Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltanátok? Miskolcon lakok,...

Váltanátok? Miskolcon lakok, van egy 15 milliós lakásom, még 7 m hitel, nettó 230 ezret keresek, havi 70 a törlesztőm. A fennmaradó összegből kényelmesen megélek egyedül. Ez keleten nem rossz bér (nem mérnöki, de nem rossz). Ellenben kaptam egy...

Figyelt kérdés
szóval kaptam egy ajánlatot Pestről, ahol nettó 280 ért azt csinálhatnám, amit szeretek. Diplomás vagyok, de nem az a hűha jó mérnöki bér van ebben a szektorban. A lényeg, hogy jövő hétig választ várnak. De erősen hezitálok, mert roppantul drágák a lakások, mármint bérlés terén. 120 a legalja, ami még elmegy. Plusz pl 30 rezsi. Aztán még nem ettél. Itt meg szinte csak heti 1 szer kell főznöm, mert pénteken este édesanyám főz és mindig mehetek, vasárnap nagyanyám főz. Tehát sokat spórolok ezeken. De nem vagyok ingyenélő, ha valaki felhörkenne. Én vásárolok be nekik sokszor, felezünk. De így kb 25 a kaja pl 50-60 helyett egy hónapra. Ott viszont minden rám hárulna, +picit kényelmes is vagyok így 36 évesen. Nektek melyik lenne jobb opció?
2021. júl. 29. 19:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Pestre anyagilag akkor éri meg felköltözni, ha minimum 150 ezerrel többet keresel ott, mint amennyit vidéken. Vannak ilyen szakmák, a tied nem az. Nem éri meg elköltöznöd.
2021. júl. 30. 05:00
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Valtanek. Enis pestre koltoztem, itt alakitottam ki az eletem, idovel egyre tobb barat, egyre nagyobb fizetes... Sokkal jobb mint falun maradni. Ha nem valik be vissza mindig mehetsz...
2021. júl. 30. 06:15
 13/15 anonim ***** válasza:
56%

Miskolcról Budapestre költöző emberként mondom: Ez a különbség ez nem elég.

Jelenleg heti csak egyszer főzöl állításod szerint. Kizártnak tartom, hogy hirtelen - a jelenleg megszokott szabadidőd és életszínvonalod rovására - elkedj heti négyszer főzni. Mivel ez nem fog megtörténni, így az étkezési költségeidhez legalább havi plusz negyven ezret hozzáadnék. Ha jól értem autóval jönnél fel. Budapest nagy részén fizetős a parkolás, tudsz ingyen parkolni a leendő munkahelyeden? Ha oda BKV-val járnál be, és csak a nap többi részén használod az autódat, akkor a bérlet +9500Ft /hó.

Gyakorlatilag már le is nulláztad a különbséget, ez még akkor sem éri meg ha közben kiadod a lakásodat albérletbe Miskolcon.

Nettó 350-400 a Te esetedben a minimum amiért már van értelme a költözésről beszélni.

2021. júl. 30. 08:46
 14/15 anonim ***** válasza:
33%
Váltanék, hogy azt csinálhassam amit szeretek.
2021. júl. 30. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Első körben a bérajánlatot azt nem nettóban, hanem bruttóban adják meg (nagyot koppanhatsz)!

A bevételi oldalon lenne +50e, míg a kiadásin minimum -150e, totálban min. 100eFt veszteség!

A kérdés adott: Neked belefér-e, hogy havi 100e-el kevesebb legyen a béred? Hiányoznának-e a rokonaid és barátaid? Mennyi extra költséget jelentene a hazautazgatás havi szinten?

A te életed, te döntésed, ne másoktól várd a választ!

2021. júl. 30. 09:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!