Mit csináljak ha nem válaszolnak az önéletrajzokra?
Figyelt kérdés
Ez az addig kell keresni amig nincs munka ez már hülyeség én már feladtam. Egy munkáltató meg is írta nekem hogy sokan jelentkeznek és profil alapján szűrnek meg végzettség alapján. Tehát ha azt írják oda hogy előny ez is ez akkor azokat veszik fel akiknek az az előny megvan. Most az van hogy munkanélküli vagyok 2017 óta persze alkalmi munkáim voltak de fix munkál egy sem. Most leszek ősszel 29 éves vagyis 25 éves korom óta vagyok munkanélküli. Ez miatt kialakult bennem egy depressziós és egyre nehezebben tudok már emberek közé menni meg rengeteket alszok. Csak jelenleg a szüleim tartanak el de ők sem tudnak munka terén segíteni. A szakmám amúgy levéltáros.
28/F
2021. jún. 17. 12:54
2/35 A kérdező kommentje:
Mekibe diákokat vesznek fel. Amúgy igen jelentkeztem oda is de onnan sem jött válasz és főként azért alkalmaznak diákokat mert jobban megéri nekik adózás szempontjából. A másik meg az hogy ott pörögni kell, meg emberekkel foglalkozni és én eléggé introvertált vagyok tehát ha fel is vennének oda ki is rúgnának.
2021. jún. 17. 13:04
3/35 anonim válasza:
Egy gyerekkori haverom is történésznek tanul. Ő még a PhD-t csinálja. 9 évet lesz az egyetemen, aztán jó esetben elmehet egy levéltárba, vagy a mekibe dolgozni. Ja de még oda se. Nem tudom miért tartanak fent piacképtelen szakokból ilyen sok állami helyet. Nem (csak) a ráfordított állami pénzt sajnálom, hanem a sok szerencsétlent, aki "azt akarja tanulni, amit szeret", ahelyett, hogy valami piacképes szakmát szerezne. Ez kb mindenkinek rossz, az egész társadalomnak, nem csak neked.
4/35 anonim válasza:
Egy biztos, ha hetente írsz ki erről kérdést gyakorin, az nem fog segíteni.
5/35 A kérdező kommentje:
3-as: De azt kitudja előre megjósolni hogy mi a piacképes szakma? Jelenleg az It terület de azt nagyon nehéz megtanulni és rengetek év is kell hozzá. De önmagában ez hogy piacképes azt előre nem lehet megjósolni. A kétkezi munkákkal is ez a helyzet ott se az iskolában tanulja meg az ember hanem azok mennek főként akinek már a rokonsága is abban dolgoztt és tudja gyakorolni élesben a szakmát. Ha én elmennék egy féléves villanyszerelő tanfolyamra akkor még utána nem fogok hozzá érteni. Ha meg ebben nézek majd állást akkor meg azért utasítanak el hogy miért nincs 2 év tapasztalat minimum?
2021. jún. 17. 13:14
6/35 A kérdező kommentje:
4-es: Kívánom hogy legyél te munkanélküli és üljél otthon egésznap. Fogadok hogy 1 hónapig nem bírnád ki nem hogy 4 éven át lassan.
2021. jún. 17. 13:14
7/35 anonim válasza:
Utoljára 3 éve volta munkanélküli, 1 hónapot és 10 napot, addigra találtam munkát. (nem, nem vagyok informatikus)
8/35 anonim válasza:
bocs, de ha négy evé nincs fix munkád akkor benned van a hiba. valamit rosszul csinálsz. ha nagyon dolgozni szeretnél akkor biztos dolgozhatnál valahol. csak lehet, hogy más szakmában kéne keresgélned. Idegenforgami főiskolával a covid idején költöztető lett a szomszédom, diplomás barátom csomagot hord ki a postán. kézműves fülbevalókat gyártó és külföldre eladó rokonom takarítónő lett az utolsó egy évben.
9/35 anonim válasza:
Ha éppen nincs arra kereslet amit tudsz, soha nincs késő valami újat tanulni, 28 évesen meg különösen nem.
10/35 anonim válasza:
Bármikor elmehetsz biztonsági őrnek. Folyamatosan keresnek. Ingyen elkezdhető képzések vannak, amit ledolgozhatsz már az első naptól kezdve. De ott a portás, takarítás iskolában. Pl nálunk folyamatosan takarítói betőltetlen állások vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!