Van értelme feljelentést tennem a munkaügynél?
Képzeld el, más cégeknél is létezik olyan szabályzat, hogy adott juttatásokra csak x hónap elteltével jogosult egy dolgozó. Erről a cégvezetés dönt akár tetszik neked akár nem és teljesen törvényes.
Lehet hogy feketén fizették ki azt a hatalmas összeget. Na bumm összeomlik az államháztartás. A te dolgod hogy elkezded-e keverni a szart próbaidő alatt. Biztosan gyorsan találsz ma másik állást.
Szerintem amúgy igazságos.
Én áprilistól dolgoztam egy cégnél, és nem kaptam éves jutalmat a következő áprilisban, mert nem voltam ott az egész előző naptári évben.
A feketén fizetés ettől még nem törvényes. Bár te nem tudhatod, befizette-e utána az adót.
Baszki én július óta vagyok a cégnél ahol vagyok, mindenki kapott 2 havi fizut pluszban én nem. Eszembe nem jutna ezen rugozni. Csak azok kaptak akik már március 1 óta itt vannak.
Teljesen igaza van a főnöködnek.
Én január 14 óta dolgozom a munkahelyemem, és feleannyi jutalmat kaptam, mint a kollegák, mondván próbaidőre nem jár. Itt százezres tételről beszélünk, kicsit azért rosszul érintett.
De ez tök normális, hogy neked nem jár, kár pattognod.
Na bumm, az én munkahelyemen éves fizetésemelést és évvégi jutalmat sem kaphat, aki nincs ott legalább 3-6 hónapja! A cafeteriát is csak visszamenőleg adják a próbaidő lejárta után!
Én kinézem a kérdezőből, hogy amit ő idézőjelesen feketének nevez, az teljesen legális és rajta van a bérpapíron, csak törvénytelennek érzi, hogy neki nem jár... :D
Próbálkozhatsz a munkaügy él de ki fognak röhögni. Nem tudod bizonyítani, hogy a tobbiek zsebbe kaptak egy húszast. Vagy talán azt képzeled, higy elmennek tanuskodni neked?
Két hónapja vagy a cégnél. Szerintem egy picit túlértékeled magad. Természetesen jogod van a cég döntésével egyet nem érteni ezért nyugodtan válts. A munkaerőpiacon biztosan két kézzel kapkodnak majd utánad és egy ledolgozott munkanap után milliós jutalmat fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!