Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 12 órás műszakos munkarend...

12 órás műszakos munkarend mennyire fárasztó?

Figyelt kérdés

Találtam egy melót,5 nap 12 óra,majd 5 nap szabad.

A sok szabadnap miatt vált szimpatikussá,de ugyanakkor félek,hogy az 5 munkanapot mennyire fogom tudni elviselni.

Hozzáteszem sose dolgoztam 12 órában folyamatosan,csak egyszer-egyszer.

Nyomdai munkáról van szó,ami többségében álló,vagy mászkálós,de elvileg elég sok szünetet adnak,óránként 20 percet.

Szerintetek ez így elviselhető lenne?

#nyomda #12 órás munka
2021. júl. 9. 14:33
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Hát igen...

Viszont az óránkénti 20 perc szünet kicsit szépít a dolgom.

Anno a Fressnapfban próbálkoztam,bár 3 nap után leficcentem,de nem a 12 óras műszak miatt,hanem az ottani hozzáállás végett,de emlékszem,hogy ott már a beosztásom szerint újként 5 napot mentem volna,és ott 15 kilós kutyakajás zsákokat kellett volna pakolni+kasszázni.Összvissz 1 óra szünetem volt a munkaidő alatt,de abból is max.30 perc volt amit reálisan le is töltöttem,de még így is vágták a pofákat.

Ehhez képest szerintem itt jobb a helyzet.Max.4-5 kilókat emelek.

2021. júl. 9. 16:07
 12/45 anonim ***** válasza:
12%

Nem kamu a vagyoni-recepcios munkam. Brutto 380-400-ert, szerintem megeri. Termeszetesen tanulok mellette. Kerdezo, segitek, ha erdekel.

Sertegetni a legegyszerubb masik valaszoloknal. Kerlek kerdezo, toroltesd a valaszaikat.

Koszonom.

2021. júl. 9. 16:09
 13/45 A kérdező kommentje:

Rendben,köszi :)

Csak tapasztalatokra,véleményekre vagyok kíváncsi,mert hétfőig döntenem kell,hogy vállalom-e a melót.

Ha igaz,amit a főnök mondott,hogy gyakran van szünet,akkor még oké lehet a dolog.Csak a 3.naptól kezdve lehet,hogy zombivá változnék 😁

Egy ismerősöm kifőzdében talpal heti 5 napban,10-12 órát,utana 2 nap pihi,és 58 éves...ha ő bírja,tán en is.Igaz,én max.csak ebben az évben nyomatnám,,ő meg már 6-7 éve csinálja.

2021. júl. 9. 16:16
 14/45 anonim ***** válasza:
93%

"Brutto 380-400-ert, szerintem megeri."

HA neked megéri akkor oké, nekem nem érné meg. Inkább keresek normális pénzt, mint a fél munkaidőt végig dögöljem.

2021. júl. 9. 17:05
 15/45 anonim ***** válasza:
0%

Pihenesert ugy, hogy sokan meg diplomaval sem keresnek ennyit, sot, a median ber sem eri el ezt az osszeget, nem rossz fizetes.

Mellette a celom, hogy munkahelyrol programozzak kulfoldi cegnek, igy, boven kiemelkedo fizetesem lesz. De az meg par ev, mire tapasztalatot szerzek programozas teren.

2021. júl. 9. 17:08
 16/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy biztos benne, akkor vállald el, aztán legfeljebb otthagyod próbaidő alatt. Nálunk úgy volt a folyamatos műszak, hogy 3 nap nappal, 3 nap pihi, 3 nap éjszaka, 3 nap pihi. Ez így elviselhető volt, de ha úgy alakult, hogy 4. napra túlórát vállaltam, az nagyon lefárasztott. Már felkelni alig tudtam időben, és ezen nem segít az, hogy utána több napnyi szünet van. Az 5 nap kemény lehet. Az az óránként 20 perc szünet gyanús. Létezik ilyen? Max. nehéz fizikai munkánál tudom elképzelni, vagy extrém körülmények között (nagy meleg vagy hideg, ilyesmi).

Amikor 12 óráztam a fent leírtak szerint, úgy éreztem, jól bírom. Mióta munkahelyet váltottam és normál munkarendben H-P állandó nappali beosztás szerint dolgozok, megváltozott a véleményem. Sokkal kipihentebb vagyok, mint annak idején voltam. A rendszeres éjszakai alvást semmi nem tudja pótolni.

Szóval én a helyedben, ha nem lenne más lehetőségem, elvállalnám. Nyilván kibírható, megszokható, bizonyos ideig lehet csinálni, de hosszútávra nem terveznék vele.

2021. júl. 9. 20:34
 17/45 anonim ***** válasza:
68%

Nincs olyan, hogy óránként 20 perc szünet, normális vagy? Valamit félre értettél. 12 órás műszakra két étkezési szünetet kell biztosítani, 2x20 perc meg sok helyen van még egy 10 perces szünet és ennyi.

Olyan munkakörben tudok elképzelni óránként 20 perces szünetet ahol extrém körülmények között kell dolgozni, pl. mélyhűtött raktárban, vagy öntödében a kohó mellett.

2021. júl. 9. 20:49
 18/45 anonim ***** válasza:
52%
Mennyit nem keresnek diplomával? Nettó 240 ezret? :D Én diploma nélkül keresem ennek a dupláját gyári munkásként. Nehogy azt gondold ám, hogy annyira jó a béred 24 órás beosztásért...Én 12 órában nyomom ráadásul. Ez a programozás még bizonytalan.
2021. júl. 10. 00:30
 19/45 anonim ***** válasza:
17es nálunk a 12 óránál is és 8 óránál is 2 óránként vannak szünetek 2*10 perc és egy 15 perces! Te miről beszélsz? Akkor te egy rabszolga hajcsár helyen dolgozol.
2021. júl. 10. 06:22
 20/45 anonim ***** válasza:
77%
Pedig igaza van a 17-esnek. A munka törvénykönyve szerint 8 órában 20 perc szünet jár, 12 órában 45 perc. Tényleg nagyon kevés, de a legtöbb gyár nyugodt szívvel kihasználja, hogy megvan ez a lehetőség. Nálunk megadták a 60 percet is 12 órára, mert sokan cigiztek (a műszakoló fejesek közül is), és akkor már nem lehetett megvonni a nemdohányzóktól sem.
2021. júl. 10. 16:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!