Big4 MLM-nek számít?
“A kötelező vásárlás, a "tréningek" és a belefektetett idő. Ez a szokásos MLMes csúsztatás, hogy nem kell hozzá tőke. Egyösszegben nem kell nagy tőke. De nem igaz, hogy egyáltalán nem kell befektetni.”
Világéletemben rengeteg tréningen, képzésen, tanfolyamon vettem részt. Volt közöttük MLM-es is. Soha, egyik esetben sem éreztem elvesztegetett időnek vagy bukásnak azt az időt és pénzt, amit bele kellett fektetni. Rengeteg új ismeretre és új jártasságra, s legalább annyi új ismeretségre / barátra tettem szert általuk. Kifejezetten fáj, hogy már bő egy éve nincsenek hasonló, igényes rendezvények.
Befektetett idő... Igyekszem értelmes dolgokba fektetni. A baráti társaság, az önképzés, az üzleti élet, a vállalkozások és befektetések világa értelmes dolog. Amíg én így épülök és fejlődök, az átlagember a tévé és az xbox előtt döglik a söre és pizzája társaságában, más a kocsmában fetreng, s arról panaszkodik, hogy a főnök már megint a maldívon nyaral, ő meg megszakad a munkában...
Akkor ki is az, aki bukik és veszít?
MLM-kötelező vásárlás... Rendes cégnél nincs ilyen. Olyan van, hogy a bónusz kifizetését aktivitáshoz kötik. Tehát, ha nem keresel, akkor nincs kötelező aktivitás. Ha meg keresel, akkor van miből kifizetni. Szóval, itt megint csak nem lehet bukni. Én több terméket fogyasztok, mint amennyi a kötelező aktivitás. Nem azért, mert kötelező, hanem mert szoktam fogat, hajat mosni, zuhanyozni, fürödni, borotválkozni, mosni, mosogatni, takarítani, használok testápolókat, kozmetikumokat, fogyasztok vitaminokat és egyéb táplálékkiegészítőket. Éppúgy, mint bármelyik igényes ember. S mint ahogy ők sem, én sem a sarki százasboltban vásárolok, mert az a minőség(telenség) nekem nem felel meg. Csúcsminőségű termékeket használok, amelyeket diszkont áron vásárolok. Nekem az a bizonyos “kötelező vásárlás” nem bukás, hisz pénzt hoz. Nem is keveset...
Tőkebefektetés? Normális MLM-ben nincs rá szükség, hisz nincs csatlakozási / tagsági díj, nincs kötelező kezdőcsomag. Veszel pár terméket, amit másutt egyébként is megvennél az adott hónapban, kapsz egy kedvezményes vásárlásra jogosító, pontgyűjtő diszkontkártyát, s egy lehetőséget arra, hogy kiszabadulj a mókuskerékből. Rajtad áll, hogy mit kezdesz vele. Te döntöd el, hogy lépcső vagy botláskő...
Ez mindent elmond az intelligencia szintedről. Szekunder szégyenérzetem van ahogy a kommented olvasom esküszöm.
Ha utána nem hasznositja a tanultakat az tényleg elvesztegetett idő. De ehhez megintcsak nem kell mlm, ez minden iskolára, tanfolyamra, stbre igaz.
41 es valoban sok a hasonloság, de én ugy vettem észre ezeknél az embereknél az számit, melyik oldalt hallották meg elösször. Igy könnyen megeshet hogy ha egy MLM ellenes elösször oltakozók közé kerul, akkor utána az oltás elleneseket fogja ugyanolyan erőszakosan, személyeskedve, becsmérlően győzködni ahogyan itt az MLMesek ellen beszél. Ez inkább a saját fontosságának az érzéséről szól, függetlenul attól, hogy a témában melyik oldalon van.
@44
“Jaaah, te vagy az a hülye, aki szerint a sampon beszívódik az agyába. Nincs több kérdésem. Te menthetetlenül ostoba vagy.”
Helyesen:
“Jaaah, negyvennégyes, te vagy az a hülye, aki nem hisz abban, hogy bármit a bőrödre kensz, az felszívódik, s később a test bármely pontjából vett mintából kimutatható. Nincs több kérdésem. Te menthetetlenül ostoba vagy.“
Érthető lenne az ostobaságod, ha a 17. században élnél. Ám, a bőrre ragasztható nikotin- és egyéb tapaszok korában nagyon égő a böffeneted. Minden krém, egyéb kozmetikum, s minden más, bőrre kenhető vegyi anyag azért képes hatást kifejteni, mert felszívódik. Értem én, hogy szerinted lapos a föld, Ausztrália nem létezik, s repülőkről permetezik az 5G-re érzékenyek fejére a kondenzcsíkot, de azt azért tudnod kell, hogy te vagy kisebbségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!