Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság már nem éri meg tanulni?

Manapság már nem éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Környezetemben azt vettem észre, hogy aki nem tanult tovább középiskola után, hanem elment gyárba dolgozni, most sokkal előrébb tart, mint ahol én tartok jelenleg. Gondolok arra, hogy nekik van megtakarításuk, saját kocsi stb. és gyakorlatilag bármi, ami kell nekik gond nélkül meg tudják venni. Ellenben nekem alig van valami megtakarításom, saját kocsiról még álmodni se tudok, és pl egy új telefonra is fél év alatt dobtam össze a pénzt nagy nehezen.

4 évem ment el az egyetemen, hogy szerezzek egy olyan diplomát, amivel olyan állást tudok szerezni, hogy még a szülőktől való különélés is lehetetlen. Egy ismerősöm érettségivel gyárban kétszer annyit keres, mint én diplomával. Ez normális dolog?

Annyit még hozzátennék, hogy Nyugat-Magyarországról van szó.

2020. dec. 28. 08:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
60%
Igen 30 as, ahoz a géphez lehet hogy pont nem ért, neked viszont az az egyetlen dolog amihez értesz:D
2020. dec. 28. 15:29
 32/73 anonim ***** válasza:
7%
31: Te már csak tudod mihez értek és mihez nem te szánalom.:) Mérnök létére talán érthetne ahhoz a géphez ami a termelést adja, de sok diplomástól ez már valóban túl nagy elvárás.
2020. dec. 28. 15:31
 33/73 anonim ***** válasza:
85%
#32 miért kéne értenie hozzá? Te értesz ahhoz amivel ő foglalkozik? Értesz azokhoz a rendszerekhez?
2020. dec. 28. 15:41
 34/73 anonim ***** válasza:
80%
Persze tudod a mérnök az egy gyűjtő fogalom... aki mérnök mindenhez ért én is hálózatmérnök vagyok tehát nekem is értenem kéne a ahhoz a géphez aminek a kezelése az egyetlen tudásod... ja nem..:D
2020. dec. 28. 15:43
 35/73 anonim ***** válasza:
9%
Érték azokhoz a rendszerekhez igen. És most akkor?
2020. dec. 28. 15:46
 36/73 anonim ***** válasza:
88%

#35 dehogy értesz, csak okoskodni tudsz de annyihez értesz csak hogy hogyan kell kezelni 2-3 gépet. :D

Egy normális mérnök azt amit te tudsz megtanulja egy hét alatt.

2020. dec. 28. 15:48
 37/73 anonim ***** válasza:
88%
Igen persze, minden 8 osztályt végzett szalagmunkás ért a főnöke, de még annak a főnökének a munkaköréhez, de a mérnökökéhez mindenkiéhez ért. Ha nem hiszitek érdemes elmenni a kocsmába...:D
2020. dec. 28. 15:49
 38/73 anonim ***** válasza:
9%
Te már csak tudod mihez értek te okostojás. Az a bajod, hogy véletlenül pont értek a mérnöki munkákhoz és nehezen fogadod el, hogy melléfogtál velem. Ilyen "mérnökök" nyugodtan visszaadhatnák a diplomájukat, mert a fizetésüket felveszik, de a munkájuk sz@rt sem ér.
2020. dec. 28. 15:51
 39/73 anonim ***** válasza:
91%
Ez az ellentét minden gyárban megvan, a különbség a két munkakör között az, hogy a mérnöknek felelőssége van abban, hogy a gyártógép üzemképes legyen, az operátor ezzel szemben pedig egy betanított munkát végez. Nagyon hasznos, ha vannak észrevételei a géppel vagy a folyamattal kapcsolatban, de arra nem képes, hogy ugyanazt a felelősséget felvállalja, mint egy mérnök. Ezért keres a mérnök 3x annyit, mint az operátor, és ez így is van rendjén, teljesen felesleges a vita róla.
2020. dec. 28. 15:59
 40/73 anonim ***** válasza:
26%
Igen. Annyira felel a mérnök a gép helyes működéséért, hogyha én elbaxnám kirúgnának azonnal. Ha ő elcsesz valami beállítást jön még oda 2 másik mérnök és kész. Ennyit a felelősségről.:)
2020. dec. 28. 16:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!