Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megérne ez egy munkaügyi...

Megérne ez egy munkaügyi pert? A munkáltató rendes felmondással akart elbocsátani, de nem írtam alá, majd emaileztünk és hülyének akar nézni?

Figyelt kérdés

Munkaszerződés:

[link]

"Rendes" felmondás:

[link]

Emailem a cégnek 1 :

[link]

Válasz a cégtől 1 :

[link]

Nincs pénzem ügyvédre, jelenleg álláskeresésire várok.

Tanácsokat kérnék, hogy miként juthatnék a pénzemhez amiért már megdolgoztam és járna... Vagy nincs értelme?

2020. nov. 25. 21:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
93%
Sem aláírás sem cégbélyegző nem kell a bérpapírra
2020. nov. 27. 23:24
 52/67 anonim ***** válasza:
Egy bérpapíromon se volt még se aláírás se bélyegző.
2020. nov. 27. 23:25
 53/67 anonim ***** válasza:
96%

A 41-esnek igaza van, alapvető munkajogi ismeretek hiányoznak nálad. Amivel nincs gond, csak éppen olyan dolgok miatt kéred számon a munkáltatódat, ami nem jogos. A bérpapírt nem kell ellenjegyezni, se aláírás, se pecsét nem szükséges rá. Ha a számolásban hibát találsz, akkor a munkáltató felé írásban kell jelezned, hogy korrekciózza, amit elrontott. Ezt nem tetted meg, a béred átutalásra került (ők is elő tudják venni az utalási listát), akkor nem reklamáltál.

Fogd fel, hogy halott ügy. Ráadásul még a titoktartásra vonatkozó alapvető szabályokat is sértesz azzal, hogy csak úgy kitetted ide ezeket a dokumentumokat, ez üzleti titok megsértése. Ha ez kiderül, még téged mérnek meg egy jó kis büntetéssel. Nyugodj bele, hogy a felmondásod egyértelműen tisztázott és jogilag alátámasztott akkor is, ha erkölcsileg szemétládák voltak. Tudom, hogy szar, de ezen túl kell lépni. Inkább arra koncentrálj,hogy mielőbb el tudj helyezkedni.

2020. nov. 28. 07:53
 54/67 anonim ***** válasza:
0%

"Ráadásul még a titoktartásra vonatkozó alapvető szabályokat is sértesz azzal, hogy csak úgy kitetted ide ezeket a dokumentumokat, ez üzleti titok megsértése."

Nem minden dokumentumot tudtam megnyitni, de amit igen, abban nem vélek felfedezni semmiféle titoktartási vétséget. Arról nem is beszélve, hogy azzal osztom meg a saját irataimat, akivel akarom. Ebben nincsenek adótitkok, állami titkok, semmi terhelő a munkáltatóra nézve, ráadásul a "személyes jellegű" adatok ki lettek takarva. Magam részéről nem tudtam egyik felet sem beazonosítani. :)

2020. nov. 29. 05:10
 55/67 A kérdező kommentje:

53/

KÉSZPÉNZBE FIZETTEK nejlonzacskóba, átvételi elimservény nélkül, a bérlap egy hétre rá jött vagy két hétre. Milyen átutalás?

Leírtam már szerintem, de tökmindegy, itt csak demagóg idióták vannak!

Már peren van az egész, lesz ami lesz!

2020. nov. 29. 09:07
 56/67 A kérdező kommentje:

54/

Egyrészt anoním, nem köthető semmihez sem!

Másrészt ha a versenytilalmi nem érvényes, akkor a titoktartási se!

Jóhogy az ügyvédem meg a bíróság előtt ne titkolózzak már nem?

Ahogyan te azt elképzeled...

Húzzátok le magatokat szerintem.

2020. nov. 29. 09:09
 57/67 anonim ***** válasza:
95%
Az idióta maximum te vagy, hogy 2020-ban eltűröd akár egy hónapig is, hogy zacskóban adjanak neked bért.... aztán amikor meg kirúgnak, akkor hirtelen probléma lesz, hogy nem megfelelően lettél kifizetve. Pénztárosként ismerhetnéd a mondást, hogy a pénztártól való távozás után nincs reklamáció...
2020. nov. 29. 09:13
 58/67 A kérdező kommentje:

Az alapvető probléma pedig itt az volt, hogy részmunakidőbe foglalkoztatott teljes munkaidős szerződéssel, miközben máshol való munkavégzést ellehetetlenítette a versenytilalmival és a bizonyítvány visszatartásával is! De munkanapokat meg nem adott.

Ha én felmondok, elkapál a versenytilalmijával egy évre, ha nem mondok fel meg havi 8 munkanapra kapok fizetést ami a garantált bérminimum fele!

Ezért (IS) megy a per!

Majd ezen ha máson nem is azért lesz mit magyarázniuk, hogy miért nem módosítottak szerződést egy évig.

Mennyire voltak jogkövetőek.

2020. nov. 29. 09:16
 59/67 A kérdező kommentje:

57/

2020 ban már ez sem érvényes, mert bőven van reklamáció, nézzél csak utána, plusz jövőre módosítják a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos dolgokat, nem lesz kötelező a cseréhez a sértetlen csomagolás! Sőt a csomagolás megléte sem!

2020. nov. 29. 09:18
 60/67 anonim ***** válasza:
95%
Azért szépen kikerülted a komment lényegi részét, azaz miért fogadtál el zacskóban kifizetett pénzt bármilyen alátámasztó dokumentum nélkül? Ez igazi Darwin-díj most meg vergődsz, mert tudod te is mélyen belül, hogy ez védhetetlen és el fogja kaszálni a bíróság.
2020. nov. 29. 09:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!