Diplomásként gyári munka?
A munka az munka.
Miért lenne szégyen?
XDdd ugye azt tudod hogy az "informatikus könyvtáros" az egyáltalán nem egyenlő az klasszikusan vett informatikai diomákkal?
Miért mentél erre a szakra ha tudtad hogy nincs értelme?
1-es vagyok.
Fősulis végzettségem van, mégis egy raktárban melózom.
Nincs ebben semmi szégyen.
Néha az irodában ülők sötétebbek mint pár sori dolgozó.
Nem is tudom kiben kéne keresni a "műveletlen" részt, ha diplomásként nem találsz más munkát. Ja, tényleg, a diploma csak papírt ad X szakmából, nem pedig erkölcsi fölényt más emberek felett...
Több diplomás ismerősöm van, akik árufeltöltők, recepciósok, call centeresek.
Az nagyobb szégyen, hogy valaki a szakmai végzettsége alapján degradál másokat.
Inkább menjél boltban kasszáskén vgay eladóként,hidd el,jobb hely mnt az gyár(nagyjából).
Vagy menjél rendszer gazdának ha m,ár "könytáros informatikus" vagy :D
Elvileg mind2 ugyan az.
az informatikus könyvtárosnak kb semmi köze nincs a klasszikus IT-shez.
Igen, jól kell tudni SZAKMÁT (diploma is az, akárcsak az OKJ vagy szakközép) választani és nem kiemelni magad a proli tömegből, mert ócska szakot képes voltál megtanulni. Ez olyan, mint amikor a bölcsész azt képzeli ő mindenhez IS ért, szent ember és akinek nincs diplomája, az biztos egy kétkezi alkesz suttyó.
Ahol dolgoztam, csak nekem nem volt diplomám (szellemi szakma), és minden nap hallgattam a büfészakosoktól, hogy ő egy szent ember. Nemhogy angolul nem tudott makogni, de én a koszos proli végzettségemmel tanítottam meg a szakma alapjait és egy átkozott photoshop-ot alapszinten kezelni. Persze bármit csináltak, az hibás volt és nyafogtak, hogy ő ezt most nem csinálja és mindig az lett a vége, hogy ők pletykáztak én meg dolgoztam.
A munkáltató is azt hiszi, egy diplomás MINDENHEZ ért és képes legalább 3 egybefüggő mondatot megjegyezni, betanított irodai munkát jól elvégezni. Ez sem igaz.
Nem a diplomáddal van a baj hanem a szakmai tudásoddal. Nincsenek piacképes informatikai ismereteid.
Sok hülyegyerek jelentkezik az egyetemre hogy ő informatikus lesz, mert majd megtanítják neki. Egy nagy frászt. Az informatika folyamatos önképzés. A tanár csak segít, irányt mutat. Az interneten minden információ megtalálható ahhoz a tudáshoz hogy valaki 1 milliós havi fizetést zsebeljen be ha megtanulta.
Aki ezt nem fogja fel az úgy jár mint a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!