Szerintetek 19-20 évesen megéri belevágni az értékesítői munkába?
Barátom, folyamatosan elbeszélünk egymás mellett. A valaszaimban többször is leírtam hogy a piramisjáték és az mlm két dolog, azt is leírtam hogy mi a kettő közötti különbség (az mlm-ek egy termeket vagy szolgáltatást illesztenek be a működési modellukbe, ami piramisjatekoknal hiányzik) és azt is leírtam meg hogy mik az aggalyok (a termek vagy szolgáltatás tulajdonképpen csak a tevékenység legalizálására szolgál).
Ezzel szemben mindig azzal jössz hogy én azt mondom hogy a kettő ugyanaz. Sose mondtam ilyet.
És valóban nincsen semmi kötelességed bármit is cáfolni, mindannyian saját elhatározásuknból vagyunk az oldalon. Viszont ha már több mint 10 oldalon keresztül vitázunk valamiről, nem kevés időt belefektetve, nagyon furcsa az hogy te semmiről se vagy hajlandó konkrétumokat írni és az érveidet se akarod bármilyen szinten is kifejteni. Sajnalom te ez a vitakultura teljes hiánya.
Hibásan írtad le mert messze nem ez az egyetlen különbség s ez még csak nem is a fő különbség.
Az meg hogy csak a tevekenyseg legalizalasat szolgáltatja a termék, szintén nem igaz mlmre. Mlmnek álcázott piramisra igaz. És ez nagy különbség.
Olyanok viszont ne beszéljenek nekem vitakulturarol akik nem csak hogy ők maguk se bizonyítanitanak hanem becsmerlik sertegetik azt akinek eltérő a véleménye. Bár csak az lenne veletek is a gond hogy nem bizonyítjátok linkekkel az mlmel kapcsolatos allitasaitokat. Viszont ilyen viselkedes után amit itt levagtatok vitakulturarol írni... Gyakorolható már egy kis önkritikát. Főleg hogy azért nem kaptok linket és egyebeket mert ilyen emberek kedvéért nem fogok keresgélni a neten. Az ok okozat megforditasa csak egy kommunikációs trükk, lényegében családhoz hasonló.
"Főleg hogy azért nem kaptok linket és egyebeket mert ilyen emberek kedvéért nem fogok keresgélni a neten."
Az előbb még azért nem kaptunk linket, mert "neked nem kell bizonyítanod, mert ezek tÉnYeK, éS tÉnYeKeT nEm KeLl BiZoNyÍtAnI"! Az előbb nem mondtál igazat, vagy most nem mondasz? Ne nekünk bizonyíts, hanem az utókornak, akik megtalálják ezt a kérdést és a száz választ. Hadd lássák, hogy neked van igazad!
Így van nekem nem kell bizonyítanom de van aki úgy viselkedik hogy megteszek a kedvéért olyasmit amit nem kell megtennem. Ti nem ez a kategória vagytok.
Az utókornak joga lesz használni a Google s akit tényleg érdekel az meg is fogja tenni.
Azt viszont megincsak nem te diktalod hogy nekem mit és miért kell, kellene megtennem.
Senki sem diktál neked, ne nyüszíts már mintha sarokba szorítanának.
Egyszerűen értelmes emberek között úgy működik a vita, hogy ha valamit állítanak, amit a másik nem hisz el bemondásra, akkor azt bizonyítják. Te ezt nem teszed meg. Egy vitában fel sem merül, hogy a "tényeket" nem kell "bizonyítani", mert nem forgatják ki ezeknek a szavaknak a jelentését, és elfogadják bizonyítéknak a már meglévő bizonyítékokat. Figyelem! Nem ezek felemlegetését, hanem a bemutatásukat. (Aztán ha az hiteltelen, meg lehet beszélni, hogy mi a baj vele.)
De te sajnod elviszed ezt a bizonyítékos dolgot egy jogi irányba, hogy "nem bizonyítasz semmit, mert nem írtál alá egy szerződést". Igencsak unortodox megközelítése ez a vitáknak, és döbbenten bámulok (mellesleg jól szórakozok az egészen), hogy hogy nélkülözheti valaki az alapvető logikát ilyen mesterien.
Anyádnak is azt mondod, hogy NEM MONDOD MEG hol voltál, mert nem szerződtetek? Vagy utasítgatod, hogy kérdezősködjön az ismerőseidnél?
“ Hibásan írtad le mert messze nem ez az egyetlen különbség s ez még csak nem is a fő különbség.”
Ideznek neked erre valamit egy MLM-rol szóló cikkből:
“ Egészen hasonló vonások jellemzik a piramisjáték nevű büntetőjogi alakzatot is, melyet a Btk. 299/C § három évig terjedő börtönnel fenyeget. Mivel nincs definitív jogi elhatárolás a kettő között, "ökölszabályként" a termék jelenlétét szokták felhozni: ha a rendszerben nincs konkrét termék, csak belépési díj és a beléptetésért járó valamiféle juttatás, akkor egyértelmű, hogy piramisjátékról van szó.”
Szóval amit írtam az abszolút igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!