meg egy sz.r semmi.
Friss diplomásként se keres legtöbb ember nettó 500at.
Ami viszont megterhelő és tényleg szörnyű,a beosztás, néha az éjszaka közepén kezdeni vagy végezni.
Azt gondolom,hogy mindent összevetve nem a legrosszabb munkahely,de nem annak való,aki úgy gondolja,hogy ezt csak a pénzért szeretné csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!