Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akar minden fiatal...

Miért akar minden fiatal Pestre menni és ott karriert építeni? Egy vidéki város, megyeszékhely sokkal élhetőbb Pestnél és ott is meg van minden lehetőség.

Figyelt kérdés

2021. szept. 20. 15:43
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Hülye vagy fiam mint szódás a lovát.
2021. szept. 20. 22:15
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Van agglomeráció (vagy mi) azaz pest közeli települések. De manapság az irodai munkát otthonról is lehet végezni.

Én csináltam így 1 évig 80km-re pesttől, mert 1. hullám és vissza költöztem ideiglenesen a szüleimhez. Alias mama hotel... Csak lett egy párom, aki pesten él és összebútoroztunk.

2021. szept. 20. 22:42
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Karrier, lehetőségek, pénz, szórakozás, sportolás, utazasi lehetőség. Pesten van élet a nap bármely szakaszában, vidéki városban alig látsz 3 embert az utcan napközben.
2021. szept. 21. 00:17
 14/41 anonim ***** válasza:
Ég és föld a kettő a lehetőségek terén. Munka, kereset, tanulás, szórakozás stb., Budapesten ebből a szempontból sokkal több lehetősége van az embernek és ez sokaknak - nekem is - fontos. Egy átlag fiatal nem úgy képzeli el az életét, hogy elmegy dolgozni egy akármilyen munkahelyre, mert majd úgyis megkapja érte a fizetését, munka után meg beül a tv elé. Hanem a legtöbb fiatalnak fontos, hogy a tanulmányainak megfelelő helyen helyezkedjen el, legyen lehetősége tanulni és fejlődni, legyen lehetősége kapcsolatokat építeni, legyen lehetősége gyakorlatot és tapasztalatot szerezni, legyen lehetősége “élni” (hobbi, szórakozás, barátok stb.), a lakhatás csak egy sokadik dolog, nem élvez prioritást mindenkinél. Valamint egyébként megyeszékhelyeken, kisebb vidéki városokban sem olcsó lakást/házat vásárolni, azokon az árakon ugyanúgy nem reális az otthon vásárlás egy fiatalnak, de pl. az albérlet piac is jobb a nagyobb városokban. Én vidéken nőttem fel és tudom, hogy mik a visszatérő problémák a budapesti élettel, az albérlet drága stb., de soha a büdös életben nem költöznék vissza vidékre.
2021. szept. 21. 10:54
 15/41 A kérdező kommentje:

A saját lakás fontosabb, mint a bulizás meg az utazgatás.

A fiatalok két kézzel szórják a pénzt. Ezzel a világgal én nem tudok azonosulni.

A fiatal kornak a lemondásokról és a nélkülözésről kell szólni, amíg nem lesz saját lakás

2021. szept. 21. 13:15
 16/41 anonim ***** válasza:
0%
Ez mondjuk igaz
2021. szept. 21. 14:43
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

A fiatal kornak, sot, az egesz eletnek nem a lemondasrol es a nelkulozesrol kell szolnia.

Ezert van ennyi boldogtalan idos ember. Sot, kozepkoru is.

Az eletet elni kell, mert nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap.

Termeszetesen kell az ertekelemzes.

2021. szept. 21. 15:10
 18/41 anonim ***** válasza:
:D Lemondásról kell szólnia. Ezaz. Bulizás is lemondással jár. Pl.: késöbb lesz saját lakás. (:
2021. szept. 21. 15:42
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

15-ös: tudod volt egy kollegám aki 10 évet gürizett, hogy megvegyen egy "saját házat" valahol BAZ megyében ahonnét származott. Aztán pár év múlva, mikor bezárt a környéken "a gyár" ahol mindenki dolgozott, bagóért tudta eladni és 35 évesen feljött Pestre hogy a munkásszálláson kezdje újra 0-ról az életét.

Nagyon nem mindegy, hol van az a saját lakás, és olyan környéken ahol "kilátások" is vannak, nem fogod a bulizásból összespórolni a rávalót.

2021. szept. 21. 15:44
 20/41 anonim ***** válasza:
75%

Nem kell a lemondásról szólnia, bár ez megint általánosítás, ami hiba. Persze, valamilyen szinten minden lemondással jár, még a pisilés is.

Amúgy kit érdekel a saját lakás. Kádári beidegződés.

Ha valaki keres nettó 800-1 millió körül és a kecó megvan 200-ból rezsivel együtt úgy, hogy az amortizációt a tulaj fizeti(nem rongálás), valamint van mozgástere, lásd, aki Szabolcsban vesz házat, egyéb vidéki helyen, aztán vagy eladja vagy nem, ha munkahelyet kell váltani, mert vidéki értelmes munkalehetőség egy vicc, jobb a bérlés.

Sőt, magas törlesztő és létbizonytalanság miatt, franc se venne fel hitelt.

Akinek van 30-40 milliója kp-ben, az vegyen.

Persze, a csokos, babavaros emberkeknek megfelelo.

2021. szept. 21. 15:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!