Minimálbér-arányos emelés miért jár egyeseknek másoknak meg nem egy munkahelyen?
Van itt egy ember nálunk, aki noha nem minimálbért keres, mégis minden évben lemegy a cirkusz, hogy ahogy kijön a rendelet a minimálbérről ő bemegy a főnökhöz és erre hivatkozva emelést követel. Nem kér, hanem követel. És meg is kapja.
Míg mások, ha bemennek ugyanezzel a főnökhöz, megkapják a választ: nem minimálbért keresnek így a minimálbér-emelés rájuk nem érvényes, nem kapnak semmit.
De ha az egyik kap emiatt emelést, a többi miért nem?
Mi ez a kettős mérce? Jogilag nem jár az emelés senkinek, hiszen minimálbéren felül vannak-az egyik mégis kap erre hivatkozva míg a többiek nem.
"Akkor követeljetek ti is"
Hát épp ez az!
Hogy mások is bementek a főnökhöz! És el is lettek küldve!
És nem értik, ha az egyiknek erre hivatkozva van emelés, a többinek miért nincs?
"Hát miért nem követelnek ők is?!"
ez játék a szavakkal, követelhetek én akármit max lehet másnap már nem kell bemenni.
de hogy nem kapok (kapunk) egy fillért se az biztos.
"ezért az egyesek kellenek, a "mások" meg nem"
Ja értem. Tehát akkor a cégnél van 1 db ember aki dolgozik és mindenki más meg nem.
Világos. Életszerű.
De ha a többiek akkora trógerek, miért nem rúgják ki az összeset? Hát milyen vezetés az aki semmitérőket tartogat?
Miért nem marad a főnö9k és ez az 1 db csodaember? És akkor kölcsönösen térdelhetnek egymás előtt.
9: nem tetszik a rendszer? Már a múltkor is megírtam, hogy a főnököd egy zseni.
10 emberből 1nek ad fizetésemelést, és mégis a másik 9 is dolgozik. Nem mond fel, nem keres más melót, nem lazsál, hanem dolgozik.
A francért fizetne többet, amikor ennyiért is megcsináljátok? Örülj, hogy nem csökkenti a béreteket :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!