Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyi az a havi...

Szerintetek mennyi az a havi összeg, amiből meg lehet élni?

Figyelt kérdés

Tehát konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mennyi az a havi összeg, amennyiből átlagos szinten fent lehet tartani egy háztartást, egy 4-5 fős családnak?

Gondolok itt a rezsire, autóra, kiadásokra, kisebb nyaralásokra, szórakozásra stb. Ne nagyban gondolkodjatok, hanem egy átlagos, normál polgári szintben.

Ja és az összeg 1 főre értendő, például a családfőre.

2021. szept. 2. 21:58
A kérdező szavazást indított:
200-250 ezer Ft
250-300 ezer Ft
300-350 ezer Ft
350-400 ezer Ft
400-450 ezer Ft
450-500 ezer Ft
500-550 ezer Ft
550-600 ezer Ft
600 ezer Ft felett
45 szavazat
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
43%
500-800ezer
2021. szept. 2. 22:12
 2/36 Katoonene ***** válasza:
48%

Ismerek olyan családot, ahol 250 ezer körül keres a családfő, de olyat is ahol simán 600 ezer felett. De mind a kettőnél az a véleményem, nem megél, hanem túlél a család, mert felélnek mindent hónap végére.

Az, hogy átlagos szint, nagyon relatív. Magyarországon rettenetes különbség van abban, hol mi számít átlagos megélhetésnek.

Nekem onnantól számolható a megélhetés, ha hónap végén rezsin, házhitelen, élelmiszeren, általad írt különböző szórakozáson túl 10-20%-ot félre tudok tenni. Mivel havonta más a bevételem, a félretett összeg is változik, van hogy 30, de olyan is hogy 300.

Te a spórolást pont nem írtad, pedig szerintem legalább olyan lényeges tétel, mint egy autó fenntartása, vagy a rezsi.

Nem az a fajta spórolás, hogy nyáron lemenjek a Balatonra, vagy elrepüljek Törökországba, vagy vegyek egy BMW-t, hanem amikor felkészülsz több hónap bevétel kiesésre, arra, hogy tudjál venni lakást majd kiadni, mire nyugdíjba mész, legyen kézzel fogható vagyonod azon a helyen túl, ahol élsz.

Én a legelsőt jelölöm be, mert azon a szinten arra lehet spórolni, hogy mi történik, ha csődbe megy a hely, ahol az egyén dolgozik. Nyílván a minőség jóval nyomorultabb, mint a legalsó szinten. A szórakozás rublikába nem sok minden fér bele, sőt.

2021. szept. 2. 22:28
 3/36 anonim ***** válasza:
30%
Mivel sajnos nincs ilyen válasz 100-150 ezer elég a megélhetéshez.
2021. szept. 2. 22:48
 4/36 anonim ***** válasza:
24%
Mi öten voltunk otthon, legutoljára 2013-ban volt olyan év, hogy mindannyian otthon laktunk és a szülők dolgoztak csak. Saját, tehermentes ingatlan (téglalakás), 1 autó mellett volt kb nettó 250 ezer bevétel és nehéz volt. Rezsi akkor kb 50e volt havonta téli-nyári átlagban, nettel, tvvel együtt, kaja kb 120 ezer, autó fenntartása olcsó volt, mert csak heti 1-2x használtuk plusz apám és bátyám javította ha kellett, de azért havi egy 10es elment benzinre szerintem akkoriban, mindenkinek kellett bérletet venni a családban és maradt hóvégén kb 40 ezer forint szórakozásra, sulira, zsebpénzre, váratlan kiadásokra stb. Már akkor is a dupláját éreztem volna elégnek, azóta eltelt 8 év, az árak csak emelkedtek. Szerintem ma már 800 ezer kell egy 5fős családnak a jó megélhetéshez minimum.
2021. szept. 2. 23:54
 5/36 anonim ***** válasza:
48%

Akinek olyanok a szokásai, simán elkölt 1 millát is úgy, hogy csóró marad. Szerintem ez a kulcs. Persze van egy minimum (kaja, lakhatas, stb), én ezeket 300 ezer alatt nem tudom kihozni.

