Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság már nem éri meg tanulni?

Manapság már nem éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Környezetemben azt vettem észre, hogy aki nem tanult tovább középiskola után, hanem elment gyárba dolgozni, most sokkal előrébb tart, mint ahol én tartok jelenleg. Gondolok arra, hogy nekik van megtakarításuk, saját kocsi stb. és gyakorlatilag bármi, ami kell nekik gond nélkül meg tudják venni. Ellenben nekem alig van valami megtakarításom, saját kocsiról még álmodni se tudok, és pl egy új telefonra is fél év alatt dobtam össze a pénzt nagy nehezen.

4 évem ment el az egyetemen, hogy szerezzek egy olyan diplomát, amivel olyan állást tudok szerezni, hogy még a szülőktől való különélés is lehetetlen. Egy ismerősöm érettségivel gyárban kétszer annyit keres, mint én diplomával. Ez normális dolog?

Annyit még hozzátennék, hogy Nyugat-Magyarországról van szó.

2020. dec. 28. 08:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
78%

Az egyik ismerősöm Budapesten dolgozik egy nagy multicég gyárában. 3 műszakban keres nettó 400.000 Ft-ot (kiegészítésekkel együtt). Tetszik neki, amit csinál, de ettől függetlenül most csinálja a diplomáját, hogy később akármi történik, legyen választása.

Tanulni sosem felesleges - de utána legyen tököd feljebb lépni, mert ha örökké megelégszel a status quo-val, akkor sosem kereshetsz többet.

2020. dec. 28. 09:52
 12/73 anonim ***** válasza:
92%
Azt szabad tudni, hogy mégis milyen szakon végeztél? Nálam is volt egy ilyen különbség, de három év tapasztalattal már én vagyok előnyben fizetés tekintetében. Ha marad a szorgalom ez az olló innentől kezdve csak jobban nyílik majd.
2020. dec. 28. 09:54
 13/73 anonim ***** válasza:
79%
Nem értelek kérdező, nem tetszik a rendszer? A gyári meló neked is egy lehetőség. Én inkább azt érzem, hogy a semmittevéssel akarsz annyit keresni, mint más a munkával. Most ez csak annak jön össze, akinek PIACKÉPES, KERESETT képzésről van diplomája. Amúgy megéri tanulni, én felnőttként tapasztaltam meg, hogy mennyi a különbség érettségivel és anélkül állást keresni. Most, hogy még megspékeltem 3 szakmával, még könnyebb helyzetben vagyok.
2020. dec. 28. 09:56
 14/73 anonim ***** válasza:
65%
Ny Mon èlve mérnökként dettó ezt látom. Aki mondjuk Sopron, móvár vagy akár Győr környékéről szakma szerzés után kiment Ausztriába dolgozni már vígan ingatlant szerzett addigra amire a szaktarsainkkal elkezdtünk dolgozni. Aztán egy kezdő mérnök az elején örüljön annak, ha a felét megkeresik mint ők. Persze nagy szám van egy mérnök diploma. Aztán nagyrészének meg hitellel sem lesz semmije ilyen árak mellett. Más meg 20 éves kora óta hazavitt havi 1500 eurót évi 14x.
2020. dec. 28. 10:16
 15/73 anonim ***** válasza:
54%

Fura, én is egyetemista vagyok, 23 éves és van több mint 1,5 millió megtakarításom.

Dolgozok középiskola óta suli mellett és jelenleg egy multinál dolgozom mesterképzés mellett..

Nem sírni kell hanem csinálni, normálisan.

2020. dec. 28. 10:17
 16/73 anonim ***** válasza:
37%

#15-ös vagyok, ja és igen, olyan diplomám van már meg olyan is lesz mesterrel ami piacképes és van lehetőség a fejlődésre. Kérdező, lehet hogy neked is piacképes diplomát kellett volna választani és nem csak "úgy" menni valamire. :(

Ja és nem, nem mérnök vagyok, gazdasági vonalon vagyok.

2020. dec. 28. 10:23
 17/73 anonim ***** válasza:
48%

"Manapság már nem éri meg tanulni?"

De.

2020. dec. 28. 10:29
 18/73 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon vicces ez a sok lepontozás :) sokan vérszemet kaptak az állítólagos milliomos burkolóktól:) annyit tudok erre mondani, hogy jobb környékeken és jobb iskolákban nem a burkolókkal találkozik az ember, hanem az orvosokkal, ügyvédekkel, közgazdászokkal:) de ne tanuljatok, rátok is szükség van ;)
2020. dec. 28. 12:41
 19/73 anonim ***** válasza:
26%
#15-ös vagyok, miért lettem lepontozva?
2020. dec. 28. 12:53
 20/73 anonim ***** válasza:
74%

#19. A tanulás ellen érvelő válaszolók zöme vélhetően tini. Nem a válasz tényleges haszonosságát nézik, hanem leszavaznak, ha nem ugyanazt írod, amit ők.

Ha 100% közelébe szerenéd tornázni a válaszaid értékelését, a valóban hasznos tippeket és az igazságot felejtsd el, helyette itt van két tuti taktika. A következőket írd, váltogatva:

- A diploma felesleges, konkrétan egy targoncás többet keres, én pl. burkoló vagyok, és a leggyengébb hónapban is millió feletti nettót viszek haza.

- Rég kimentem németbe', itt betanított munkával sikerült bekerülnöm a helyi felső-középosztályba, és sajnálom a szegény, otthonmaradó, lúzer magyarokat, amiért a nevetséges bérükből éheznek és nyomorognak, ahelyett, hogy ők is kijönnének, mint a menők (=én).

2020. dec. 28. 13:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!