Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen kerdeseket feltehetnek...

Ilyen kerdeseket feltehetnek egy allasinterjun?

Figyelt kérdés

Voltam egy allasinterjun az elmult hetekben, ahonnan nagyon furcsa szajizzel jottem ki. Egy konyveloiroda volt. A fonok interjuztatott, aki megkerdezte, hogy mikor akarok gyereket. Megkerdezte, hogy megis hogyan akarok munka mellett tanulni (levelezot kezdtem szeptemberben, 17 eves korom ota folyamatosan dolgozok es tanulok parhuzamosan heti 40 ora munka mellett).

Viszonylag magas berigenyt adtam meg (300 netto alatt), mire o megkerdezte, hogy most mennyit keresek a jelenlegi munkahelyemen, es megis miert ilyen magas a berigenyem. Hozzatette, hogy naluk a 20 eve ott dolgozok sem keresnek ennyit. Az interju azzal zarult, hogy nagyon szimpatikus vagyok egyebkent, es nem is ugy nezek ki, mint az oneletrajzomon a kepemen, mikor eloszor meglatta, akkor az volt az elso gondolata, hogy "ki ez a cicababa". No a fonok, a felreertesek elkerulese erdekeben.

Ezek utan ugy gondoltam, hogy igazabol nem tudnak olyan bert mondani, amiert ide mennek, belegondoltam, hogy milyen lehet a munkaban, ha mar ismeretlenul ilyen szemelyeskedo volt... Ma megis felhivtak, hogy atgondoltam-e, 200 nettoert elmennek-e hozzajuk dolgozni, mert ok szeretnek, amire az volt a valaszom, hogy nem. Ereztem a sertodottseget, ram is raktak a telefont.

Nem volt meg velem soha ilyen, es most en erzem magam szrul, hogy biztos tul magasak az elvarasaim.

Kozgazdasz asszisztens fokszos papirom van, 3 evet dolgoztam bankban vallalati reszen, most kozel masfel eve dolgozok konyvelokent, mellette csinalom a merlegkepes kepzest, idokozben lett egy EU-s palyazatiro es projektmenedzsment papirom es szeptemberben kezdtem a BSc-t, hogy legyen diplomam.

23/L

2021. szept. 20. 21:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én ezt az interjút nem fejeztem volna be, hanem kisétálok…
2021. szept. 20. 21:40
 2/16 anonim ***** válasza:
47%

A könyvelők bérét nem ismerem. Az alap mondás, hogy annyit érsz amennyit kifizetnek. Ha máshol többet adnak, akkor érsz többet is.

Egyébként 23 évesen első munkahelyen, örülhetsz ha szerzel tapasztalatot.

Tesóm tanárnak tanult, 1 évet nem tolt le tanárin, mert nettő 100-at kapott, részállásban. Őt is megértem, hogy kevesli mert megélni annyiból nem egyszerű, de tapasztalat nélkül nem találtok jobban fizető melót.

Én annó fejlesztőként 12 éve kezdtem nettó 140-ért, úgy, hogy a nagy része zsebbe ment.

Most nettó 600e jön be, úgy, hogy totál remote-ban csinálom és eléggé nagy a szabad mozgásom. A legtöbbször mehetek ügyet intézni, dolgomra, stb. Ezek is sokat számítanak. Megkereshetnék máshol 800-900-at, de valszeg öltönyben kéne bent ülnöm egész nap az irodában. Tehát nem csak a fizu a lényeg, hanem a körítés is.

2021. szept. 20. 21:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
#2, 6 év munkatapasztalata van, nem első munkahely
2021. szept. 20. 21:46
 4/16 anonim ***** válasza:
86%

Oké, ezt félrenéztem, bár nem 6 év, mert könyvelőként csak másfél évet dolgozik, ami nem mérlegképes. (bár nem tudom mit jelent, soha se voltam otthon abban a szakmában)

Ha tapasztalt, akkor be tudja lőni az árát, de láthatóan nem tudja, hogy sokat kért e. Kérdés vajon most mennyit keres. Nyilván ha 200at vagy többet, akkor nem éri meg váltani.

