Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha a munkanélkül...

Mit csináljak ha a munkanélküliség teljesen kikeszít?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok panelba lakok a szulokkel 27 éves letemre meg mindig. Nincs munkám csak alkalmai munkák voltal eddig. Valami borzalmas egy sz..os szuk panelszobában tolteni az egesz napomat heteket, honapokat. Az önéletrajzokra nem válaszolnak a telefont nem veszik fel. A végzettségem az hegesztő de nincs benne tapasztalatom sajnos illetve van egy logisztikai ügyintező szakmám is illetve angol középfok. Sok helyre jelentkeztem raktárosnak is de sok raktár kint van a országutakon amit kocsi nélkül lehetetlen megkőzelíteni es buszok sem közlekednek ott. A másik meg a fizetés hogy nagyon nem akarnak fizetni a munkáltatok. Barátnőm es haverjaim nincsenek tehat ezalatt az idoszak alatt beszgetni sem tudok kivel. Egesznap eszek meg alszok meg tevezek.

Semmi otletem nincs.

27/f

2021. júl. 14. 14:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
95%
Sok gyárban feljebb lehet lépni operátori szintről, ha látják rajtad, hogy értelmes, megbízható és tanulékony vagy, pl. lehetsz gépbeállító, műszakvezető vagy hasonlók, jóval több pénzért.
2021. júl. 14. 15:45
 22/41 anonim ***** válasza:
81%
Operátor. És igen, be kell vállalni a 4 műszakot, ha egyszer nem tudsz máshol elhelyezkedni. Senki sem azért műszakozik, mert annyira kellemes.
2021. júl. 14. 16:00
 23/41 anonim ***** válasza:
97%

Én egyetem után 3 évig nem kaptam munkát. Diplomásként nem vettek fel arra hivatkozva hogy nincs munkatapasztalatom. Technikusnak pedig azért nem vettek fel, mert "túlképzett" voltam.

Mivel rengeteg időm volt, hogy csináljak valami értelmeset, én házfelújításba kezdtem + elkezdtem megtanulni még egy nyelvet. Ami szabadidőm így is volt az alatt biciklivel jöttem-mentem, nézelődtem a városban.

Helyben egyébként én sem kaptam volna később sem munkát. Országosan kerestem és költöztem is az ország túlsó végébe.

2021. júl. 14. 17:25
 24/41 anonim ***** válasza:
52%
Te nem akarsz dolgozni. Ha panelban laksz az azt jelenti városban vagy. Ott nem létezik hogy nem találsz munkát. Te munka kerülő.
2021. júl. 14. 17:52
 25/41 anonim ***** válasza:
41%
Én még az isten háta mögül is bejárok városba dolgozni mert akarok. Ennyit erről.
2021. júl. 14. 17:53
 26/41 A kérdező kommentje:
Melyik a legrosszabb? Elvállalni kevés pénzért egy robot 4 műszakban és 50 évesen meghalni, vagy várni ameddig nem lesz valahol munka stressz mentesen? Úgy látom nagyon sok itt az elkeseredett ember ha mindenki a gyárat mondja. Tudjátok mit jelent az a mondat hogy nem mindenki bírja az éjszakát? Én dolgoztam 21-22 évesen gyárba éjszakai műszakba és ismerem magamat másfél évig bírtam az éjszakai műszakokat felváltva. Tudjátok milyen az amikor nappal alszik az ember panelban és elkezdenek fúrni meg hangoskodni? És nem nem lehet felvenni védőfülest hogy ne halljam mert olyanak a falak hogy lehet ám hallani. Tudjátok mit okoz 3-4 napig ha nem alszik vagy alussza ki magát az ember? Erről ennyit. Én nem lusta vagyok vagy baromira unom hogy írok egy kérdést és mindenki a gyárt mondja. Senki nem ad választ a kérdésre senki nem mondja meg hogy kezdőként hol lehet elhelyezkedni a ki..baott szakmával ha már keresett a hegesztő szakma is. Valahonnan pedig nem indulni kell. Nem azért tanult az ember hogy ne helyezkedjen el egy szakmával sem merthogy senkinek nem kellennek a páylakezdő emberek. A gyárba menjenek azok akik lusták voltak még a 8 általánost is elvégezni mert ők megérdemlik. Akik lógtak a suliból nem jártak be hanem helyette szórakoztak az ilyeneknek való a gyári 4 műszakos segédmunka. Én tanultam csak nincsenek rokoni kapcsolataim hogy betegyenek valami munkahelyre ami a szakmámba vág.
2021. júl. 14. 21:47
 27/41 anonim ***** válasza:
82%

Lehet több műszakban dolgozni egy darabig, mondjuk egy évig úgy, hogy tudod innen van tovább lépés és ez csak átmeneti. Hosszabb távon semmi értelme, mert az összevissza alvást nem tudja az emberi szervezet megszokni és teljesen leépül az ember agya tőle. CT-n úgy néz ki egy 10 éve 4 műszakban dolgozó ember agya, mintha évek óta durván drogozna és nem valami enyhe cuccot.

Szerintem azért vannak más, a gyárinál szarabbul fizető ( pont a műszak pótlék hiánya miatt) munkák, amiket lehet csinálni. Pl egy nagyobb boltban kasszás, árufeltöltő vagy kukás vagy postás, futár, ilyenek jutnak eszembe. Gyenge fizuk, de otthon lakva el lehet belőle lenni..

2021. júl. 14. 22:25
 28/41 anonim ***** válasza:
76%
26. Te sem vagy jobb semmivel mint azok akiket szidsz. Hiába van több papirod nem érsz még annyit sem mint azok. Azok legalább dolgoznak. Te egy nagyon undorító ember lehetsz. A szüleid biztos azon keresegnek csendben hogy tudtak egy ekkora senkit össze hozni.
2021. júl. 14. 22:29
 29/41 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy számtalan munka van ami nappalos. Te soha nem is kerestél állást az is biztos. Segedmunka stb.
2021. júl. 14. 22:30
 30/41 anonim ***** válasza:
76%

Obi áruházakba is van felvétel logisztikával is, de a többi barkácsba is.

Egyébként meg mozdulj ki a panelből, és nézd meg, hogy miylen műhelyek vannak a környékeden.

Mond, hogy lakatos vagy, fix, hogy találsz melót!

Papírt 100 ból 99 helyen nem kérnek, hanem kezedbe adják az awit, aztán megnézik milyen sarokvarratot csinálsz.

2021. júl. 14. 22:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!