Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha nem válaszoln...

Mit csináljak ha nem válaszolnak az önéletrajzokra?

Figyelt kérdés

Ez az addig kell keresni amig nincs munka ez már hülyeség én már feladtam. Egy munkáltató meg is írta nekem hogy sokan jelentkeznek és profil alapján szűrnek meg végzettség alapján. Tehát ha azt írják oda hogy előny ez is ez akkor azokat veszik fel akiknek az az előny megvan. Most az van hogy munkanélküli vagyok 2017 óta persze alkalmi munkáim voltak de fix munkál egy sem. Most leszek ősszel 29 éves vagyis 25 éves korom óta vagyok munkanélküli. Ez miatt kialakult bennem egy depressziós és egyre nehezebben tudok már emberek közé menni meg rengeteket alszok. Csak jelenleg a szüleim tartanak el de ők sem tudnak munka terén segíteni. A szakmám amúgy levéltáros.

28/F

2021. jún. 17. 12:54
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

5.

Egy: Az embernek lehetnek egy picit okosabb, normálisabb, tájékozottabb szülei, családja, ismerősei, akik segíthetnek neki abban 18-19 évesen, hogy mik a piacképes szakmák. Neked nem kell tudni, de a szüleid is elmondhatják, hogy "Fiam/lányom, történészként/tanárként/óvónőként/stb nem fogsz szinte semmi pénzt keresni és nem fogsz tudni megélni. Válassz másik szakmát."

De még okosnak se kell lenni, elég felmenni akármilyen fizetés összehasonlító oldalra és megnézni mik azok a szakmák, amikkel lehet pénzt keresni.

Kettő: De, 5-10 évre lehet előre jósolni. 5-10 éve is nagyjából ugyanazok voltak a piacképes szakmák, mint ma. Maradjunk 5 évnél, mert ennyi idő alatt a legeslegtöbb szakmában lehet végzettséget szerezni. 5 éve is nagyjából már az IT, mérnök, pénzügy, építőipari szakmák voltak a nyerőek. (Párat biztos kihagytam, azokat fejben tegyétek hozzá.)

2021. jún. 17. 13:50
 12/35 anonim ***** válasza:
80%

Hát a levéltáros sosem volt piaci szakma és lehetett tudni, hogy sosem lesz sajnálom...

Max kisdoktorival lehetne elhelyezkedni benne. Próbálj meg doktoranduszt

2021. jún. 17. 13:52
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj mást.
2021. jún. 17. 13:53
 14/35 anonim ***** válasza:
44%
Ha valaki ennyi ideig nem talál munkát, az legyen már őszinte legalább önmagával: nem is akar találni. Már eleve a kérdésed: "Mit csináljak ha nem válaszolnak az önéletrajzokra?" Most ez komoly? Ha állást akarok, akkor tűzön-vízen át kiharcolom, nem VÁROK, mint egy hülye, hogy a sült galamb a számba essen, hanem miután elküldtem az önéletrajzom, FELHÍVOM őket, ugyanis az eddigi munkáim 100%-át azért kaptam meg, mert KERESTEM, HÍVTAM őket, nem pedig otthon ültem, mint egy tejbetök! És én nem férfi vagyok, akinek kb. 100.000x annyi lehetősége van, mint egy nőnek, ráadásul szorongáso, szociális fóbiás vagyok, de ha a megélhetésemről van szó, akkor kivakarom és igenis odateszem magam! Neked sem ártana végre férfiként, felnőtt emberként viselkedni, de amíg anyuci-apuci eltart, addig ilyen is maradsz! Nem érzed, hogy ez mennyire szánalmas? Szüleid meghalnak, te is öngyi leszel, mi?
2021. jún. 17. 14:08
 15/35 anonim ***** válasza:
81%

Honnan lehet tudni, hogy mi a piacképes szakma...LOL, hát a levéltárosról aztán igazán még álmodni sem lehet, hogy nem az, mindenhova levéltárosokat keresnek! Amúgy te biztos, hogy nem vagy az ilyen helyesírással... "rengeteK" és társai, hagyjuk már.

Hosszasan elemzed, hogy mennyire nem piacképes a végzettséged, de 5 év alatt eszedbe nem jutott volna valamit is tanulni.

Barátom, lássuk be: te nem akarsz dolgozni, kényelmes ez így neked anyuéknál. Tipikus ál-munkakereső vagy.

2021. jún. 17. 14:11
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a kedvencem ebben a kérdezőben, hogy ezt a 4 évet teljesítménynek tekinti. “Te egy hónapot sem bírtál volna ki”.

Èn amúgy tényleg nem bírtam volna ki, de nem azért, mert untam volna magam vagy depis lettem volna. Hanem mert nem volt, aki eltartsa a seggem. Szóval én addig mentem, amíg fel nem vettek valahová. Egy héttel a diplomaosztó után már dolgoztam.

2021. jún. 17. 14:15
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egyetlen dolog amit a nyomorult életében fel tud mutatni, hogy igaz mindig van kifogás hogy miért nem talál munkát, de már 4 éve bírja és még nem ölte meg magát. Micsoda teljesítmény. :D
2021. jún. 17. 14:18
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Egészen hihetetlen, hogy 4 év alatt nem vettek fel egy gyárba vagy raktárosnak vagy valami hasonló helyre. Melyik városban keresel?
2021. jún. 17. 14:45
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Valami nagy gáz van ezzel a kérdezővel amúgy, amit nem tesz hozzá a kis történetéhez. Évek óta nyomja az önsajnáltatást az oldalon, pár hetente kiírja ugyan ezt a kérdését már évek óta, és itt várja a csodát, de bármit mondasz neki arra találni fog kifogást, és mindig mindenki más a hibás mindenért.
2021. jún. 17. 14:52
 20/35 A kérdező kommentje:
19-es: Abszolút nincsen semmi gáz csak várja az ember a megoldásokat és nem kap segítséget. Gyárakba sincs munka de ha van mutassatok. Ahová lehetett és kéeps lennék rá oda beadtam az önéletrajzomat. Sőt meg is írták azt hogy sokan jelentkeznek és nem engem választottak. Nagyon sokan keresnek munkát és nagyon sokan vagyunk. az hogy nekem nincs rokon, családtagom vagy olyan aki betesz ide vagy oda erről én abszolút nem tehetek. Viszont ha ez egy kérdező oldal elvárja az ember ha már kérdez hogy a kérdésekre legyen válasz. Említettétek a gyárat. Melyik gyárba menjek? Milyen munkakörre? Hol kell ahhoz jelentkezni?
2021. jún. 17. 15:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!