2021. szept. 20. 22:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a kis cégeknél gyakran előfordul ilyesmi. Tőlem is kérdezték már meg interjún, hogyan akarom a munkát a gyerekekkel összeegyeztetni (két műszak lett volna). Én meg mondtam, hogy a magánéletem nem az interjú témája, ha férfi lennék, nem kérdezne ilyet, és ez mélyen sértő. Azóta is műszakokban dolgozom, meg éjszakai ügyeletet is tolok. Na mindegy.

Nem kell vele foglalkozni, nem egymást kerestétek. Eleve a mikor akarsz szülni mondatnál megszólal a vészcsengő.

2021. szept. 20. 23:16
 6/16 A kérdező kommentje:

Úgy 6 év, hogy dolgoztam pénztárosként, árufeltöltőként, meg válogattam rothadt kukoricákat is anno, de a 6 évből 4 és fél évet voltam pénzügyi területen, azon belül pedig másfél évet szakmán belül, mint könyvelő, de igen, nem mérlegképesként.

A kolléganőim 240 körül keresnek, így, hogy minden papírjuk meg van, én 190-et kapok.

2021. szept. 21. 07:10
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért tette rád a telefont, mert rájött, hogy akkor vagy ő is emel a most ott dolgozóknak (és akkor kevesebb marad neki), vagy szép lassan otthagyja mindenki - vsz nem te vagy az első, aki többet merészelt kérni, mint amit a nagyságosasszony elképzelt és most durcás.

Ha még külön utánad telefonált, az még egy jel, hogy nagyon kell neki az ember. Ha még egyszer felhív, hogy megadja amit kérsz, akkor se menj oda mert eleve utálni fog.

Ez ennyi, ne rágd ezen magad, sajnos ilyen emberek vannak, lépj rajta túl, keress mást, fogsz találni.

2021. szept. 21. 08:00
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos jellemző a magyar kisebb könyvelőirodákra és a KKV-kra, hogy rosszul fizetnek mind vidéken, mind Budapesten. Ha könyvelőként jól akarsz keresni, akkor vagy nemzetközi könyvelőirodába mész vagy külföldi hátterű nagyvállalathoz. Nekem sincs mérlegképesem - gazdasági BSC-m van - de 2 év tapasztalattal sikerült egy br. 520 ezres fizut + cafi és bónusz kialkudni budapesti multinál.
2021. szept. 21. 08:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a legtobb elso kor ilyen. Nem ertenek hozza, kuli hr es van stb.

Nekem gyakori a 10 perces telefonban elintezheto idiota interju, ahol a feladazrol es cegrol alig van szo, max a szemelyes dolgaimrol. Mit akarok tiz ev mulva, mi a hobbim, mivel foglalkoznak a szulok vagy csak engem kerdeznek szakmai dolgokrol, esetleg kotekszik. Vagy csak a feladatokat mondja, amik nem is voltak a hirdetesbeb. Infokat alig tudok, mert jaaaj szorit az ido, mennie kell, majd a kovetkezo korben.

2021. szept. 21. 09:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozott egy egyetemi csoporttarsam évekig egy könyvelő cégnél, a főnök ilyen 60 plusszos oreglany volt de az átlagéletkor se volt sokkal kevesebb a cégnél. Mivel igen dekoratív lány volt, folyamatosan fúrásnak volt kitéve és iszonyatosan unprofessional volt a légkör. Arról nem is beszélve hogy mindenki alkoholista volt és már délben kötelező jelleggel ment a pialas.

Szerintem teljesen ugyanaz lenne nálad is.

Én ezeket a könyvelőirodakat egyáltalán nem ajánlanám, ha mar az elso benyomás ilyen gáz volt, mert csak megnyomorítanak érzelmileg.

2021. szept. 21. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!