Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Manapság már nem éri meg tanulni?

Manapság már nem éri meg tanulni?

Figyelt kérdés

Környezetemben azt vettem észre, hogy aki nem tanult tovább középiskola után, hanem elment gyárba dolgozni, most sokkal előrébb tart, mint ahol én tartok jelenleg. Gondolok arra, hogy nekik van megtakarításuk, saját kocsi stb. és gyakorlatilag bármi, ami kell nekik gond nélkül meg tudják venni. Ellenben nekem alig van valami megtakarításom, saját kocsiról még álmodni se tudok, és pl egy új telefonra is fél év alatt dobtam össze a pénzt nagy nehezen.

4 évem ment el az egyetemen, hogy szerezzek egy olyan diplomát, amivel olyan állást tudok szerezni, hogy még a szülőktől való különélés is lehetetlen. Egy ismerősöm érettségivel gyárban kétszer annyit keres, mint én diplomával. Ez normális dolog?

Annyit még hozzátennék, hogy Nyugat-Magyarországról van szó.

2020. dec. 28. 08:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim válasza:
85%
Ez nem azt jelenti, hogy nem éri megtanulni. Valószínűleg, amikor ő szerezte a diplomáját ő se egyből költözött el a szüleitől hiszen azért félre kell tenni pénzt. A másik, hogy lehet többet keres, de nagy részében a gyárban erős fizikai munka van és nem feltétlenül, olyan amit 50-60 évesen is tud csinálni.
2020. dec. 28. 08:59
 2/73 anonim ***** válasza:
47%
Magyarorszagon alkalmazottként soha nem lehet előrébb jutni és igazán jól keresni
2020. dec. 28. 09:00
 3/73 anonim ***** válasza:
85%
Azért gyári meló és gyári meló közt is van különbség, itt 150-160nál többet nem nagyon keresnek 3 műszakban. Amúgy megéri tanulni, csak nem mindegy, hogy mit. Most a kétkezi szakmák is fel vannak értékelődve, egy tetőfedő ács, burkoló, kőműves, festő is jól tud keresni, ha kitanulja normálisan a szakmát, fejlődik és igényes munkát csinál, kellő tapasztalat után pedig a többség saját vállalkozást indít, ahol határ a csillagos ég.
2020. dec. 28. 09:08
 4/73 anonim ***** válasza:
81%
semmi értelme a nyolc általános is teljesen feleseges a legjobb az lenne hogyha mindneki emgtanulna írni olvasni azt menne a gyárba kapásból (8-9 évesen) akkor még előrébb lennének.
2020. dec. 28. 09:12
 5/73 anonim ***** válasza:
75%
20 év múlva érdemes lesz újra feltenni a kérdést, nagy eséllyel addigra te leszel jobb helyzetben!
2020. dec. 28. 09:17
 6/73 anonim ***** válasza:
53%
Majd 20 év múlva térjünk vissza erre a kérdésre, amikor a tanultnak már megtakarításai vannak, vagyona és széles kikapcsolódási lehetőségei (utazás, színház, étterem, stb), a gyári melós meg még mindig a lepattant autójával jár és van egy panel lakása, a zsebe meg üres hó végén.
2020. dec. 28. 09:19
 7/73 anonim ***** válasza:
26%
Szaros gyári munkámmal elbújhatok és a nettó havi 450 ezres fizetésemmel is, mert 20 év múlva csak 108 millió forint lesz a zsebemben. Igen, ez a munka amit én csinálok 20 évig simán megcsinálom.
2020. dec. 28. 09:31
 8/73 anonim ***** válasza:
66%
SZerintem se tanuljatok hanem irány a gyár abban van a jövő, tutira nem fogják automatizálni, nincs rá esély, bezzeg a diplomás munlák... azok mind automtizálva lesznek. Alapozd meg a jövőd, dolgozz gyárban!
2020. dec. 28. 09:33
 9/73 anonim ***** válasza:
61%
A sértődött diplomás újra beindult.
2020. dec. 28. 09:40
 10/73 anonim ***** válasza:
78%

Nem olyasmit kellene tanulni, amivel csak közszférában tudsz dolgozni.A közszférában dolgozó, alacsonyabb végzettségűek, nálad is rosszabbul keresnek.

Olyan diploma kell, amivel a versenyszférában tudsz érvényesülni.Na, ott dupla, esetleg tripla annyit kapsz, mint a gyártósoron dolgozók.

2020. dec. 28. 09:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!