Váltanátok? Miskolcon lakok, van egy 15 milliós lakásom, még 7 m hitel, nettó 230 ezret keresek, havi 70 a törlesztőm. A fennmaradó összegből kényelmesen megélek egyedül. Ez keleten nem rossz bér (nem mérnöki, de nem rossz). Ellenben kaptam egy...
Figyelt kérdés
szóval kaptam egy ajánlatot Pestről, ahol nettó 280 ért azt csinálhatnám, amit szeretek. Diplomás vagyok, de nem az a hűha jó mérnöki bér van ebben a szektorban. A lényeg, hogy jövő hétig választ várnak. De erősen hezitálok, mert roppantul drágák a lakások, mármint bérlés terén. 120 a legalja, ami még elmegy. Plusz pl 30 rezsi. Aztán még nem ettél. Itt meg szinte csak heti 1 szer kell főznöm, mert pénteken este édesanyám főz és mindig mehetek, vasárnap nagyanyám főz. Tehát sokat spórolok ezeken. De nem vagyok ingyenélő, ha valaki felhörkenne. Én vásárolok be nekik sokszor, felezünk. De így kb 25 a kaja pl 50-60 helyett egy hónapra. Ott viszont minden rám hárulna, +picit kényelmes is vagyok így 36 évesen. Nektek melyik lenne jobb opció?2021. júl. 29. 19:18
1/15 A kérdező kommentje:
Ja és a közlekedésről nem is beszéltem, h nekem abszurd. Jól vezetek, 14 éve van jogsim, Debrecen, Miskolc, Nyíregy, stb városokban szinte suhanok. De Pesten, na az agyrém nekem. Ugye meg vagyok szokva Miskolcon, hogy ha sávot akarok váltani, akkor kb minden autó között van 20 méter, lazán beférek. Pesten képtelen vagyok, mert olyan sűrűn jönnek, ha meg kicsit lefékezek a sajátomban, hogy várjak a másik sávra üres hely miatt, akkor feltorlódnak és dudálnak, mint az őrültek. Számomra ez elképesztő-
2021. júl. 29. 19:21
2/15 anonim válasza:
Hát jobban megérheti a pesti, de csak ha szereted és ki tudod adni a miskolci lakást annyiért, hogy ne maradjon kevesebb elkölthető pénzed. Ha nem adnád ki, nyilván albérletre meg törlesztőre együtt nem nagyon lenne elég a pénzed, vagy maradna pár 10 ezer forint max.
4/15 anonim válasza:
A te jelenlegi eletedhez kepest nagy kulonbseg, viszont penzben 50 ezer a difi... amit a soraidbol kiolvasva siman buksz a kajan es minden mason. Szoval ezert a penzert a helyedben nem valtanek. Kb 400ért igen.
5/15 anonim válasza:
Szerintem ezt már eldöntötted és nem akarsz menni. Azt az egyet mérlegeld, hogy Pesten tudnál-e előrébb lépni a szakmádban. Ha reális hogy egy év alatt a 280 felkúszhat 330-ra, akkor beleférhet hogy egy rövidebb ideig szűkebbre kell venni a nadrágszíjat.
Egyébként ilyen esetben a bérleti díj adómentes.
6/15 A kérdező kommentje:
Nehezen váltanék egy biztosat egy bizonytalanra. Hogy érted, h adómentes?
2021. júl. 29. 20:43
8/15 anonim válasza:
Ha többért bérelsz másik váosban, mint amennyiért kiadod, akkor nem kell szja-t fizetned.
9/15 anonim válasza:
Milyen diplomád van? És most mit dolgozol?
10/15 anonim válasza:
Magasabb fizetés nem volt Pesten belül diplomáért? Szerintem még keresgélj melót, de én alapból mennék, nekem pest a mindenem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!