Mit csináljak ha egyre nehezebben bírom a depressziót a munkanélküliség miatt?

Milyen területen keresel állást?
Mit szoktál mondani az alap kérdésekre? (Miért akar nálunk dolgozni, mik a jó és rossz tulajdonságai, mit mondanának Önről a kollégái, miért Önt válasszuk az állásra?)
Mit szoktál mondani, mit csináltál az elmúlt 5 évben?

Ugyanez.
Hihetetlen nagy verseny megy minden állásért, hatalmas a munkanélküliség. Nemcsak a covidnak köszönhetjük, hanem az elb@szott gazdaságunknak, hogy minden cég megy el innen, marad a közmunka.
Nyilván az a kevés munkahely, ami megmaradt a legjobbakat fogja kiválasztani. Az én területemen például az egyetemen kívüli tevékenységek, külföldi tanulmányok a döntőek, nem az, hogy voltál-e gyakornok pl.
Szóval baromira nehéz, én is már 0 reménnyel adom be a jelentkezéseimet mindenhova, ami szembejön.
Elkezdtem egy második egyetemi szakot idén, az legalább lefoglal, új nyelvet tanulok, sajnos a saját lábra állás, elköltözés egyelőre lehetetlen.

Én is azt tudom mondani, hogy ne add fel. Egyszer úgyis fel fognak venni valahová, akár hiszed, akár nem, csak ne hagyd abba a jelentkezést.
Képzeld, nekem most végre valahára összejött, felvesznek dolgozni. Már megkaptam az ajánlatot is. Annyi kudarc, elutasítás ért, hogy még most is alig tudom elhinni, hogy sikerült, annyira hihetetlen. Nincs is igazán tapasztalatom, és mégis. Csak fontos, hogy jelentkezzél, és ha lehet a hirdetés feladása után minél előbb, mert sokszor a cégek már nem nézik meg az összes jelentkező önéletrajzát, annyian jelentkeznek. Ezért kell minél hamarabb jelentkezni.
Tudok ajánlani egy jó könyvet, amit itt a gyakorin ajánlott valaki egy régebbi kérdésnél, a címe:
Állásinterjú haladóknak.
Nagyon jó tippeket ad, hogy mit válaszolj a kérdésekre. Sokat nem forgattam a könyvet, mert mire rátaláltam, pont összejött a munka. Azt sajnálom, hogy nem előbb találtam rá erre a könyvre.

7-es: Probálnám fejleszteni de ahhoz kéne külön marketing csapat akiket meg kell fizetni.
8-as: Igen beszélek miért ne beszélnék?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!