Miért tekint a mai ötvenes vagy idősebb generáció megbecsüléssel a tanári szakmára?
Figyelt kérdés
Érdekes, hogy a szüleim (55 évesek) teljesen máshogy viszonyulnak hozzá, egy multinál dolgozok, szerintük ez nem igazi munka, szomorúak hogy nem érdekel a tanítás. Egyikük sem tanár, úgyhogy vagy azok akartak lenni, vagy azt akarták hogy hencegjenek velem azonos korú ismerősöknek akik szintén megbecsüléssel tekintenek erre a szakmára.2021. febr. 21. 14:38
1/70 anonim válasza:
amikor ajnározzák a tanárszakmát, csak linkeld be a bértáblájukat. kb ennyire megbecsült és elismert tanárnak lenni
2/70 A kérdező kommentje:
Igen, tudom!
2021. febr. 21. 14:42
3/70 anonim válasza:
#1: Tudod egy munka értékét szerintem nem az általa megkeresett pénz mennyisége adja. Bár manapság a legtöbbek szemében igen.
4/70 anonim válasza:
Mert ők egy másik generáció!!! Akkoriban még megbecsülték a tanárokat és nem leköpdösték a diákok. A tanárok felpofozhatták a szemtelen tróger kölyköket, volt amikor meg is vesszőzhették őket, ha a szülők megtudták miért kapott a tanártól, akkor a szülők is elverték a tróger kölyküket, hogy állítson magán. Míg ma meg a szülők szidják a tanárt, ha kettest ad neki, vagy megbuktatja, mert fo.sik tanulni a hü.lye gyerek. Manapság nem a gyerek a hibás, hanem a tanár, mert a gyerek nem tanul. Tiszta nevetséges.Ezért fogynak el a tanárok, mert semmilyen tekintetben nem kapnak megbecsülést, nem csak anyagiakban, hanem erkölcsileg sem, meg sehogyan sem. A gyerekek és a szülők is elfajzotakká váltak, a normális, tehetősebb réteg meg vagy egyházi iskolába járatja a gyerekét, vagy magán iskolába, vagy magánúton, vagy nívósabb, tagozatos helyet keres gyerekének, ők nem az iskolát, vagy a tanárt okolják a rossz jegyekért ilyen helyeken, ahol van nívó! Milyen érdekes, nem?
5/70 anonim válasza:
Kb. az a korosztály vagyok. Mások voltunk mi, mások a tanárok, minden más volt. Hosszan lehetne sorolni a különbségeket. A szüleid előtt még az a kép lebeg.
6/70 anonim válasza:
40 éves múltam. Mikor általánosba jártam, akkor még a legjobbak simán mentek tőlünk reál gimibe, onnan meg matek/fizika/kémia tanárnak.
Van olyan osztálytársam, aki akkor kiemelkedett közülünk, de ma éhbérért matektanár.
Akkoriban fix megélhetés volt, értelmiségi munka, jó ötletnek tűnt. És sokan szeretnek is tanítani
7/70 A kérdező kommentje:
#4, pontosan! csakhogy változik az idő, ezt el kéne tudni fogadni!
2021. febr. 21. 14:52
8/70 A kérdező kommentje:
Amúgy hiába nem a pénz határozza meg az értéküket, fontos, mivel nem a szép szememért kapok akármit is a boltban.
2021. febr. 21. 14:52
9/70 anonim válasza:
Nézd! Ezt nem lehet elfogadni! Egy gyerek ne szájaljon felnőttel szemben, főleg aki tanítja őt! Egy szülőnek nem az a feladata, hogy a gyerekének minden hazug szavát elhiggye és a tanárnak essen! Szóval, beteggé vált a világ, feje tetején van minden. A gyerekek a neten is arctalanul, név nélkül írogatjáka butaságaikat a felnőttek felé és azt hiszik nem tudni, hogy még ő gyerek. mert nem tud úgy kommunikálni és nincs élettapasztalata ahhoz hogy egy felnőttet osztogasson. Szóval ez a gáz a mai világban és ha ezt elfogadjuk, akkor azt mondom meg is érdemli a következő generáció a romlását!
10/70 anonim válasza:
Gratulálok aki lepontoz! Édesanyám 40 évig pedagógus volt, sokat mesélt nekem a 60as, 70es, 80as évekről, nem habokra írtam és én a 80as, 90es években voltam ált. iskolás, tudom miről beszélek. Pedagógus családból jövök, de ha nem tetszik az igazság, hát bánja a fene, pontozzál le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!