Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha egyre nehezeb...

Mit csináljak ha egyre nehezebben bírom a depressziót a munkanélküliség miatt?

Figyelt kérdés
Nem a covid miatt lettem munkanélküli. Körübelül 2015 óta nincsen fix munkám meg bejelentett. Pályakezdő vagyok azóta de mivel nincsen ismertségem és a netről lévő munkákras bár ez idő alatt kaptam vissza jelzéseket de állásinterjúra eljutok és végül nem engem választanak és ez megy már évek óta és nincs senki aki tudott volna segíteni még a munkanélküli hivatal sem. Mindenhol az van bemegy az ember interjúra ha eljut odáig de utána ha egy hajszállal is jobb a másik nálam akkor a másikat veszik fel. ÉS eddig nem volt szerencsém amitől depressziós lettem. Itthoni munkám van mert van egy kisebb webáruházam ami nekem hoz havonta egy fix összeget de nem nincsenek ezáltal barátaim meg semmi ügye. Többször már az évek alatt probáltam szakértővel ezeket megbeszélni de mindig az van probálkozzak. Mindenki ezt mondja. Nos áén hiába probálkozok lassan 6 éve hogyha egyszer nem rajtam múlik az hogy felvesznek e. Mindig vagy a hr-s dönti el vagy a az adott cég ügyvezetője vagy akárki más. De nagyon durván versenyzés folyik egy egy állásért. Én sok mindent megtapasztaltam ezidő alatt tehát tudom miről beszélek. Az embernél mindig lesz jobb és jobb sosem az lesz hogy én vagy az egyén lesz a jobb mert ha én például beszélek angolul felsőfokon akkor beszél a másik is aki jelentkezik csak a másik tud németül is mondjuk és jobban ért mondjuk a microsoft office-hoz és őt veszik fel. A cégek meg úgy válogatnak hogy nekik az kell akinek a legtöbb tapasztalata van és a legjobban tudja ellátni bevételt termelni a cégnek. Ezért nem kaptam munkát még. Mint pályakezdő nem tudtam hol tapasztalatot szerezni ezáltal főként ezért lettem elutasítva. Aztán 2019-2020-ban teljesen feladtam az álláskeresést csak így meg élni nem lehet mert 28 évesen semmi társasági életem nincs és kb olyan vagyok mint egy fiatal nyugdíjas és ezért inkább sokszor azon gondolkodok hogy minek éljek?
2021. ápr. 19. 22:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen területen keresel állást?

Mit szoktál mondani az alap kérdésekre? (Miért akar nálunk dolgozni, mik a jó és rossz tulajdonságai, mit mondanának Önről a kollégái, miért Önt válasszuk az állásra?)

Mit szoktál mondani, mit csináltál az elmúlt 5 évben?

2021. ápr. 19. 22:56
 2/18 A kérdező kommentje:
Általában hogy szeretem az olyan legeű munkákat meg megbízható vagyok szeretek fejlődni és stb. De az a baj hogy erre senki sem készített fel és anno az iskolában sem tanították de mindig az van hogy képtelen vagyok a másik szemébe nézni hogyha nem tudok valamire azonnal válaszolni csak hosszas gondolkodás után. Lehet ez lehet a baj csak így meg akkor soha nem lesz állásom mivel nálam ez berögzült azon nem tudok változtatni. És amúgy a szakmám az mérlegképes könyvelő.
2021. ápr. 19. 23:15
 3/18 anonim ***** válasza:
57%

Ugyanez.

Hihetetlen nagy verseny megy minden állásért, hatalmas a munkanélküliség. Nemcsak a covidnak köszönhetjük, hanem az elb@szott gazdaságunknak, hogy minden cég megy el innen, marad a közmunka.

Nyilván az a kevés munkahely, ami megmaradt a legjobbakat fogja kiválasztani. Az én területemen például az egyetemen kívüli tevékenységek, külföldi tanulmányok a döntőek, nem az, hogy voltál-e gyakornok pl.

Szóval baromira nehéz, én is már 0 reménnyel adom be a jelentkezéseimet mindenhova, ami szembejön.

Elkezdtem egy második egyetemi szakot idén, az legalább lefoglal, új nyelvet tanulok, sajnos a saját lábra állás, elköltözés egyelőre lehetetlen.

