Ha nyugdíjba megy a mostani 50-60 éves generáció, van rá esély hogy jóléti ország leszünk, lesznek működő szakszervezetek is?
Ugye a Kádár korszakban cseperedett emberekbe beleverték a megalkuvást, a besúgást, a széthúzást. Tilos volt bármi miatt is kiállni.
ŐK jelenleg a fő sztrájktörők és bérletörők is, ez a generáció. Nem az ő hibájuk, ez a szocializációjuknak köszönhető főleg.
A fiatalok viszont már nem ilyenek.
Elképzelhető hogy változások lesznek emiatt?
Írtál már erről korábban egy egész jó bejegyzést, legyen ez most itt válaszul!
A fiatalok valóban nem ilyenek már, de beléjük meg a neoliberalizmus lett belenevelne, iskolától kezdve, ennélfogva ők meg azért nem állnak majd ki a munkásság és a proletariátus érdekeiért, mivel nincs osztálytudatok, nem értik mi az a szakszervezet, és számukra a kommunizmus szitokszó, Marx tőkéje pedig egyenértékű a Mein Kampfval.
Nagyon borús vagyok a jövővel kapcsolatban, ez csak rosszabb lesz.
"Ugye a Kádár korszakban cseperedett emberekbe beleverték a megalkuvást, a besúgást, a széthúzást."
Mert a mostani "ugrasszuk egymásnak az embereket" fajta politika jobb? Fiatal az időset gyűlöli, vén szatyrozza, stb, középkorúak egymásnak esnek, mert más a politikai nézetük, 8 elemis a diplomásat, diplomás lenézi a 8 elemist, fiatalok munka nélkül "nyomorognak" (csak azért nem, mert van aki "mamahotelben lakik")
Ez most jobb?
Ne aggódj, sikeresen átadták már a gyermekeiknek, legalábbis sokaknál látom még ezt a mentalitást fiatalabb korosztályban is.
Kell még egy-két generáció minimum.
És azután sem automatikusan jön majd, ki kell harcolni.
Nem tudom, milyen sztrájktörésekről beszélsz, de az említett generáció örül, ha egyáltalán van még hol dolgoznia, és nem nyomják ki a munkahelyről a hozzád hasonlók. (Én is ahhoz a generációhoz tartozom, és sajnos volt szerencsém a munkahelyeken megismerni a fajtádat, tisztelet a kivételnek.)
"a Kádár korszakban cseperedett emberekbe beleverték a megalkuvást, a besúgást, a széthúzást. Tilos volt bármi miatt is kiállni."
Nem vertek bele ott senkibe semmit. Azokon a munkahelyeken, ahol a "rendszerváltás" óta dolgoztam gyakran tapasztaltam ezeket a te generációdnál is:
megalkúvás, besúgás, széthúzás.
Hogy tilos volt a Kádár-rendszerben valamiért is kiállni, ezt nem teljesen értem.
Szerintem ne ítélkezz olyan korszakokról amiben nem éltél és csak másodkézből vannak róla hézagos, egyoldalú információid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!