Szerintetek jelen helyzetben milyennek számít nettó 1800 Ft os órabér ?
A munka jellege változó de ilyen segédmunkás jellegű .fűvágástól kezdve a fuvarozd ide oda ,vidd el/ hozd el , bontás , sitt hordás mikor mi . Van hogy egyszerű de van hogy nehéz fizikai munka.
Ezt csinálom évek óta napi 8-10 órában , Pest megye
Szerintetek jelen helyzetben ez elfogadható órabér vagy kevés?
(Minimál bérre bejelentve természetesen )
Számoljunk egyet.
Tegyük fel napi 8 órát dolgozol (bár az ilyen munkáknál biztos van 10-12 alsóhangon), az napi 14.400.
Nézzünk egy 21 napos hónapot (feltételezve hogy hétvégén nem nyomod az ipart): az nettó 302.400 forint.
Az mondjuk nem egy rossz bér, kifizeted albit, kajálsz és még marad is elég sok.
Viszont "mindenki a saját szintjén nyomorog."
Értsd ezt úgy, hogy van aki álmodozik ilyen bérről, van aki a többszörösét keresit, tehát élethelyzetedtől függ.
2007-ben kezdtem dolgozni, akkor br. 150e volt a fizetésem, jelenleg a harmadik munkahelyemen vagyok.
Mindig felfele váltottam, de a második alkalommal mikor felmondtam 2 napra rá visszamondták az új helyről az ajánlatot és évekig nem találtam semmit, ez eléggé elvette a kedvemet.
Elárulom neked, hogy még a br. 450e fele sincsen meg, pár éve lakhelyem közelében fejvadászon keresztül volt br. 260e-es ajánlat, de nem váltottam, éppen bérfejlesztés volt nálunk és 40%-ot ígérgettek, végül 0% lett.
Koronavírus óta pangás van, 2020 februárban volt egy ajánlat Budapesten br. 280eFt, ami talán még a hozzád hasonló megmondóembereknek is világos lehet, miért nem éri meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!