2021. ápr. 19. 23:17
 4/18 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom ti merre laktok de Pest megyében annyi a betöltetlen állás...
2021. ápr. 19. 23:21
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tudom mondani, hogy ne add fel. Egyszer úgyis fel fognak venni valahová, akár hiszed, akár nem, csak ne hagyd abba a jelentkezést.

Képzeld, nekem most végre valahára összejött, felvesznek dolgozni. Már megkaptam az ajánlatot is. Annyi kudarc, elutasítás ért, hogy még most is alig tudom elhinni, hogy sikerült, annyira hihetetlen. Nincs is igazán tapasztalatom, és mégis. Csak fontos, hogy jelentkezzél, és ha lehet a hirdetés feladása után minél előbb, mert sokszor a cégek már nem nézik meg az összes jelentkező önéletrajzát, annyian jelentkeznek. Ezért kell minél hamarabb jelentkezni.

Tudok ajánlani egy jó könyvet, amit itt a gyakorin ajánlott valaki egy régebbi kérdésnél, a címe:

Állásinterjú haladóknak.

Nagyon jó tippeket ad, hogy mit válaszolj a kérdésekre. Sokat nem forgattam a könyvet, mert mire rátaláltam, pont összejött a munka. Azt sajnálom, hogy nem előbb találtam rá erre a könyvre.

2021. ápr. 19. 23:31
 6/18 A kérdező kommentje:
4-es: Az Aldi is folyamatosan irdet és ott is voltam 2-szer állásinterjún. Az Aldi biatorbágyi logisztikai központban. Még az interjún is mondták hogy mgefelelek ahová 8 általános végzettség is elég mondjuk aztán 2 nap után felhívtak hogy nem rám esett a választás de a munkák mai naopig meg vannak hirdetve. Az Aldi ezáltal nagyon adathalászként dolgozik. Tölts ki az adatotat nem vesznek fel dolgozni de az adatait meglesznek aztán jönnek majd a reklámok meg a sok sza..r email. Így elág nehéz a jövőre nézve mert ismertségi köröm nincs és sajnos elértük azt bárki bármit mond hogy ismertség nélkül nagyon nehezn lehet álláshoz jutni és sok munka nincs is fent a neten. ÉS azért nekem 5-6 év így telt én már nem nagyon látok változtatást csak íy meg minek éljek hogya napjaim kkb olyan fiatalon mint egy idős nyugdijasnak aki magányosan nézi egésznap a tévét vagy akármi.
2021. ápr. 19. 23:36
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező! Én inkább a webáruházat fejleszteném! Miért akarsz alkalmazott csicska lenni?!
2021. ápr. 19. 23:52
 8/18 anonim ***** válasza:
89%
Beszélsz angolul?
2021. ápr. 19. 23:59
 9/18 A kérdező kommentje:

7-es: Probálnám fejleszteni de ahhoz kéne külön marketing csapat akiket meg kell fizetni.

8-as: Igen beszélek miért ne beszélnék?

2021. ápr. 20. 00:05
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj el egy jobbféle szakértőhöz mint eddig. Már 6 éve próbálkozol, hatalmas tapasztalatodnak kellene lennie az állásinterjúk terén, illetve van is, de ez mára inkább a károdra válik szerintem, mert berögzülhettek olyan dolgok, ami miatt egymás után sikertelen vagy. Plusz maga a tény, hogy már úgy mész oda, hogy magad se hiszed, hogy sikerülni fogsz. Szóval szerintem kellene egy igazán hozzáértő, külső, objektív szemlélő, aki életet lehelne az álláskeresésedbe, megmondaná, hogy mit hogyan lehet egy önéletrajzban jobban tálalni, eladni, illetve hogy magán az interjún hogyan viselkedj. Ugyanazt csinálod újra és újra már 6 éve, és te ezt már nem látod rendesen, hogy hol van a hiba. Úgyhogy menj el újra szakértőhöz, csak igyekezz jól megválasztani, hogy kihez, mert ok, hogy "ne add fel", és ez igaz is, de aki ért hozzá, annak ennél többet kell tudnia mondani.
2021. ápr. 20. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!