Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit gondoltok a munkahelyi...

Mit gondoltok a munkahelyi helyzetemről?

Figyelt kérdés
Nyáron jár le a szerződésem (közszféra napi 4 óra). A fönökömnek még télen említettem, hogy hobbiból szoktam programozni. Ő dolgozik egy projekten amin szüksége van egy asztali alkalmazásra és mivel nincs pénz kifizetni egy tisztességes programozót, ezért nekem adta ki, hogy írjam meg ha tudom. Havi 70 ezer nettót kapok összesen.. Én már akkor is tudtam hogy ez lehúzás. De elfogadtam egyrészt mert úgy gondoltam, hogy fejlődhetek (és így is történt) másrészt mert reméltem, hogyha a szerződésem lejár akkor fognak velem hosszabbítani főállásban. Mostanra kiderült, hogy ez nem fog megtörténni és nagyon az az érzézésem, hogy nem is akarnak. Jelen pillanatban azon gondolkodom, hogy felmondok.. oké, hogy a kódom egy szénakazal alig lehet kiigazodni rajta, de még egy kezdőnek is megalázó ez a fizettség. Egy gond van azzal ha felmondok: meg vannak a kapcsolatai ahhoz, hogy elvigye a hírt arról, hogy ki.csesztem vele. Mert a program nem készült el és nem is fogom odaadni. És nem lesz ideje olyat keresni aki megcsinálja határidőre és még pénze sincs rá. Ha ezt meglépem akkor a jövőben nem sok esélyem lesz ott ahova be akarok kerülni.
2021. máj. 21. 07:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Helyezkedj el valami egészen más területen.
2021. máj. 21. 07:34
 2/16 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen mindegy, hogy meghosszabítják a munkaviszonyodat vagy sem, ha elvállaltál egy munkát, akkor azt be kell rendesen fejezni, mármint ha van gerinced és nem egy féreg vagy.

Föleg, hogy nem igérték azt, hogy ezután meghosszabbítják a szerzödésedet.

2021. máj. 21. 07:46
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Amennyiben már felvettél érte fizettséget, akkor vagy a kódot kell átadnod, vagy visszafizetni a pénzt. Csak úgy nem tarthatod meg önkényesen, úgy még jogilag is támadható vagy.

Az, hogy neki nem lesz programja meg nem a te bajod.

2021. máj. 21. 07:50
 4/16 anonim ***** válasza:
52%
Semmi nem fog történni, mondj fel nyugodtan. Ennyi pénzért vicc dolgozni.
2021. máj. 21. 07:51
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
4-es: ha a kérdezö ELVÁLLALTA ennyiért, akkor el is kell végeznie! HA viccnek tartotta volna, akkor nem kezd bele ennyiért!
2021. máj. 21. 07:52
 6/16 A kérdező kommentje:
#3 elvileg nem mert ez nem megbízásiszerződés, rendes bejelentett munkaszerződés
2021. máj. 21. 07:53
 7/16 A kérdező kommentje:
#5 fogd fel úgy hogy munkahelyi kötelességem volt
2021. máj. 21. 07:54
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
fogd fel úgy hogy munkahelyi kötelességem volt - akkor meg egyértelmü, meg kell csinálni tisztességesen!
2021. máj. 21. 07:55
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem volt opció, hogy azt mondom nem. Csak ha már akkor felmondok.
2021. máj. 21. 07:55
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Annyira jó, hogy ilyen sok jogászprofesszor van itt! Kár, hogy midnenki nulla ismerettel, indulatból válaszolgat.

Kezdeném azzal, hogy ha ez nem külön megbízással létrejött szerződés (tehát nem írtatok róla megbízási szerződést, és nem jár érte külön fizetség), akkor ez - feltéve, hogy a munkahelyeden, illetőleg a munkaidőd terhére csináltad - nem több, mint egy szokványos, megkezdett munka a munkaviszonyodon belül. Amit majd folytat az, akit felvesznek helyetted. Jogilag elég abszurd lenne, hogy egy már megszűnt munkaviszonyra hivatkozva dolgoznál tovább ingyen. Ilyen nincs.

A szövegből nem tűnik ki, hogy a havi 70 ezer az a rendes fizetésed, vagy amit a programozásért kapsz? Ha a rendes fizetésed, és azon kívül semmi juttatás nem jár a programozásért, akkor ez tulajdonképpen egy nem is létező megbízás. ;)

Az már csak apró nyalánkság, hogy nem vagy köteles elvállalni olyasmit, ami nincs a munkaszerződésedben. Jófejségből persze megcsinálhatod, de az a divatos kitétel a munkaköri leírásban, miszerint te a főnök házi rabszolgája vagy, és bármit megcsináltathat veled, egy közismert jogi félreértelmezés. Az ugyanis csak a munkakörödön belül érvényes. Ha én mondjuk rendszergazdaként helyezkedek el valahol, akkor igen, a főnök bármilyen munka elvégzésére utasíthat ... feltéve, hogy az a rendszergazdai munkakör keretén belül történik, és az adott munka elvégzésének nincs semmilyen más jogi akadálya. Tehát nem utasíthat arra, hogy menjek betonozni, sem arra, hogy írjak programot neki, de még csak arra sem, hogy mossam fel az irodámat, mert egyik sem tartozik azon szakterület alá, ami alapján a munkaszerződésünk létrejött. Még akkor sem, ha egyébként a tudásod, sőt, akár még a végzettséged is meglenne hozzá.

#2: A gerincességről meg ott kéne beszélni, hogy talán nem a 4 általánost végzettek bérét kéne adni egy olyan munkáért, amiért egyébként annak az ötszöröse járna, és ha már gerincesség, akkor talán nem a szerződés megszüntetése lenne a gerinces megoldás "hálából" azért, hogy potom pénzért elvállalta azt, amiért más közel fél millát elkért volna.

2021. máj. 21. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!