Minimálbér-arányos emelés miért jár egyeseknek másoknak meg nem egy munkahelyen?
Van itt egy ember nálunk, aki noha nem minimálbért keres, mégis minden évben lemegy a cirkusz, hogy ahogy kijön a rendelet a minimálbérről ő bemegy a főnökhöz és erre hivatkozva emelést követel. Nem kér, hanem követel. És meg is kapja.
Míg mások, ha bemennek ugyanezzel a főnökhöz, megkapják a választ: nem minimálbért keresnek így a minimálbér-emelés rájuk nem érvényes, nem kapnak semmit.
De ha az egyik kap emiatt emelést, a többi miért nem?
Mi ez a kettős mérce? Jogilag nem jár az emelés senkinek, hiszen minimálbéren felül vannak-az egyik mégis kap erre hivatkozva míg a többiek nem.
23: erre a releváns vicc poénja.. "vadás-vadász, te sz.pni jársz oda???"
:-DDDDDD
"Okádtam a helytől már a kezdetben is, ez nem újdonság. Egy börtönbe való alkesz csaló tróger hányadék f***kalap a vezető, aki anno megjárta Vácot is (két év).
Ilyen hely ez."
Nem a hely tróger, hanem aki ilyen helyen dolgozik :D
Munkahely az munkahely és pont. A pénznek nincs szaga.
Miért aki a kukásoknál dolgozik-vagy épp Lölő egy cégénél az jobb?
"Egy kukás gyanúsan több hasznot termel nálad."
Ezt nem tudom megmondani.
Azt viszont igen, hogyha a kukásoknak évek óta nem emelték volna a bérét, akkor mára nem mennének be felvenni a munkát. Nem véletlen, hogy nem minimálbérét dolgoznak, mert ott bizony meg kell fizetni az embert, a hajnalban, hideben végzett fizikai munkáért, és ha nem tetszik nekik, akkor lelépnek 2 perc alatt.
Na ez az amiben egy kukás a kérdező fölé nő.
" és ha nem tetszik nekik, akkor lelépnek 2 perc alatt."
És a cég talál 2+1 perc alatt egy újat a lelépett helyére.
És marhára leszarja hogy ki lép le, mert lesz új.
Így van nálunk is. Én is leléphetnék-és? Másnapra lenne ember.
Marhára leszarnák ha én több mint 15 év után lelépnék. Vállvonás és 100 másik jönne a helyemre.
"Egy kukás gyanúsan több hasznot termel nálad."
Egy kukás nulla hasznot termel nem is termelt soha, nem ez a dolga.
Csak viszi a pénzt. Ha már barom módon beszólunk, legalább minimálisan gondolkodjunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!