Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyi az a havi...

Szerintetek mennyi az a havi összeg, amiből meg lehet élni?

Figyelt kérdés

Tehát konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mennyi az a havi összeg, amennyiből átlagos szinten fent lehet tartani egy háztartást, egy 4-5 fős családnak?

Gondolok itt a rezsire, autóra, kiadásokra, kisebb nyaralásokra, szórakozásra stb. Ne nagyban gondolkodjatok, hanem egy átlagos, normál polgári szintben.

Ja és az összeg 1 főre értendő, például a családfőre.

2021. szept. 2. 21:58
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
52%

Igényektől és céloktól függ minden.

Az én családom bár nem számít se jómódúnak, se szegénynek mindig nagyon spórolós volt. Soha nem költöttünk (legalábbis igyekeztünk) felesleges dolgokra. Apám és anyám is diplomás, azóta pedig mindhárom gyerekük.

Nekik (mármint szüleimnek) az volt a fontos, hogy minden SZÜKSÉGES dolgot megadjanak nekünk, amibe pl. beletartozott az is, hogy mindegyikünk kapott egy lakást/házat. Ezt hányan mondhatják el magukról? Szerintem nem sokan, viszont mindennek ára volt.

Nem mentünk nyaralgatni évente, nem jártunk márkás ruhában, nem vagy csak ritkán kajáltunk étteremben, nem is rendeltünk szinte soha. Nem voltak menő "kütyüink" (okos tv, rohadt drága okostelefon mindenkinek), nem volt menő autónk stb. Én mindig azt szoktam mondani, nem mindegy kinek, milyen embernek a kezében van egy adott összeg. A legnagyobb szerénység mellett, de pl. az én vagy mondjuk apám/anyám kezében 100 ft annyit ér, mint másnál (a legtöbb hónapról hónapra élőnél) 200 ezer.

Erre is van egy példám. Egyik haverom szüleivel élt egy családi házban, mellette lakott még az egyik nagyszülő (nyugdíjas) a bátyja és annak a barátnője. Mindenki dolgozott, az apuka ráadásul külföldön. Másik haverral egyszer összeszámoltuk, hogy alsó hangon volt nekik legalább 1-1,5 milliós NETTÓ bevételük havonta, vidéken. Mégis elvitte a bank a fejük felől a házat, folyamatosan panaszkodtak, hogy nincs pénz erre-arra. De cigire, piára mindig tellett meg a többi baromságra. Ez a nem mindegy szerintem. Lehet valakinek akár 100 milliós havi bevétele is ha 200-at költ el, ugyanolyan csóró marad egész életére. Főleg ha a pénzét baromságokra költi el, ami csak még több pénzt visz el, nem pedig hoz.

A család bevétele kb. 600-700 ezer körül van havonta, ebből élünk 4-en és viszonylag kényelmesen. Persze ebből jelentős rész megtakarításra, és hiteltörlesztésre megy (apám földeket vesz). Vannak egyéb bevételek amikről nincs tudomásom mennyi lehet (földbérlet, befektetések utáni kamatok stb).

Nekem kb. 260 ezer a nettóm havi szinten, de csak az én pénzem, többnyire megtakarításba megy vagy olyan dolgokra, amiket magamnak veszek (kaján, rezsin kívül minden).

Szerintem saját ingatlanban, hitel nélkül, egy ember 150 ezerből meg tud élni, ha figyel a kiadásaira. Egy kis (40nm-es) lakás rezsije, átlagosan 20-30 ezer között van, kajára ha okosan csinálja az ember elég 40-60 ezer között (de akár kevesebb is), a maradékból meg ki kell gazdálkodni a többit. Nyilván félretenni nem nagyon fog tudni, de éhen nem hal és télen se fog megfagyni.

2021. szept. 3. 14:04
 12/36 anonim ***** válasza:
"kezében 100 ft annyit ér" mármint 100 ezer.
2021. szept. 3. 14:05
 13/36 anonim ***** válasza:
33%
Persze, hát lehet ennyire csórón is élni, de nem lehet egy jó buli pl. házasságban, hogy nem mész sehova nyaralni, nem mész étterembe, nem rendelsz kaját, stb. Ez szerintem már túlmegy a csóróságon, ez nem más, mint kóros spórolás, sóherség, pénzb@szás, kinek hogy tetszik. Párommal a havi bevételünk nettó 600-700 ezer forint, ennyi kell a kényelmes élethez városon saját családi ház mellett.
2021. szept. 3. 16:21
 14/36 anonim ***** válasza:
56%

A 11-es válaszát rossz volt olvasni. Amit ti csináltok, az nem élet, hanem vegetálás.

