Van értelme feljelentést tennem a munkaügynél?
Figyelt kérdés
Utólag megtudtam, hogy rajtam kivül minden munkatársam kapott karácsonyra 20ezer forintot "feketén" a fizetésén felül. Azthittem valami tévedésről van szó, és szépen megkérdeztem a főnököm, hogy én miért nem kaptam. Azt válaszolta, hogy én csak november óta vagyok a cégnél, és még nem termeltem annyi hasznot, hogy megérdemeljem. Azt válaszoltam, hogy ez nem igazságos, sőt mégcsak nem is törvényesl. Erre felháborodva kiabálni kezdett velem, és azt mondta, hogy ne pofázzak bele, és ha igazságtalannak tartom akkor holnaptól ne is menjek dolgozni.2020. dec. 29. 00:54
11/17 anonim válasza:
A legtöbb multinál próbaidő alatt nem jár a cafeteria és karácsonyi pénzt sem kapsz az első 1 évben.
Üdv a való világban!
14/17 anonim válasza:
Persze, hogy van. Ha arra izgulsz, hogy kiröhögnek.
15/17 anonim válasza:
Ha olyan területen dolgozol, ahol kapkodnak az emberek után, akkor hajrá, megéri 20ezer miatt kirugatni magad. De ha nem, akkor meg minek kockáztatni a megélhetésed? Ráadásul nem tudsz bizonytani semmit, a főnököd magán emberként is adhatta a pénzt, ellene vallani meg nem fog senki... Mellesleg a jutalom az adható, nem kötelező, még ha le is van papírozva, a próbaidősöknek amúgy se jár, lehet 2 nap múlva ott se leszel.
16/17 anonim válasza:
A főnököd korrekt volt, korrektül járt el, nincs okod a panaszra, nem tehetsz semmit, illetve ha nem tetzsik felmondasz.
17/17 anonim válasza:
Én és a kollégáim sem kaptak egy rohadt fillér "jutalmat" sem idén, sem az elmúlt évek bármelyikében. Pedig még a fizetések is extrém szánalmasak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!