Szerintetek mennyi az a havi összeg, amiből meg lehet élni?
Tehát konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mennyi az a havi összeg, amennyiből átlagos szinten fent lehet tartani egy háztartást, egy 4-5 fős családnak?
Gondolok itt a rezsire, autóra, kiadásokra, kisebb nyaralásokra, szórakozásra stb. Ne nagyban gondolkodjatok, hanem egy átlagos, normál polgári szintben.
Ja és az összeg 1 főre értendő, például a családfőre.
Ember, nézd már meg itt keleten mik az átlag fizetések. Ne Győrt meg Bp-t vedd már alapul mindenhez, mert keleten marhára nem azok a fizetések vannak.
De jó, oké. Nem lehet még havi 2 millióból sem jól megélni.....
Megmondta már itt valaki egyszer, 2 emberre havi 1 millió az éppen csak nem éhbér kategória.....
Mi hárman vagyunk, férjem és a másfél éves gyerekünk. Ketten olyan 400 és 500 ezer között keresünk, túlórától függően. Ami szinte minden hónapban elmegy belőle rezsire, lakáshitelre, "kosztra" (kaja és minden szükséges dolog, mint pl.mosószer és társai), benzinre és egyéb számlákra az olyan 300 ezer forint. Nem élünk nagy lábon, de nem is nélkülözünk szerencsére. Voltunk nyaralni, amit tudunk azt újítjuk a házon. Megmondom őszintén, hogy persze, jó lenne, ha több lenne, de most is jó, hisz nem hónapról hónapra élünk. Például megtehettük, hogy beadattuk a kicsinek a Bexsero oltást, ami 30 ezer forint. Sokan ezt sem tehetik meg.
Gyerekként szegényebbek voltunk az átlagnál. Emlékszem, hogy egy farmerom volt és az osztálytársam csúfolt emiatt.. Neki kamerás mobilja volt, azt mondta, hogy nekem ilyenre soha nem telik majd. Ennek már vagy 20 éve, mégis emlékszem. Soha nem akarom, hogy a gyerekeimet így bántsa meg valaki.
Egyébként mi nagyon szeretünk utazni. Nem azért megyünk nyaralni, mert másoknak akarunk vele menőzni. Ezeket a dolgokat, élményeket soha senki nem veheti el az embertől.
31.es
De nem is nógrád utolsó kokeró falvát kell átlagnak venni.
Ott valszeg a közmunkás az átlag...
Nehogy már ahhoz viszonyítsunk...
És igenis... 330 plusz családi 4 főre egy nagy semmi.
Nagyon bosszantani tud, amikor valaki tolja a kifogásokat, hogy kevésből NEM LEHET félretenni (és ugye nem tudjuk, mire gondol kevés alatt), így jobb meg sem próbálni. Na kB pont ezért van sok ember örök szegénységre ítélve.
Na de, hogy ne csak toljam az okosságokat, én 10 év alatt építettem fel nulláról munka mellett egy vállalkozást, amiből ma már vígan megélek, de kezdetben évekig nem tudtam szemmel látható jövedelmet kivenni (teljesen értelmetlennek tűnt az egész) , csak kB 10 év után, sok sok kudarc után. Ehhez az első fizetésemből sportoltam össze az első laptopra, az első office xpre :)
15 év alatt fizettem ki egy szerény, ma már 16 milliós lakást (akkor volt 8), ami ma már szerény havi 100 ezer forintot termel. És még sorolhatnám azt, ami nekem termeli a pénzt. De tudod mit?
Nem kell 16 milliós lakásban sem gondolkodni. 4 éve nyugat Mo-n szaros 800 ezerért garázst vettem, amit ma már 30 ezerért adok ki. Igaz ezek aprópénzek, de most ezért inkább ne is kezdjek semmibe?
Öt szó és meg van alapozva a jövőd: költs kevesebbet, mint amennyit keresel. Ha holnaptol 1 grammal kisebb tányérra méred a vacsorát, akkor is tudsz vacsorázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!