Fizetés emelés? Pont most?
Sziasztok!
2019 szeptember óta dolgozom egy dohányboltban, 8 órás bejelentéssel.
Ketten vagyunk állandósok + van 1 beugrósunk hétvégére.
Jelenleg 1.000 Ft-ot kapunk/óra.
A havi fizetésem így átlagosan 150.000 Ft.
Ahogy számoltam a következő hónapban például 145-öt kapok..
Albérletben lakom én is és a munkatársam is, és vannak egyéb kiadások..
Mostanában elég sokszor jön fel, hogy nem igazán jön ki egyikünk sem a fizetéséből, így fizetésemelést szeretnénk kérni, viszont nem tudjuk mennyi lenne a reális (már ha felteszik azt a kérdést, hogy és mégis mi mennyire gondoltunk)...
A bolt forgalmas helyen van!
Szerintetek mennyit lehetne kérni?
Esetleg ha vannak itt trafikosok, ti mennyit kaptok? Van remény egy kicsit jobb fizu reményében, vagy álljak tovább?
Köszönöm, ha normális stílusban fogalmazod meg véleményed/válaszod.
21/L
Első nekifutásra bepróbálkoznék mondjuk egy 10%-os béremeléssel. Kérdés, hogy ezzel mennyire lesztek előrébb.
Szerintem többet nincs értelme kérni, valószínű már ezt sem fogja megadni. Vagy eleve azt mondja, hogy semmi esély erre, vagy azt mondja, hogy 5% és akkor örülhettek.
Ha eleve elzárkózik, akkor nézz más után. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy ezt nyomasd egész életedben.
Nem egyszerű a helyzet.
Az a baj, hogy ő nem fog a semmire többet adni a profitjából, max ha mindenki egyszerre mondana fel és nem lenne megoldott az új ember, de gondolom van itt is felmondási idő.
Arra válaszolva, hogy nem fejlődünk, és nem hozunk többet: jelenleg 2 oktatásra is elküldenek bennünket, mert a bolt nem csak cigaretta és dohány értékesítéssel, hanem 1 már piacon lévő és egy új készülék értékesítésével is bővül. Mivel mi vagyunk az eladók, és ezt sajnos nem csak “lecsippantjuk” és kiadjuk, oktatásra kell menni. Ilyenben már többször volt részem, nyilván az ott töltött időt nem fizette meg senki, de tudom tájékoztatni a vevőt, hogy mi is az a készülék stb, csak így tudom rendesen elvégezni a munkámat.
A városban pedig többször hallottuk vissza, hogy ebbe a trafikba szeretnek jönni, a kedves kiszolgálás miatt, a mai napig jegyzik meg törzsvásárlók, hogy örülnek, ha engem látnak, stb.
Nem Budapestiek vagyunk, Ausztriai-Szlovákiai határ pár km-re.
Kint folytatnám a későbbiekben, a jelenlegi (vírus) helyzet miatt nem tudok váltani egyelőre (sajnos).
A városban tudunk több trafikról, ahol már kapnak a lányok 1200 felett is. Oda is mennék, de jelenleg mindenki ragaszkodik foggal-körömmel a saját munkahelyéhez. Ezért lenne nehéz váltani, ezért döntöttem úgy, hogy maradok, viszont ennyi pénzből nem lehet megélni. Másfél év alatt (akikor itt kezdtem arra utalok) mindennek ment fel az ára, viszont az emberek fizetése ugyanannyi maradt.
Mindenféleképpen megér egy próbát, annak ellenére, hogy azt írtátok páran, hogy nem gondoljátok, hogy megkapjuk, rákérdezek.. Ha nem max addig maradok, amíg nem találok jobb lehetőséget, márpedig akkor keresni fogok.
A kérdésem pedig már azért megérte feltennem, hogy más szemszögből is végiggondoljam. :) Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!