Javaslom olvasmánynak a Gazdag papa szegény papa c könyvet.

2021. szept. 3. 08:08
 6/36 anonim ***** válasza:
70%

124e-ből élünk 3-an, van 1db autó, internet, 2 mobil +1 vezetékes telefon, központi fűtés minden ami kell, ami fontos még, hogy nincsen hitelünk.

Az én fizetésem nettó 160e, 100%-ban megtakarításba megy.

2021. szept. 3. 08:26
 7/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem is a Gyakori lenne, ha nem a legalacsonyabb és a legmagasabb kapta volna a legtöbb szavazatot.
2021. szept. 3. 08:36
 8/36 anonim ***** válasza:
87%
6 os szerintem tanulságos lenne levezetned, ha nem titok, hogy lehet 124bol megélni 3an.
2021. szept. 3. 09:05
 9/36 anonim ***** válasza:
79%
azért fontos az is hogy saját lakásban/házban (és van e rajta hitel), vagy albérletben lakik a család - és ha albérletben akkor Budapesten vagy egy kisebb városban. mert akkor már csak ez 150ezres kilengést okozhat.
2021. szept. 3. 10:39
 10/36 anonim ***** válasza:
72%

"hogy lehet 124bol megélni 3an."---már párszor megtettem és mindig belekötött valaki, eddigi legmagasabb értékelésem ilyen témában 0%, ami nagyon vicces, de már egy idő után unalmas :)

Amikor leírom, hogy napelemem van és a villanyszámlám 0Ft belekötnek, hogy bekerülési költség, stb., annak ellenére is hogy le van írva, hogy 14 év alatt jött vissza az ára.

Saját ház, nincsen bérlési költségem, abba is belekötnek, hogy úgy könnyű, költözzek el és megtudom, meg számoljak rá így is minimum 150eFt költséget...

Mikor leírom, hogy falun lakom, kertészkedek, állataim is vannak, belekötnek, hogy úgy könnyű, milliárdosnak titulálnak, földesúrnak, stb., közben meg van 600m2-nyi telkem, amin pázsit helyett élelmiszernövények vannak. Belekötnek, hogy buta vagyok mennék inkább kertészkedés helyett túlórázni.

2 szintes házban a fenti részen zuhanyzunk, az alsó részen meg egy kamrában IBC tartályban gyűlik a víz és azzal van a WC lehúzva, akkor jön, hogy fillérb***szó, stb. duma. Nekem erre már nincsen szükségem!

Nyáron nem mindig a benti vízzel zuhanyzunk, a kinti részen van esővízgyűjtő, 120l -es feketére festett hordóban melegszik a víz, 4-5 hónapig tulajdonképpen kikapcsolom a bojlert. Itt rendszerint a hillbilly szöveg jön vissza...

Bejelentettem a szolgáltatónak, hogy öntözök is a vezetékes vízzel, így kaptam valamennyi kedvezményt a szennyvízre 8% körül, ezért lefillérbasz***ztak páran.

Ételmaradékot a csirkék eszik meg, komposztálom amit nem esznek meg, itt is kapom a dumát, hogy bebüdösít a retkes paraszt a szomszédnak...

Élelmiszeráraknál is mindig belekötnek, hogy annyiért nem lehet venni pl https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f.. leírtam, miket lehet venni, erre az oldalon lágyan küldtek el melegebb éghajlatra, privátban meg anyázás közepette. A 0%-osak az én válaszaim, ok az egyik 100%-as is az enyém WTF

Mikor követeli valaki, hogy bizonyítsam be tényleg annyi az annyi, akkor meg jobb, ha nem is tudod miket kapok privátban ketté áll tőle a fülem is :)

2021. szept. 3. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!