Miért kell emelni a minimálbért kötelező jelleggel?
Így is nehéz helyzetben vannak a vállalkozók, főleg faluhelyen ahol alapból kevesebb pénzt lehet elkérni a megrendelőktől , minek kell beleavatkoznia a kormánynak abba, hogy ki mennyi pénzt ad a munkásának?
Ha nem lehet még azt se kitermeltetni 1-2 fiatallal akinek semmi tudása nincs akkor miért kell neki ennyi pénzt odaadni?
Tartási körülmények :DD besz.ok
Emberekről beszélsz, azt azért felfogod???? Nehogy hanyatt vágódjak egy kávétól, vagy egy kólától. Ha nem fér bele, ne fizesd,ne alkalmazz senkit! Ez ennyire egyszerű.
Ja tehát már az is baj, hogy ad az ember prémium juttatásokat a fizetésen felül.. és igen nem lenne muszáj! De én akkor is adom mert tudom hogy szeretik az embereim , még tavasszal se szüntettem be amikor alig volt megrendelés!
Hát nézd, a fizetésem mellé hetente megreggeliztet a cégem (nem fél disznó, hanem prémium szendvicsek és hidegtálak), évente kétszer csapatépítő, utazással széllással, szintén nem munkásszállón, havi 30 cafeteria, amiből az ebédem is kijön, évi milliós jutalom.
Te meg azt a 4 ezer forintot sajnálod a munkásaidtól.
161.000-ről 167.000 bruttóra emelik a minimálbért?
Ez 6.000 Ft havonta.
Van 10 alkalmazottad, ez 60.000/hó.
Most komolyan emiatt a 60.000 ft miatt rinyálsz, ennyit sajnálsz a dolgozóidtól?
Inflációról hallottál már?
Igen és ez hol is van??? Milyen képzettséggel??
Nagyvárosban meg képzettséggel más a leányzó fekvése!
Nekem tavaly bruttó 30.000 Ft-tal emelkedett a bérem.
Összességében 2016-ban még 136.100 ft-ra voltam bejelentve, 2020-ra ez 262.000 ft lett és hamarosan emelnek.
Ja és ez egy gyár, nincs szakmám sem.
"Aki viccelődik ezen tudja, hogy mennyibe kerül egy fél disznó??"
30e Ft mondjuk? Évi egyszer? Hűha.. A cafeteria ennyi máshol. Nem ÉVENTE hanem HAVONTA!
Igen és szerinted egy nagy gyár összehasonlítható becsületes kisvállalkozókkal??
Itt 50km-re van egy nagy gyár, vannak akik átjárnak oda és alig fizet többet mint én! És nem hinném, hogy adnak annyi prémium juttatást mint én, szóval erről ennyit!
Nyilván ha valaki elmegy Pestre akkor többet kap , de többet is fizet meg elszakad a családjától!
És nem hinném, hogy olyan megbecsülést kapnak az emberenek nagy tömegcégeknél mint nálam ahol családias a hangulat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!