Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha egyre nehezeb...

Mit csináljak ha egyre nehezebben bírom a depressziót a munkanélküliség miatt?

Figyelt kérdés
Nem a covid miatt lettem munkanélküli. Körübelül 2015 óta nincsen fix munkám meg bejelentett. Pályakezdő vagyok azóta de mivel nincsen ismertségem és a netről lévő munkákras bár ez idő alatt kaptam vissza jelzéseket de állásinterjúra eljutok és végül nem engem választanak és ez megy már évek óta és nincs senki aki tudott volna segíteni még a munkanélküli hivatal sem. Mindenhol az van bemegy az ember interjúra ha eljut odáig de utána ha egy hajszállal is jobb a másik nálam akkor a másikat veszik fel. ÉS eddig nem volt szerencsém amitől depressziós lettem. Itthoni munkám van mert van egy kisebb webáruházam ami nekem hoz havonta egy fix összeget de nem nincsenek ezáltal barátaim meg semmi ügye. Többször már az évek alatt probáltam szakértővel ezeket megbeszélni de mindig az van probálkozzak. Mindenki ezt mondja. Nos áén hiába probálkozok lassan 6 éve hogyha egyszer nem rajtam múlik az hogy felvesznek e. Mindig vagy a hr-s dönti el vagy a az adott cég ügyvezetője vagy akárki más. De nagyon durván versenyzés folyik egy egy állásért. Én sok mindent megtapasztaltam ezidő alatt tehát tudom miről beszélek. Az embernél mindig lesz jobb és jobb sosem az lesz hogy én vagy az egyén lesz a jobb mert ha én például beszélek angolul felsőfokon akkor beszél a másik is aki jelentkezik csak a másik tud németül is mondjuk és jobban ért mondjuk a microsoft office-hoz és őt veszik fel. A cégek meg úgy válogatnak hogy nekik az kell akinek a legtöbb tapasztalata van és a legjobban tudja ellátni bevételt termelni a cégnek. Ezért nem kaptam munkát még. Mint pályakezdő nem tudtam hol tapasztalatot szerezni ezáltal főként ezért lettem elutasítva. Aztán 2019-2020-ban teljesen feladtam az álláskeresést csak így meg élni nem lehet mert 28 évesen semmi társasági életem nincs és kb olyan vagyok mint egy fiatal nyugdíjas és ezért inkább sokszor azon gondolkodok hogy minek éljek?
2021. ápr. 19. 22:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10-es. Már voltam pszicholgusnál is és neki sem tudtam sokszor a szemébe nézni. Nálam ez gyerekkori hiba. Én ezen ennyi idősen nem tudok változtatni ahogy a kommunikációmon sem. Nem vagyok az a bőbeszédű de amunkámat mindig elvégzem. Régebben az emberek kaptak egy esélyt és felvették egyből dolgozni mondván hogy nem az interjúún fog eldőlni hogy jól dolgozik e az leendő alkalmazott. Tehát régebben azért talált mindenki munkát. Körübelül 2012 után változott minden vagy én nem is tudom mikor deegyre kevesebb cég van már ebben az országban de egyre több munkavállaló. Ezért kezdték el a cégek szűrni az álláskeresőket. Persze fizikai munkára ahol az embernek 40 éves korára tönkremegy a dereka meg nem bejelentett munka oda mindig lesz felvétel de normálsi szakmabeli vagy fejlödő képes bejelentett munkára engem még soha nem vettek fel. És mivel az ilyen helyekre jelentkezneka legtöbben elég kicsi az esély. CSak ha már 6 éve nem nagyon változott ami írtam akkor már nem is fog pláne hogy depressziós is lettem azután meg feladtam. Webáruházamat csinálom de azt egyedül szoktam.
2021. ápr. 20. 00:18
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a helyzeted, én a covid miatt vesztettem el az állásom még tavaly nyáron (turisztikában voltam). 9 hónapja keresek jelenleg, de semmi, pedig a felsőfokú angol megvan nekem is és merem is használni. (mellette van még gagyi diploma meg okj, ami bár kevésbé gagyi, abban sem tudtam elhelyezkedni)

Ilyen hosszú munkanélküliségi hullámom még sosem volt (max 4-5 hónap mikor anno indulatból felmondtam 1 helyen, elvégre akkor még megtehettem, hogy kedvem szerint válogatok én is hova adom el a lelkem).

Jelenleg azt tapasztalom, hogy a kutya nem válaszol a jelentkezésekre, vagy ha igen, akkor sablon elutasítás jön 1 hónap múlva. Pedig már nagyon leadtam az igényeket (a turizmusos melóm kényelmes álom irodában volt), már vállalnék 2 műszakot vagy folyamatos éjszakát, jelentkeztem raktárba, jelentkeztem portásnak stb. Nincs válasz. Irodai dolgokra is ugyanúgy próbálkozok, de ott se semmi.

Munkaügyi hivatallal én sem jutottam előrébb, abszolút nem ajánlottak semmit, pedig több mint fél éve be vagyok regisztrálva.

Őrült ismertségi köröm nekem sincs, de akik velem együtt vesztették el az állásuk, most ők is eléggé szenvednek.

A szüleim biztatnak szerencsére szóval annyira nem vagyok elkeseredve.

Mindenesetre olvastam egy jó random idézetet a neten valahol egyik nap "Ha a pokolban találod magad, akkor gyalogolj tovább.".

Össze fog jönni valami idővel.

2021. ápr. 20. 00:23
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Olyan nincs, hogy valamin nem tudsz változtatni. Olyan van, hogy nem akarsz.

De nem ez az egyetlen gond, hogy nem nézel az emberek szemébe.

2021. ápr. 20. 00:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért kérdeztem az angolt, hogy szóba jöhet-e az SSCk pénzügyi részlege. BT, Computacenter, Avis és hasonlók. Ilyenekkel próbálkoztál már?
2021. ápr. 20. 00:46
 15/18 anonim ***** válasza:
63%

Nem hiszem el, hogy egy gyárba se vennének fel, ahol gyakorlatilag pofa interjú van csak. Vagy, hogy ennyi idő alatt nem dugott be téged a munkaügyi közfoglalkoztatásba.

Valamit irtózatosan rosszul csinálsz. Esetleg olyasmit kivitelezzél, hogy kérd meg egy barátod, hogy csináljon veled egy interjút, amit rögzítesz kamerán, később visszanézed és utána le tudod vonni a következtetést, hogy micsodán kell javítanod (ő-zés, testbeszéd, mellébeszélés, stb).

2021. ápr. 20. 09:45
 16/18 anonim válasza:
100%
Szia! Mivel foglalkozik a shop? Csináld, fejleszd és lesz pénz munkatársakra. Adj fel álláshirdetést és hozzád fognak menni munkáért, nem neked kell másnál felvételizni. Az alap már megvan, csak törődni kell vele egy kicsit és hamar helyre áll minden! Szerintem a legjobb munka, ha magadnak dolgozol! Ha pedig csak a társaság miatt akarsz munkahelyet, akkor járj el vállalkozói találkozókra, még kapcsolatokat is tudsz szerezni, hasonló érdeklődésű emberekkel.
2021. ápr. 21. 13:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én másfél lassan 2 éve vagyok munkanélküli. Rám általában éjjel jönnek a negatív gondolatok. Kitartást!❤️
2021. ápr. 21. 21:52
 18/18 A kérdező kommentje:
17-es: Nálam is általában. De én már kezdem feladni. Minek hírdetnek meg munkát ha nem válaszolnak rá?
2021. ápr. 21. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!