Ha az ember állandóan csak spórol és spórol és kb 0%-ban élvezi ki a megkeresett pénzét, akkor minek élni? Vagy a mókus a mókuskerékben kb.

Nem azt mondom, hogy szórjunk el minden egyes forintot, de aki sajnál magától egy k....va pizzát vagy egy jobb sört vagy ruhát, az minden csak nem jó élet számomra.

Aztán állandóan spórolsz, lesz pénzed mire nyugdíjas leszel és fáradt és gyenge leszel már élni, aztán majd rádöbbensz, hogy életed legszebb éveit elvegetáltad.

2021. szept. 3. 19:43
 15/36 anonim ***** válasza:
77%
Nógrád megyében nettó 300k-val kiskirály vagy, csak mondom.
2021. szept. 3. 19:54
 16/36 anonim ***** válasza:

Saját házban/lakásban vagy béreltben?

Az országban hol?

Csak egy (a családfői) keresetből?

Az ország alacsonabb átlag keresetű részén egy keresetből saját tehermentes ingatlanban azt mondanám, minimum nettó 400.

2021. szept. 3. 22:56
 17/36 anonim ***** válasza:
44%

A 11-es szerintem nem sok olyat írt, amit kifejezetten rossz lett volna olvasni. Nincs, okos tévé? Nem is kell egy csomo fölösleges dolgot tud, ami csak felveri az árát. Egy tévének legyen jó képe és kész. Nincs "rohadt drága" okostelefon? Egy középkategóriás mit nem tud, ami egy átlag felhasználónak kell? Évente sem kell cserélni, annyira gyorsan nem fejlődik a technika, hogy igazi minőségi előrelépés legyen. Menő autó? Ez így kicsit nehezen megfogható, de a "nem menő autó" kategóriába tartozik a Suzuki Swift, SX4, Vitara, akár használtan 6-8 évesen. Megbízható, elvisz mindenhova, olcsó. Minden egyes évben nyaralás sem hiszem, hogy kell. Szerintem sokan ilyenkor másoknak nyaralnak, nem maguknak, hogy elmondhassák, hogy milyen jól megy nekik. Az állandóan étterembe járással és ételrendeléssel is ez a helyzet (vagy az illető egy lágytojást sem tud megfőzni). Nem azt írta, ezeket sosem teszi, hanem hogy nem rendszeresen. A márkás ruháknál pedig sokszor az ár 80%-a a márkaplecsni.

2021. szept. 3. 23:18
 18/36 anonim ***** válasza:
17%
17: Szerintem meg kinek milyen az igénye. Én nem tudnék olyan csövesen élni, mint ők. Azért mondani le mindenről, hogy a gyereknek lakást tudjanak venni...Vegye meg magának a gyerek a lakást, eszem megáll nekem kellene vegetálnom azért, hogy ingyen megkapja...És akkor nem írt semmi elkeserítőt...
2021. szept. 4. 03:08
 19/36 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem csak vegetációt értünk ez alatt ( hogy nullára ki jössz a hónap végén ) hanem, hogy félre tudsz tenni kocsira , lakásra stb akkor sztem havi 400-500 alatt semmire nem megy már az ember. Egy xaros panelért 30 milliót kérnek , az árak az egekben. És nem csak ingatlan esetében.
2021. szept. 4. 07:35
 20/36 anonim ***** válasza:

1838664828373299299. Kérdés ugyanebben a témában. Csak máshogy fogalmazva...

Egyébként meg mindenki más, mindenkit más tesz boldoggá... idézőjelesen boldoggá...

Van akit az RS7 van akinek a swift is elég.

Van akinek álom a balaton, van akinek a maldív az alap.

Van akinek villa kell hegyoldalban van akinek egy tanya a világ végén...

2021. szept. 4. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!