Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok a munkahelyi...

Mit gondoltok a munkahelyi helyzetemről?

Figyelt kérdés
Nyáron jár le a szerződésem (közszféra napi 4 óra). A fönökömnek még télen említettem, hogy hobbiból szoktam programozni. Ő dolgozik egy projekten amin szüksége van egy asztali alkalmazásra és mivel nincs pénz kifizetni egy tisztességes programozót, ezért nekem adta ki, hogy írjam meg ha tudom. Havi 70 ezer nettót kapok összesen.. Én már akkor is tudtam hogy ez lehúzás. De elfogadtam egyrészt mert úgy gondoltam, hogy fejlődhetek (és így is történt) másrészt mert reméltem, hogyha a szerződésem lejár akkor fognak velem hosszabbítani főállásban. Mostanra kiderült, hogy ez nem fog megtörténni és nagyon az az érzézésem, hogy nem is akarnak. Jelen pillanatban azon gondolkodom, hogy felmondok.. oké, hogy a kódom egy szénakazal alig lehet kiigazodni rajta, de még egy kezdőnek is megalázó ez a fizettség. Egy gond van azzal ha felmondok: meg vannak a kapcsolatai ahhoz, hogy elvigye a hírt arról, hogy ki.csesztem vele. Mert a program nem készült el és nem is fogom odaadni. És nem lesz ideje olyat keresni aki megcsinálja határidőre és még pénze sincs rá. Ha ezt meglépem akkor a jövőben nem sok esélyem lesz ott ahova be akarok kerülni.
2021. máj. 21. 07:25
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ez a 70 az alapbérem semmilyen más jutttatást nem kapok a programozásért. Munkakörömben sem szerepel programozás.
2021. máj. 21. 09:01
 12/16 anonim ***** válasza:

Várjál a programozás nincs benne a munkakörödben? Elvállaltad, ezt csináltad és amikor már majdnem kész meg lejárt minden ésszerű határidő bedobod a törölközöt mert rájöttél, hogy nem tudtad megcsinálni? Azzal a munkával amire meg felvettek nem haladtál mert helyette programoztál? Viszont ha a munkaviszonyod keretében (akár abban az esetben is ha nem volt a szerződésedben) készítettél egy programot akkor azt át kell adjad, mert a felhasználói jogok (ez itt ebben az esetben kicsit erősebb mint a szerzői jog) automatikusan a munkáltatóé. Te max. annyt kérhetsz, hogy a neved szerepeljen mint szerző (bár sajnos a jelenleg hatályos szerzői jogi törvény ennél kuszább de most leegyszerűsítve ez az igaz).

Tehát nem teheted meg, hogy átadd a programot bármikor amikor kéri.

Nem teheted meg, hogy "elhozd" és bárhol másutt felhasználd, elad.

Nem támaszthatsz további feltételt arra, hogy használja vagy sem.

Ha a programod nem felel meg a vonatkozó előírásoknak (és sokan nem tudják de vannak szabványok a programokra is, csak általában nem foglalkoznak vele, de bíróságnál elő lehet venni) akkor az munkavállalói fegyelmi körbe tartozik (akár később is érvényesíthető). Ez ugyqanaz az az eset amikor a szakács ehetetlen kaját főz és ezzel kárt okoz a munkáltatónak, erre megvannak a kártérítési, fegyelmi szabályok az Mt-ben és a Ptk-ban. És ugyanez az eset a szándékosan olvashatatlan kódról, hiányzó dokumentációról. És mivel közfszéra (ahogy írtad) a MAgyar államot is megkárosítottad.

2021. máj. 21. 09:11
 13/16 anonim ***** válasza:
Tehát nem teheted meg, hogy átadd a programot bármikor amikor kéri. Bocs ez helyesen: "Tehát nem teheted meg, hogy NE ADD ÁT a programot bármikor amikor kéri." Még félkészen is. Bármikor jelezheti, hogy kéri ahol tartasz, készíthet másolatot, használhatja, átalakíthatja stb.
2021. máj. 21. 09:13
 14/16 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem azért mert nem tudom megcsinálni.. meg tudnám.Az okokat már leírtam.
2021. máj. 21. 09:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Közszférában a fél állásért a nettó 70 eFt egészen elfogadható, ott nehéz többet kapni. Azért ne hasonlítsd össze egy 8 órás teljes állással. Szóval az összehasonlításhoz szorozd 2vel és úgy síránkozz.
2021. máj. 21. 15:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Tapasztalatbol mondom. Csinald meg a peogramot add at. En se kerestem sokkal tobbet az elso programommal(mondhatni csak tapasztalat, referencia volt)

Azota folyamatosan kapom az ujabb taskokat

A masik meg ha kesz egy program , es kell majd modositani mert jonnek az ujabb otletek, akkor mar tudod magasabb aron nyomtatni

2021. máj. 23. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!