12 órás műszakos munkarend mennyire fárasztó?
Találtam egy melót,5 nap 12 óra,majd 5 nap szabad.
A sok szabadnap miatt vált szimpatikussá,de ugyanakkor félek,hogy az 5 munkanapot mennyire fogom tudni elviselni.
Hozzáteszem sose dolgoztam 12 órában folyamatosan,csak egyszer-egyszer.
Nyomdai munkáról van szó,ami többségében álló,vagy mászkálós,de elvileg elég sok szünetet adnak,óránként 20 percet.
Szerintetek ez így elviselhető lenne?
Ez egy nyomdai munka. 3 ember dolgozik a gépen,leszedik az újság kötegeket,és raklapra pakolják.A főnök nekem azt mondta,hogy körforgásban szünetelnek,mert egyszerre csak 2 leszedő dolgozik.Ezért jut 40 percenként pihenő személyenként.Azt mondta,hogy ez idő alatt lehet enni inni cigizni,sétálgatni.
Az,hogy hazudott -e vagy sem,jövőhéten kiderül.Sok helyen kamuznak az állásinterjún.
Megpróbálom,és ha nem klappol,akkor tovább lépek.
17-es,az előző munkehelyemen 8 és fél órában volt 40 percnyi szünet,pedig 80 százalékban ülőmunka volt.
Elég morbid lenne,ha 12 órás műszakra is ennyit adnának.
Fressnapfban 1 óra hossza a szünet 12 órás műszakban,azt kell elosztani. Ott sincs folyamatos pörgés.
Nyomdai munkánál meg simán lehet több is,mert ahogy fentebb írtam 2 emberes melót végeznek hárman,hogy egy mindig tudjon pihenni.
Főnök ezt mondta,és a dolgozók sem úgy néztek ki,mint akik ki vannak merülve.
Az,hogy én mennyire fogom bírni,napokon belül kiderül.
Biztos vagyok benne,hogy fárasztó lesz,találhatnék könnyebb munkát is,de most az a célom,hogy javítsam a kondíciómat,fogyni és izmosodni akarok,és az a baj,hogy magamtól nincs annyi kitartásom,hogy csináljam.
Ha itthon vagyok,vagy könnyebb munkát végzek,akkor csak a fetrengés és a zabálás megy.
Az 5 munkanap utána az 5 nap pihenő meg arra lesz jó,hogy nyugiban el tudok menni vásárolni,vagy épp fodrászhoz,fürdőbe,stb...
26-os így van! Nem beszélve arról,hogy folyamatos műszaknál vannak hétköznapi szabadnapok,amik igazán jól jönnek egy ügyintézésnél,vagy egy fürdőbe menésnél,amikor nem kell tömeget kerülgetni.
Remélem bírni fogom,és visszanyerem egykori kondíciómat 😀
Rendben! Köszi :)
Pár nap múlva jelentkezem.
Az érdeklődőknek írom,hogy közben elkezdtem dolgozni az említett 12 órás műszakban.Negyedik napomat tolom,nem mondom hogy nem fáradok el,de nem vészes.Nem annyira hajtós a meló,mert a közbe iktatott 20 perces szünetek óránként valóban léteznek.Ez sokat javít a dolgon,így elviselhetőbb a munka.
Egyenlőre nappalos vagyok,majd az éjszakás műszakot a jövőhét közepétől tapasztalom meg.Attól parázok egy kicsit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!