Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miert olyan hihetetlen a 736...

Miert olyan hihetetlen a 736 ezres megtakaritas a 19-29 evesek kozott?

Figyelt kérdés
Ma olvastam a 24.hu-n, hogy felmeres alapjan a 19-29 eves korosztalyban az atlag megtakaritas 736 ezer. Tudom mi az atlag, azt is, hogy torzit, es nyilvan nem 20 evesek a merce, de 25 evesen egyaltalan nem elerhetetlen szerintem. Nekem van 1,2 millio 23 evesen, egy eve dolgozom foallasban, elotte 20 eves koromtol diakkent. Plusz van egy 500-600 ezres nagy motorom. Ja es nem kell a kummantas, hogy “nekem van mar egy sajat lakasom, es 5 milliom 22 evesen”, arrol a megtakaritasrol van szo, amit sajat erobol ertel el, ha valakit tamogatnak a szulei, komolyan orulok neki, de annak ehhez semmi koze.

2021. júl. 27. 09:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
41%

Akinek van családi háttere, otthon él szülőkkel azoknak simán van ennyi. Aki külön él, az többnyire hónapról-hónapra tengődik vagy csak minimális megtakarítása van.

Baráti, haveri körömben legalábbis ezt látom.

Aki szülőkkel él akár minimálbérből is félre tud rakni, amennyit akar. Feltéve, hogy a szülei nem szorulnak anyagi támogatásra.

Én is otthon vagyok még 26 évesen, anyámék nem kérnek semmiféle anyagi kompenzációt, viszont nem is költök szinte semmire.

Majdnem 4 év munkaviszony után kb 5,5 milliót sikerült félretennem a pocsék fizetésemből (anno br. 195 ezerrel kezdtem).

2021. júl. 28. 08:54
 32/43 anonim ***** válasza:
69%

Jajj utolsó, ez is miyen demagóg duma.

Egyedül élek 21 éves korom óta. Szüleim nem támogattak anyagilag már előtte se (leszámítva nyilván a lakhatást hisz ott laktam, főzni magamra főztem, rezsibe adtam bele) Azóta eltelt 7 év, a fizum szépen nőtt, a kiadásaimat nem növeltem ezzel arányosan, így mindig egyre többet tudtam félretenni.

2021. júl. 28. 09:18
 33/43 anonim ***** válasza:
30%

"Baráti, haveri körömben legalábbis ezt látom"

Baratkozz olyan emberekkel is, akik vittek valamire az eletben es lehet rad is ragad valami toluk.

2021. júl. 28. 09:23
 34/43 anonim ***** válasza:
68%

"Jajj utolsó, ez is miyen demagóg duma."

Szerintem meg azt demagóg duma elhinni, hogy mindenkinek össze jön a karrier, amivel folyamatosan szépen növekvő fizetést tud elérni.

2021. júl. 28. 09:48
 35/43 A kérdező kommentje:
31, ez igy szep summa, de a fizetesed gondolom nem nott tulsagosan, orokke meg nem elhetsz szuleiddel, ez esetben az az 5 millio nem sokra lesz eleg a kozeptavu jovoben, ha a kiadasaid rohamosan megnonek, egy hitel miatt pl. Illetve en a megtakaritast ugy ertelmezem, hogy az igenyeim abszolut normalis szintent tartasaval, akar novelesevel( pl. Megkivanok egy jo whiskyt, akkor meg is veszem, vagy ruhaztatom magam idokozonkent, vagy mint irtam motorozom) ugyanugy tudom tartani a pozitiv merleget a szamlamon, meg akkor is ha uj kiadasom jon, diakhitel pl. Bar a koznyelvben mindketto megtakaritas de hiaba van 20+ misim, ha vegetalok egesz eletemben nehogy koltsek valamire is. De ez abszolut szubjektiv velemeny.
2021. júl. 28. 09:48
 36/43 anonim ***** válasza:
32: és albiban élsz 21 éves korod óta? Vagy tán örököltél egy lakást és abban?
2021. júl. 28. 10:07
 37/43 anonim ***** válasza:

34-es: Nem írtam sehol, hogy "mindenki". Értelmezd is amit olvasol.

36: Igen albiban (szerencsére most relatív olcsót sikerült kifognom a covid miatt, csak pici, de nem ez számít), nem örököltem lakást, ahogy írtam, nem támogattak.

Jelenleg már vehetnék lakást (kb 50%nyi plusz hitellel pótolva), de más céljaim vannak.

2021. júl. 28. 10:18
 38/43 anonim ***** válasza:

Ketten felesegemmel, Nemetorszagban, havi 3000-3500€ megy megtakaritasba.

28 F

2021. júl. 28. 13:23
 39/43 anonim ***** válasza:
63%
Messzirol jott ember azt mond amit akar. Egyebkent meg ki a szrt erdekel hogy ti nemetorszagban elve 3000 eurot felreraktok? (Vagy nem...)
2021. júl. 28. 13:34
 40/43 anonim ***** válasza:
40%
Engem peldaul erdekel.
2021. júl. 28. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!