Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek ha megszégyenülve...

Mit tegyek ha megszégyenülve és idiótának érzem magam egy állásinterjú után? Szerintetek is túl személyes kérdéseket tett fel a HR?

Figyelt kérdés

Most jöttem egy interjúról, és totál megszégyenülve és idiótának érzem magam.

Egy HR-es nő meg az üzletvezető faszi ült előttem és a nő teljesen kikezdett engem.

Szóval írtam magamnak egy rövid jegyeztet a kérdéseimről, néhány céginfót, valamint néhány dolgot amire kitérhetnék, nehogy kimaradjon valami. Ezt olvasgatom is interjúk előtt, elpróbálom miket fogok mondani. Minden interjúra fixen így készülök, hogy azért rá-rá pillanthassak beszélgetés közben ha kell és végigmenjek a pontokon, jegyzetelhessek közben néhány infót ha szükséges.

De van hogy nincs is szükség a vázlatomra mert mondjuk épp annyira oldott hangulatban zajlik az interjú, hogy totál nyugodt vagyok és minden rendben megy, meg persze normálisan tájékoztatnak mindenről és jó kérdéseket tesznek fel.

Szóval eddig senkit se zavart, hogy van nálam egy jegyzetfüzet meg egy toll interjú alatt. De most ez a nő meg egyből magyarázott h jajj mi az? Minek a jegyzet? Jó lenne ha elengedném a jegyzetemet. Oké, letettem magam mellé... nyilvan enélkül is betudom mutatni magam és korábbi pozícióimat. De már itt feszélyezve éreztem magam, most izgultam is amit be is vallottam nekik, és elnézest kértem, mert lehetett látni rajtam, és kissé remegett a hangom. De hát most Istenem van ilyen. Ember vagyok. Suliba se ment jól az előadás.

A HR nő telejesen belemászott az életembe. Hol élek? Kivel élek? Szülőkkel élek? A szüleim hol élnek? Miért élnek külföldön? Én miért nem élek külföldön? Hogy hogy egyedül élek? Mióta élek egyedül? Barátaim vannak-e? Párom van-e? Mióta tart a kapcsolat? Miért nem élünk együtt? Hová valósi a párom? Hol dolgozik a párom? Mikor tervezünk összeköltözni? Hol költöznénk össze? Épp hogy a székletemről nem kérdezett.

+ még a sablon HR-es kerdesek, hogy szabály követő vagyok-e, csapatjátékos, önállóan dolgozni tudó,stressztürő képesség...stb stb. Ezzekel nincs is semmi baj, viszont a magánéleti kérdéseken kiborultam.

Ilyen kérdésekre én nem készültem, és ahogy tette fel a kérdéseit megrökönyödve néztem rá, itt már inkább felhúztam magam, és biztos látta a pillantásomból hogy szemmel verem de annyira zaklatott voltam h nem érdekelt már az egész. És nyilván nem válaszolgattam úgy ahogy azt elvárta volna. Hirtelen nem is tudtam mit válaszoljak, de igyekeztem röviden minnél kevesebb érdemi infóval lerendezni ezeket a kérdeseket.

Az ügyvezető faszi jó arcnak tűnt. Amikor beszélt a munkakörről akkor én ugye figyeltem rá, bólogattam, helyeseltem. De közben meg éreztem hogy a HR feltűnően méreget, leste a ruhám, arcom, táskám, testtartásom.

Iszonyat kínos és feszélyező volt az egész. Ráadásul az eladó térben zajlott az interjú. Úgy képzeljétek el, hogy én tök idegesen küzdök, tőlem 2 méterre meg x ember sorba állt az ügyetintézni és nyilván bámészkodtak. Most megszégyenülve és mérgesnek érzem magam.

Egyébként semmi extra ez az állás. Eladói pozíció, érettségi követelménnyel egy telekommunikációs cégnél. Nettó 900 Ft órabérért. Tehát még csak nem is egy hű de komoly pozíció ami indokolná az életemben történő kutakodást.

Ezt most jól esett kiírnom magamból, de azért érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban.

