Mennyi az a nettó összeg, amiből jól meg lehet élni Bpn?
Attól függ hol, mekkora lakást bérelsz és egyedül vagy mással...
Mindenkinek más a nettó összeg, amiből ki tud jönni. Nekem pl. a minimumokra 113 nettó kell, erre jön a ruha, félretevés. Én nettó 250bő már dőzsölnék. De van egy bnőm, aki nettó 600at tapsol el havonta és sír, h nem él meg. :-D
Szal mindenkinek mások az igényei.
Vegyél elő egy excel táblát és kezd el írni a havi kiadásaidat, majd kumuláld őket. Ennyi. Itt senki sem fogja megmondani neked a tuti, mert van, akinek 110 is elég, van, akinek 600 sem. :-)
Egyedül:
- albérlet BP-n 100-120k, ha szoba 50-60k
- rezsi 30-40k, szobánál 10-20k
- kaja napi 2-3k, tehát legyen havi 60-90k
- bérlet: 7k
- Telefon: 3-5k
- szórakozás, ruházkodás hasonló költségek igényektől függően lehet bármennyi. Bár ez nem havi fix költség, de ha egy évre vetítve leosztjuk, hogy ruházkodni márpedig muszáj, ha karácsony, szülinap van akkor illik ajándékot venni legalább a rokonoknak, illetve néha muszáj elmenni kiengedni a gőzt, akkor legyen átlagosan havi 20-40k között
Havi 130 000 - 160 000 Ft
Albérletben:
Havi 200 000 Ft kell legalább a megélhetéshez és akkor még nem éltél jól.
Ha van egy párod, akkor megoszlik az albérlet és rezsi költség, úgy ketten egy albérletben élve megkerestek 300 000 Ft-ot az már elég lehet egy átlagos színvonalú élethez. Meg szerintem úgy reálisabban lehet gyűjtögetni is.
"bérlet: 7k"
Le vagy maradva, 9500/hó Bpen a bkv bérlet,és jan-től emelés várható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!