Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minimálbér-arányos emelés...

Minimálbér-arányos emelés miért jár egyeseknek másoknak meg nem egy munkahelyen?

Figyelt kérdés

Van itt egy ember nálunk, aki noha nem minimálbért keres, mégis minden évben lemegy a cirkusz, hogy ahogy kijön a rendelet a minimálbérről ő bemegy a főnökhöz és erre hivatkozva emelést követel. Nem kér, hanem követel. És meg is kapja.

Míg mások, ha bemennek ugyanezzel a főnökhöz, megkapják a választ: nem minimálbért keresnek így a minimálbér-emelés rájuk nem érvényes, nem kapnak semmit.

De ha az egyik kap emiatt emelést, a többi miért nem?

Mi ez a kettős mérce? Jogilag nem jár az emelés senkinek, hiszen minimálbéren felül vannak-az egyik mégis kap erre hivatkozva míg a többiek nem.

2021. febr. 5. 14:57
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
76%
Ne sarkítsd ki. Nem azt állította az előttem szóló, hogy a többiek nem dolgoznak. Csak ti könnyebben pótolhatóak vagytok, mint ő, ennyi.
2021. febr. 5. 15:18
 12/52 anonim ***** válasza:
Igen simán lehet hogy van egy értékes jól dolgozó munkaerő őt minden áron meg kell tartani, a többi, meg mehet...
2021. febr. 5. 15:20
 13/52 A kérdező kommentje:

"Csak ti könnyebben pótolhatóak vagytok, mint ő, ennyi."

Tehát az az 1 db ember, akinek semmiféle diplomája szakmája semmije sincs, az nehezebben pótolható, míg az összes többi (mind diplomás) meg pótolható.

Értem. Világos. Életszerű.

2021. febr. 5. 15:21
 14/52 anonim ***** válasza:
80%

13: lehet, hogy az az 1 ember bement a főnökhöz, és közölte, hogy van egy jobb ajánlata, vagy csak simán felmond, ha nem kap +10%-ot.

Te mit tettél? Nyafogsz

Te pótolhatatlan vagy? Az előbb mondtad, hogy nincs hova menned, nem követelőzhetsz

A főnököd helyében kirúgnálak, és holnap visszavennélek 70%-os béren. Úgysincs hova menned, elfogadnád azt is

2021. febr. 5. 15:22
 15/52 anonim ***** válasza:
nem a papírok számítanak, kamu diplomásból van bőven elég, keményen dolgozót nehezebb találni, teljesen életszerű,
2021. febr. 5. 15:24
 16/52 anonim ***** válasza:
86%

A diploma, vagy a szakma nem mindig releváns. Tudod mennyi diplomás, semmihez sem értő parasztot tudnék mutatni? Rengeteget. Nem a diplomájától lesz valaki jó munkaerő. Ezer más oka lehet.

Lásd, neked állítólag van, aztán mégis állandóan a gyakorin vered a nyálad a kamukérdéseiddel. Én sem adnék emelést az ilyennek, ha elvállalja a korábbi béréért.

2021. febr. 5. 15:25
 17/52 A kérdező kommentje:

"A főnököd helyében kirúgnálak, és holnap visszavennélek 70%-os béren"

Drága egy akció lenne, ugyanis ha kirúgsz akkor a szerződés és az MT értelmében immáron 3 havi fizetett felmondási időre és 4, azaz NÉGY HAVI végkielégítésre vagyok jogosult.

3 + 4 = 7 havi bér jár a kis kezembe ha kirúgsz. Ott van az Mt-ben + a szerződésben.

Na ? Kirúgsz? Dehogy rúgsz...

2021. febr. 5. 15:25
 18/52 A kérdező kommentje:

"az ilyennek, ha elvállalja a korábbi béréért."

Na de EMBER. És ha ma kijelentem hogy nem vállalom, akkor mi van? Hm? A semmin kívül? Akkor lesz emelés?

Hm?

Tessék. Ma 15.30kor kijelentem hogy nem vállalom a korábbi bérért. És most mi lesz? A NAGY SEMMIN kívül?

Hm?

Na ? Mondod mi lesz?

2021. febr. 5. 15:26
 19/52 anonim ***** válasza:
75%
Okos a főnököd. Hidd el, ha el akarna küldeni, akkor elérné, hogy ne kelljen 7 havi pénzt kifizetni neked. El is kezdte már azzal, hogy nem emel neked...
2021. febr. 5. 15:28
 20/52 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem tetszik fogod magad és felmondasz
2021. febr. 5. 15:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!