2021. szept. 21. 12:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
46%

Sajnos előfordul az ilyen, de szerintem nem neked szólt konkrétan, ezért nem szabad hogy mélyen megerintsen.

Valószínűleg a saját fusztrációjat akarta rajtad levezetni, vagy a mellette lévő munkatarssal való feszültség eredményezte ezt a viselkedés. ..

Van pár HR-és aki le van maradva és ilyen mentalitással próbál eredményeket elerni.

Egyebkent ha szívesen dolgoznál kereskedelemben, akkor jelentkezz hozzánk, van pár eladói allasunk fent :)

Www.inditexcareers.com/hu

2021. szept. 21. 14:17
 12/28 anonim ***** válasza:
61%
A HR-es nem kérdezhetett volna rá a családi állapotodra, még arra sem, hogy hol laksz. Simán beperelheted őket ezért (ha lenne bizonyítékod). Ez nem egy illik/nem-illik dolog.
2021. szept. 21. 14:18
 13/28 anonim ***** válasza:
92%
Utólag könnyű okosnak lenni, de ebből is lehet tanulni, hogy erre is felkészülj. Ilyenkor vissza kell kérdezni, hogy ezek a személyes kérdések mégis miért fontosak a betöltendő pozícióval kapcsolatban?
2021. szept. 21. 14:23
 14/28 A kérdező kommentje:
#13 igen igazad van. Az a baj, hogy most találkoztam ilyennel először, eddig mindehol "normálisan" interjúztattak, de legközelebb már nem hagyom magam.
2021. szept. 21. 14:29
 15/28 anonim ***** válasza:
97%

Nőként se jobb mikor bekérdezik, hogy van-e tartós kapcsolat és mikor mikor óhajtok szülni menni. Nem kérdezhetik meg, de mégis megteszik.

Az ideális női munkavállaló úgyis az, aki 40es évei elején van, felnőtt gyermeke van, és egészséges. Szülni már nem megy el, a kölyökkel se fog táppénzre rohangálni és van munkatapasztalata is.

A férfiaknak ennyivel nagyobb az előnye, mert őket nem kötik össze a gyerekneveléssel.

2021. szept. 21. 14:42
 16/28 anonim válasza:
98%

Az ilyen kérdésekre kell kedvesen mosolyogni, és tanácsolni, hogy olvassa át újra a MT. 10-es paragrafusát.

A kérdésekből ítélve pont az volt a célja, hogy pocsékul érezd magadat, úgyhogy ne add meg neki ezt az örömöt.

2021. szept. 21. 14:44
 17/28 anonim ***** válasza:
96%
igazad van, a hres túllépett egy határt. semmi köze a magánéletedhez. de ne rágódj ezen, nincs értelme
2021. szept. 21. 15:17
 18/28 anonim ***** válasza:
97%

En pasi vagyok. Rendszeresen megkapom, hogy:

- Itt inkabb nok dolgoznak

- Ferfiaktol furcsa/nem szoktak back office munkara jelentkezni

- nem zavarja e, hogy nokkel kell egyutt dolgozni.

Nagyon alja, szexizmus es en erzem magam kinosan a vegen, meg bizonygatnom kell, hogy nem azert megyek oda, hogy random noket zaklassak. Amikor felteszik valamelyik ilyen kerdest tudom, hogy bukta.

2021. szept. 21. 15:30
 19/28 anonim ***** válasza:
92%

Tulreagalod. Voltal egy interjun amirol nem pozitiv dolgokkal tavoztal. Johet a kovetkezo.

Egyebkent ilyen kerdesekre nyugodtan mehet a sablon valasz amit mondani "kell", vagy hallani akar. Ha mar felteszi ezeket a kerdeseket szemrebbenes mentesen hazudni kell. 1-1 Vagy kuldd ki egy kaveert, addig sem lesz ott. Ha megittad, kerjel meg egyet. :D

2021. szept. 21. 15:43
 20/28 A kérdező kommentje:

Jó, hogy kérdést írtam ki róla. Sikerült lenyugodnom és tökre feldobtátok a kedvem. Könnyebb lesz elengedni így a mai katyvaszt!

Köszönöm mindenkinek. ☺️

2021. szept. 21. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!