Internetes üzleti csaló ellen van-e értelme feljelentést tenni?
1. Nem mindegy, hogy nem küldi vagy nem olyan minőségű.
Ha nem küldi, az csalás, rendőrségi feljelentés - de természetesen azért bizonyos időt "illik"várni- ha pedig nem olyan minőségű, akkor fogyasztóvédelemhez tartozik.
2.Nem mindegy, hogy Vatera vagy Jófogás, mert a Vaterán van Biztonságos Vásárlás Program, ahol, ha nem kapod meg a terméket vagy becsaptak (egyszer egy ismerősömnek üres lapokkal teli "könyvet" küldtek), akkor x procedúra után (le van írva, mit kell csinálni) visszakaphatod a pénzed.
A Vaterán van értelme, a Jófogásnak nincs ilyen programja, nincsenek értékelések sem - ott szerintem kevésbé sikeres lesz a dolog.
OK, akkor pontosítom a kérdést, bár szerintem egykutya, hogy nem küldenek semmit, vagy egy tökéletes fényképpel meghirdetett cucc után egy ütött-kopott roncsot küldenek.
De akkor hagyjuk ki a Vaterát, és vegyük azt az esetet hogy nem küldenek semmit. Egy bármilyen internetes hirdetési felületen meghirdetett termék esetén, ez lehet a Jófogás, egy portál hirdetési rovata, vagy Facebookon hirdetett. De a kérdés továbbra is az, hogy van-e valaki akinek volt ilyen konkrét esete, tett-e feljelentést, és volt-e eredménye?
A magyar posta egy héttel késlelteti a pénz visszaérkezését nyilván ha reklamálni valód van akkor hozzájuk fordulhatsz
persze énnekem még nem volt problémám vaterán vagy jófogáson szóval nem próbáltam ki
"vegyük azt az esetet hogy nem küldenek semmit.... De a kérdés továbbra is az, hogy van-e valaki akinek volt ilyen konkrét esete, tett-e feljelentést, és volt-e eredménye?"
Igen, volt ilyen. nem is egyszer... Több esetben is volt olyan, hogy az eladónak utaltak, nem küldött semmit (pl. laptopot hirdetett, 40 ezerért), aztán egymás után mentek a feljelentések a rendőrségre, s bár egyesével "csak" szabálysértés, összevonták az ügyeket, kb. 5-600 ezer ft értékű csalás lett belőle, elkapták az illetőt - a károsultak meg - bár sokára, de visszakapták a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!