Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tudok tenni akkor, ha...

Mit tudok tenni akkor, ha mindenhonnan elutasítanak, mert fiatal pályakezdő vagyok, de máshogyan nem tudok tapasztalatot szerezni, csak akkor, ha felvesznek?

Figyelt kérdés

2020. májusa óta keresek munkát. Hetente 5-6 helyre biztosan jelentkezem, abból örülök, ha egyről visszaszólnak, persze a válasz: nem. 2-3 havonta van 1-2 telefonos, maximum 1 személyes interjúm, ott nyilván hitegetnek, majd közlik, hogy nem. 2-szer is volt fizetett próbanapom, ahol mondták, hogy innen biztos, majd jött a telefon, hogy mégsem...nem vagyok elég tapasztalt.

Emellett persze folyamatosan mondják, hogy biztosan nagyok az elvárásaim, és mint fiatal csak lusta vagyok dolgozni. Mindenhova jelentkezek, amit az adott állás elvárásai megengednek. Szó szerint mindenhova.

Kezdek lelkileg belebetegedni, hogy nem találok munkát, ez a végtelen kör (jelentkezek munkára-elutasítanak tapasztalat hiányában-hogyan szerezhetek tapasztalatot-jelentkezni kell munkára, és előlről) felemészt.

2021. jan. 8. 09:55
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
többen*
2021. jan. 8. 11:28
 32/47 anonim ***** válasza:
65%

Nem mondtalak hazugnak egy szóval sem és nem is gondoltam. Én csak annyit mondtam, hogy tudom, hogy van felvétel (nem csak ebből az egy példából, de ő a legközelebbi, akit ismerek, de tudnék még bőven sorolni). És azt sem mondtam, hogy viccből mondtál dolgokat. Nem kell ilyeneket a számba adni, vannak önálló gondolataim, köszönöm :)

De indulok is megrohadni, ahogy egy igazi tuskó magyarhoz illik :) Vezesd le rajtam bátran a frusztrációdat, nyugodtan fogok továbbra is aludni.

2021. jan. 8. 11:42
 33/47 A kérdező kommentje:
Ha "fingfűrészelés" szavakkal méltatsz, hasonló választ kapsz. Ennyi.
2021. jan. 8. 11:45
 34/47 anonim ***** válasza:
40%
Az erre az egész beszélgetésre vonatkozott, nem rád. Mivel nyilván nincs értelme ennek a társalgásnak itt, úgysem fogsz itt munkát kapni senkitől, nem lesz jobb senkinek attól, hogy ezeket megtárgyaljuk. Ettől függetlenül személyeskedni nem én kezdtem el (és nem is viszonoztam).
2021. jan. 8. 11:46
 35/47 A kérdező kommentje:
Mehetsz a dolgodra szabadon. Egy kérdést tettem fel, egy kérdések feltételére szolgáló oldalon. Egyéb?
2021. jan. 8. 11:47
 36/47 anonim ***** válasza:
87%

"majd jött a telefon, hogy mégsem...nem vagyok elég tapasztalt."

"Mindenhova jelentkezek, amit az adott állás elvárásai megengednek. Szó szerint mindenhova."

Valahogy nehezemre esik elhinni hogy olyan munkára ahol bárki aki nem funkcionális analfabéta, betanítható egy nap alatt, azzal küldenek el hogy "nem vagy elég tapasztalt".

2021. jan. 8. 11:50
 37/47 anonim ***** válasza:
78%
Kezdem úgy érezni, hogy a stílusod miatt utasítanak el :)
2021. jan. 8. 11:55
 38/47 anonim ***** válasza:
82%

Már az első hozzászólásból lehetett látni, hogy baj van a stílusával. Nem is válaszoltam, tök felesleges.

Ilyen kérdésre kétféle választ lehet adni, vagy együtt nyafog vele valaki (ez nem fog megtörténni, nincs is haszna) vagy ad ötleteket, hová lehet jelentkezni. Utóbbira meg csak azt tudja nyögni, hogy ő már MINDENHOVÁ jelentkezett. Akkor meg mit kéne mondani? Igen, covid van, kevesebb a munkalehetőség, igen, képzetlen vagy és igen, szar helyen keresel állást (Pesten pl könnyebb lenne).

2021. jan. 8. 12:00
 39/47 A kérdező kommentje:

Akkor ne higgyétek el. Akkor legyen a stílusom a hiba (amit mellesleg sokszor dícsértek...mivel ott normálisan beszélgettek velem, nem kötekedtek).

Nem is tudom, mit vártam ettől az oldatól, csak mégjobban elkeseredtem.

Undórítóak vagytok.

2021. jan. 8. 12:21
 40/47 anonim ***** válasza:
41%
Talán két fröcsögés között el kéne gondolkodni azon, hogy a hiba lehet hogy benned van.
2021. jan. 8. 12:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!