Munkanélküliség és depresszió?
"elkezdtem az érettségit ami sikerült is a matek kivételével. Szóval egészen szép eredményt értem el ott."
- ez azt jelenti máshogyan fogalmazva, hogy 23 évesen NINCS érettségid, mert a matek nem sikerült?
Akkor ez nem szép eredmény, hanem kudarc, ami miatt egész életedben szopóágon leszel amíg ez így marad, mindenféle gané, átverős munkahelyekkel. Pedig már érettségije is van mindenkinek manapság, így ez se jelentene túl sokat, de akinek még az sincs, az mindig a legalját kapja.
Erre készülj fel.
#5, nem mondtam, hogy érettségivel sokkal több lehetőség lenne, vagy igen? Ajánlom figyelmedbe ezt a mondatomat, próbáld értelmezni: "Pedig már érettségije is van mindenkinek manapság, így ez se jelentene túl sokat, de akinek még az sincs, az mindig a legalját kapja."
Ennek ellenére aki még egy érettségit se tud felmutatni 23 évesen, annak bezárult a kör. Ebben a helyzetben, amikor a koronavírus miatt amúgy is tömegek vannak munka nélkül, én, mint munkaadó válogathatnék. Ha meghirdetnék egy takarítói állást, jelentkezne rá mondjuk 5 ember. Ebből mondjuk háromnak volna érettségije, kettőnek meg nem. Én mégis az érettségizettek közül választanék, tudod miért? Mert lehet, hogy normálisabb ember, jobban lehet vele beszélni, azért már bebizonyította, hogy valami követelményeknek meg tud felelni.
Azt, hogy valakinek CSAK a matek nem sikerült, azt meg senki nem kérdezi, azt kérdezik, hogy van-e érettségi vagy nincs. Akinek nincs érettségije, arról meg a legalja bűnöző rétegre asszociálnak, akiktől ha lehet, jobb távol maradni. Ez van!
Amúgy az érettségi arra lett kitalálva, hogy aki olyat szerez, az felsőfokú tanulmányokat folytasson vele, arra jogosít. Ha ez nem cél, akkor jobb valami szakmát szerezni.
Persze a sima érettségi is jobb annál, mint no érettségi, no szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!