Hogy lehet, hogy a közalkalmazotti bértábla 69. 000 ft-ról indul - ott nem kötelező a minimálbér 111. ezer ft-ja?
Nem, ez nem Balázsos kérdés, hanem IGAZI :D )
Létezik az, hogy valaki D kategóriában 18 év munkaviszony után bruttó 88 ezer ft-os fizetést kap? Vagy valamit rosszul számoltam?
Ügy lehet, hogy a bértábla csak a kiinduló alapja a fizetésnek.
Nem létezik.
Igen, rosszul számoltál.
Olvasd el a közalkalmazotti törvényt is, ne csak a bértáblát nézd!
Akkor tudnátok segíteni, hogy D kategóriában 18 év munkaviszonnyal mennyi lenne a bruttó?
A D kategória biztos, mert ma mondta a munkáltató.
Az a helyzet - hogy tisztán lássatok, miért vagyok ilyen tájékozatlan - hogy eddig vállalkozóként végeztem egy munkát és most úgy tűnik, hogy a jövőben csak 4 órás közalkalmazottként tudnának a továbbiakban alkalmazni.
6-os (ma 7:06), köszönöm szépen a hasznos választ.
Tehát akkor nem reménytelen az eset és legalább a minimálbérre kiegészítik... az is valami... :-)
Köszönöm szépen. Igen, nekem is 18 év közalkalmazotti viszonyom van (másfajta van még bőven, de azt nem számolják bele), és azóta beszéltem a főnökkel - minimálbér környéki pénzt fogok kapni. Számlára sem fizettek túl jól - tehát kb. ott leszek, ahol eddig... Nem túl fényes jövő... :D
Na mindegy, 3 hónap próbaidő, azt ha "szívóznak", akkor viszontlátásra :-) Nem azért lettem vállalkozó, hogy alkalmazottként ugráltassanak minimálbérért - azt bárhol megkapom. Bár vállalkozóként sem kaptam többet, de legalább nem ugráltathatott :-) Nekem fontos a nyugalmam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!