Két műszakos munkarend bevezetése esetén mit tehetek, ha nem tudom/akarom elfogadni?
Nem az a kérdés, hogy ez mennyire tragédia vagy hogy vállalkam-e, csak az hogy ez pontosan hogy működik.
Én is abszolút megértem a munkáltatót, de attól még az én életem ez nem fér bele, és szerencsére vannak más lehetőségeim is, így nem kell elviselnem
"így nem kell elviselnem"
Akkor nem fogadod el, nem írsz alá semmit és talán röpítenek. Nem is értem, hogy miért kérdezted?
"Ha esetleg valaki azt még tudja ilyen esetekben, hogy van a felmondási idő, annak nagyon örülnék."
Nyílván, ha te mondasz fel akkor lesz, ha ők, akkor eltekinthetnek tőle.
Az nagyon lényeges, hogy mi van a munkaszerződésben a munkaidőre vonatkozóan. Konkrétan meg van jelölve a munkaidő, vagy sem? Például heti 40 óra, hétfőtől péntekig 6:00 órától 14:30 óráig, a 30 perces munkaközi szünet nem része a munkaidőnek (ez egy konkrét munkaidő megjelölés). Ezen csak munkaszerződés módosítással lehet változtatni. De ha csak annyi van, hogy heti 40 óra, akkor azt úgy osztja be a munkáltató, ahogy akarja, és ahogy az MT még nem korlátozza. Ilyen esetben nem kell munkaszerződés módosítás, csak időben közölni az új munkarendet a dolgozókkal. Akinek kell módosítás, és nem egyezik bele, akkor hatályban marad az a megállapodás, amit módosítani szeretett volna a munkáltató. Ha a munkáltatónak ez nem felel meg, akkor a munkáltató felmondja a jogviszonyt.
Ha nem kell szerződést módosítani hozzá, mert nem konkrétan van meghatározva a munkaidő a szerződésben, akkor életbe lép az új munkarend, és ha az nem felel meg a dolgozónak, akkor joga van felmondani a munkaviszonyát.
Ha azt már tudjuk, hogy nálad mi a helyzet, utána rátérhetünk a felmondásra és a felmondási időre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!