Mit csináljak ha egyre nehezebben bírom a depressziót a munkanélküliség miatt?

Átérzem a helyzeted, én a covid miatt vesztettem el az állásom még tavaly nyáron (turisztikában voltam). 9 hónapja keresek jelenleg, de semmi, pedig a felsőfokú angol megvan nekem is és merem is használni. (mellette van még gagyi diploma meg okj, ami bár kevésbé gagyi, abban sem tudtam elhelyezkedni)
Ilyen hosszú munkanélküliségi hullámom még sosem volt (max 4-5 hónap mikor anno indulatból felmondtam 1 helyen, elvégre akkor még megtehettem, hogy kedvem szerint válogatok én is hova adom el a lelkem).
Jelenleg azt tapasztalom, hogy a kutya nem válaszol a jelentkezésekre, vagy ha igen, akkor sablon elutasítás jön 1 hónap múlva. Pedig már nagyon leadtam az igényeket (a turizmusos melóm kényelmes álom irodában volt), már vállalnék 2 műszakot vagy folyamatos éjszakát, jelentkeztem raktárba, jelentkeztem portásnak stb. Nincs válasz. Irodai dolgokra is ugyanúgy próbálkozok, de ott se semmi.
Munkaügyi hivatallal én sem jutottam előrébb, abszolút nem ajánlottak semmit, pedig több mint fél éve be vagyok regisztrálva.
Őrült ismertségi köröm nekem sincs, de akik velem együtt vesztették el az állásuk, most ők is eléggé szenvednek.
A szüleim biztatnak szerencsére szóval annyira nem vagyok elkeseredve.
Mindenesetre olvastam egy jó random idézetet a neten valahol egyik nap "Ha a pokolban találod magad, akkor gyalogolj tovább.".
Össze fog jönni valami idővel.

Olyan nincs, hogy valamin nem tudsz változtatni. Olyan van, hogy nem akarsz.
De nem ez az egyetlen gond, hogy nem nézel az emberek szemébe.

Nem hiszem el, hogy egy gyárba se vennének fel, ahol gyakorlatilag pofa interjú van csak. Vagy, hogy ennyi idő alatt nem dugott be téged a munkaügyi közfoglalkoztatásba.
Valamit irtózatosan rosszul csinálsz. Esetleg olyasmit kivitelezzél, hogy kérd meg egy barátod, hogy csináljon veled egy interjút, amit rögzítesz kamerán, később visszanézed és utána le tudod vonni a következtetést, hogy micsodán kell javítanod (ő-zés, testbeszéd, mellébeszélés, stb).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!