Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova tudnék elmenni dolgozni...

Hova tudnék elmenni dolgozni egy érettségivel?

Figyelt kérdés

2019-ben érettségiztem le. Utána elkezdtem munkákat keresni, fel is vettem egy gyárba. Hamar kiderült, hogy a gyár nem nekem való. Nem igazán bírtam a műszakozást sem, illetve a monoton munkát sem. Ezen kívül voltam egy boltban eladó, de 3 hónap után besokalltam, nagyon rossz volt a beosztás. 9 órás nyitástól voltunk bent este hétig. Gyakorlatilag ott éltem, és aludni mentem haza.

Most 9 hónapja vagyok munkanélküli, viszont anyámék azt modnták hogy ha nem kezdek el dolgozni akkor kiraknak otthonról.

De mégis mit lehet dolgozni? Érettségivel nem akarok gyárba menni mert nem bírja a szervezetem a műszakokat illetve úgy érzem a többség buta ott.

Arra gondoltam, hogy irodába kellene dolgoznom de nem igazán látok ilyen hirdetéseket. Hogy lehetnék egy irodába dolgozó?

2021. júl. 26. 17:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem mit beszéltek a kérdezőnek. Én is érettségivel vagyok adatkezelő státuszon közszférában. Viszont azt komolyan mondtam, hogy oda elvétve kerül be ember protekció nélkül, főleg középfokú végzettségel.
2021. júl. 26. 21:30
 12/38 anonim ***** válasza:
23%
Ja és a legnagyobb baromság az érettségi. Szakmát kell tanulni. Csak akkor éri meg ha alapból van agyad és valami használható egyetemre mész rögtön utána.
2021. júl. 26. 21:32
 13/38 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem, hogy jössz ahhoz, hogy lebutázz bárkit is is, főleg miközben a szüleid tartanak el hónapok óta. Neked még a gyári munka se ment, de leszólni másokat, ahhoz van tehetséged. Hiába vennének fel irodai munkára, egy sima érettségivel szar fizud lenne és az ilyen emberek, mint te úgy is találnak valami kifogást miért nem felel meg neki egyik állás sem. Persze a valódi ok az, hogy majd anyu meg apu eltart.
2021. júl. 26. 23:11
 14/38 anonim ***** válasza:
92%

Hová valósi vagy?

Milyen nemű?

Irodai munkán kívül mihez lenne még kedved?

1 vagy akár 2 műszakos munkát is tudnál vállalni (reggeles,délutános)?

Én szívesen segítek,ha tudok, csak légy őszinte és akard is.

2021. júl. 27. 00:34
 15/38 anonim ***** válasza:
74%
Remélem azért minimum 1 idegen nyelven beszélsz, csak mert anélkül meg szakmai tapasztalat/további képzettség nélkül esélytelen az iroda. Maximum valami miniszoknyás lóti futi személyi asszisztensnek mehetnél egy kkv-hoz, ahol adnak minimálbért. Annál meg a gyár is jobb.
2021. júl. 27. 07:53
 16/38 A kérdező kommentje:

Nem értem amúgy mostanában miért ennyire büdös a gyár azoknak akik konkrétan semmihez sem értenek.

Miért gondolod hogy egy cég majd tart a klimatizátl irodában téged csak azért hogy random adatokat vigyél fel egy excelbe?

Vagy ezért milyen fizetést vársz? Mert remélem az világos hogy ez a minimálbér szint. És kb a legkevésbé fix meló. Ha leépítés van, nem a melóst rúgják ki aki termeli a pénzt, meg nem a diplomás irodistát, mérnököt stb, hanem a magad fajta semmihez sem értek de lógatnám egész nap fent az irodában a lábamat emberkéket.

2021. júl. 27. 15:12
 17/38 A kérdező kommentje:

Ezt írta pm-hez valaki

Szerintem meg azért tart itt ez az ország mert a sok ostoba ember megeléskzik azzal, hogy egy gyárban robot nem vágyik többre

2021. júl. 27. 15:13
 18/38 anonim ***** válasza:
95%
Ha többre vágysz, akkor irány az iskolapad és tanulj szakmát vagy nyelvet. A pénz vagy időhiány meg nem kifogás, én hétvégi levelezőn végeztem el az összes szakmámat diákhitellel munka mellett...
2021. júl. 27. 15:24
 19/38 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelező megelégedni vele. Idén például több mint százezer ember jelentkezett a felsőoktatásba, minden bizonnyal ők is többre vágynak. Te viszont érettségivel szeretnél olyan munkát végezni, amit gyakran úgy is diplomások töltenek be, hogy nem igényel különösebb képzést. Tudod miért? Mert sok munkaadónak már az is egy pozitívum, hogy a munkavállalón látszik, hogy hajlandó tanulni. Még ha "csak" egy szakmát is. Érettségizni viszont szinte bárki tud, főleg ha gimnáziumba járt az ember. Ez egy minimum szint manapság, úgyhogy vagy megelégszel a minimum szintet igénylő munkákkal, vagy elég aktívan keresed a protekciót ígérő kapcsolatokat, vagy továbbtanulsz. Ennyi lehetőséged van.
2021. júl. 27. 15:29
 20/38 anonim ***** válasza:
47%

Nem minden oktatás van hétvégén. Nagyon sokat hétköznap estére raknak.

2021. júl. 27. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!